Ειδησεογραφικό site

«Όχι» από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό σε διάσκεψη για το χρέος

56

Απέκλεισε το ενδεχόμενο σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για το ευρωπαϊκό χρέος ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι, απαντώντας στο κοινοβούλιο σε δηλώσεις του αρχηγού του Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς.

Σύμφωνα με τους Irish Times, ο Κένι δήλωσε ότι «δεν είναι θέμα της Ιρλανδίας να παρεμβαίνει στα ζητήματα που εγείρονται στο πλαίσιο των εθνικών εκλογών μιας άλλης χώρας».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Άνταμς ανέφερε ότι «ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, πρέπει να τεθεί μια διάσκεψη για το χρέος στην ατζέντα της Ε.Ε.».

Μεταξύ άλων είπε ότι ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας δεν είναι προφανώς τυφλός και βλέπει την κοινωνική ανισότητα που οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν προκαλέσει στις κοινότητες, τις οικογένειες και τους πολίτες.

Τέλος, ο Άνταμς υποστήριξε πως μια διάσκεψη χρέους θα μπορούσε να δώσει μια πραγματική προοπτική για σημαντική μείωση του κρατικού χρέους, απελευθερώνοντας κεφάλαια για την υγεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Την περασμένη εβδομάδα και ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούμαν είχε εκφράσει ευρεία στήριξη στην προοπτική σύγκλησης μιας διάσκεψης για το ευρωπαϊκό χρέος, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.