Ειδησεογραφικό site

Και πριν από τα Όσκαρ… Βατόμουρα!

31

«Σάρωσαν» στα Χρυσά Βατόμουρα Κάμερον Ντίαζ και Μέγκαν Φοξ

Ποιοι ξεχώρισαν στα «αντι-Όσκαρ»

Λίγο πριν η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου βραβεύσει τους καλύτερους της χρονιάς με Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα απονέμονται για να «επιβραβεύσουν» τους χειρότερους της χρονιάς που πέρασε στον χώρο του κινηματογράφου.

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι τα «αντιβραβεία των Όσκαρ», τα οποία απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ τρέμουν στο άκουσμα μιας υποψηφιότητας για τα «αντί-Όσκαρ», καθώς αυτά «σημαδεύουν» τις χειρότερες ερμηνείες.

Στη φετινή απονομή, πέντε Χρυσά Βατόμουρα απέσπασε η οικογενειακή κωμωδία «Saving Christmas» του Κερκ Κάμερον, ο οποίος κέρδισε και το Βατόμουρο για τη χειρότερη ανδρική ερμηνεία σε πρώτο ρόλο.

Η Κάμερον Ντίαζ κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Sex Tape» και «The Other Woman», ενώ η Μέγκαν Φοξ κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στα «Χελωνονιντζάκια».

Χειρότερο ριμέικ ανακηρύχθηκε το «Annie», ενώ το βραβείο Μεταμέλειας, το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνη που από τα βατόμουρα κατάφερε να φτάσει στα Όσκαρ, απέσπασε ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος -μετά το «Gigli», με την Τζένιφερ Λόπεζ- έφτασε στην κορυφή, με το «Argo» και το φετινό «Gone Girl».

Θυμίζουμε πως ο Άφλεκ είχε βραβευθεί το 2004 με το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερου Ηθοποιού για τρεις ταινίες («Gigli», «Daredevil» και «Paycheck»), ενώ το «Gigli» την ίδια χρονιά είχε κερδίσει έξι Χρυσά Βατόμουρα, μένοντας στην ιστορία των βραβείων ως μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών.

Οι βραβευθέντες επιλέγονται από 657 αμερικανούς και ξένους κριτές, και λαμβάνουν ως βραβείο ένα Βατόμουρο -που έχει το μέγεθος μπάλας του γκολφ- και είναι τοποθετημένο πάνω σε μπομπίνα ταινίας. Το βραβείο είναι βαμμένο χρυσό και κοστίζει πέντε δολάρια.
Τα σημαντικότερα βραβεία

Χειρότερη Ταινία
«Saving Christmas»

Χειρότερη Α΄ Ανδρική Ερμηνεία
Κερκ Κάμερον, «Saving Christmas»

Χειρότερη Α΄ Γυναικεία Ερμηνεία
Κάμερον Ντίαζ, «The Other Woman» και «Sex Tape»

Χειρότερη Β΄ Ανδρική Ερμηνεία
Κέλσι Γκράμερ, «Expendables 3», «Legends of Oz», «Think Like a Man Too» και «Transformers: Age of Extinction»

Χειρότερη Β΄ Γυναικεία Ερμηνεία
Μέγκαν Φοξ, «Χελωνονιντζάκια»

Χειρότερο Screen Combo
Ο Κερκ Κάμερον και ο Εαυτός του στο «Saving Christmas»

Χειρότερο Prequel, Sequel, Remake
«Annie»

Χειρότερος Σκηνοθέτης
Μάικλ Μπέι, «Transformers: Age of Extinction»

Χειρότερο Σενάριο
«Saving Christmas»

Βραβείο Μεταμέλειας
Μπεν Άφλεκ

Τα σχόλια είναι κλειστά.