Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 9 Αυγούστου 2014

112

Αγαπητό «Καρφί», πήγα να πάρω τη σύνταξή μου και είδα ότι μου έκοψαν 180 ευρώ! Πώς θα πληρώσω τα δάνεια; Πώς θα ζήσουμε; Όλη η Ελλάδα τα ίδια προβλήματα έχει και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο! Όλοι διαμαρτύρονται! Μα δεν είναι δυνατόν να τα παίρνουν όλα από τους συνταξιούχους, ας τα κόψουν από πουθενά αλλού.

Αλεξάνδρα Κωσταβασίλη, από Άρτα

Τέλειωσαν οι ευρωεκλογές και οι ωραίες υποσχέσεις. Τώρα στη σκληρή πραγματικότητα των περικοπών, της δυσβάστακτης φορολόγησης και του ξεζουμίσματος του λαού.

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», κάτι είχε ξεκινήσει για αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τι συμβαίνει και στάθηκε στο χρονοντούλαπο; Ο κ. Γεωργιάδης είναι εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή είναι μόνο της ΝΔ; Αν είναι της συγκυβέρνησης τότε δεν έχει πλέον θέση σε αυτήν. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζητήσει άμεσα την αντικατάστασή του. Όταν το ΠΑΣΟΚ το 2009 τραβούσε μόνο του το κουπί της βάρκας μέσα σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα που ήταν η Ελλάδα, αυτός ο υβριστής και το κόμμα του έφτιαχναν Ζάππεια.

Τροπαιάτης

Ευτυχώς ο κ. Γεωργιάδης εκπροσωπεί τη ΝΔ και τους πολιτικά όμοιούς του. Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά, τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει.

 

Το δίδυμο Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και τη βοήθεια του κυβερνητικού σχήματος την εποχή εκείνη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να κρατήσουν όρθια την πατρίδα μας στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Πού να είναι απόψε κρυμμένα όλα εκείνα τα απαίσια «ερπετά»; Οι άθλιοι και ειδεχθείς συκοφάντες; Εκείνος ο «πολιτικός» και δημοσιογραφικός ευτελισμός, εκτραχηλισμός, εκχυδαϊσμός, χουλιγκανισμός και κανιβαλισμός, όλοι οι πολιτικοί απατεώνες, ραδιούργοι και σκευωροί, που τόση «χολή» έχυσαν τα τελευταία χρόνια, εναντίον του άξιου Έλληνα αθλητή Γ.Π., που βρίσκονται άραγε όλα αυτά τα… σκουλήκια;

Μάριος Μ., από Αθήνα

Πολιτική κριτική με τόσα απεχθή επίθετα και παραλληλισμούς με ερπετά δύσκολα γίνεται κατανοητή από τον απλό πολίτη.

 

 

Αγαπητό «Καρφί», μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει ο κ. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων μαζί με τους συναδέλφους του. Προπηλάκισαν τους συναδέλφους τους στο υπουργείο Οικονομικών. Αν συμπεριφέρονται έτσι, τότε οι χρυσαυγίτες και οι αναρχικοί τι θα κάνουν; Και κάτι ακόμη, οι πολιτισμένοι Αμερικανοί έχουν φαγωθεί με το αεροπλάνο που έριξαν οι Ουκρανοί και οι ίδιοι. Δεν λένε κουβέντα όμως για τη γενοκτονία που γίνεται στην Παλαιστίνη. Ντροπή τους, δεν έχουν τσίπα πάνω τους;

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, από Μικροχώρι Δράμας

Όλα αυτά είναι σημάδια των ταραγμένων καιρών που ζούμε. Η κρίση είναι πολύπλευρη και διεθνής και μας φέρνει αντιμέτωπους με τους γείτονές μας.

 

 

Θέλω να ευχαριστήσω την κ. «Σοφία από Άλιμο» που μπήκε στον κόπο να διαβάσει αυτά που έγραψα, αλλά και να μου απαντήσει. Κυρία Σοφία, το ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ το μουντζούρωσα με πολύ πόνο, θλίψη και αγανάκτηση, για να «τιμωρήσω» τον Βενιζέλο. Θεωρώ ότι έπραξα πάρα πολύ καλά, πρώτον γιατί δεν ήταν βουλευτικές εκλογές και δεύτερον αυτό το 8% που πήρε η ΕΛΙΑ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ κατά την άποψή μου δεν έχει ανάγκη ούτε την ΕΛΙΑ, ούτε τη ΔΗΜΑΡ, ούτε το ΠΟΤΑΜΙ. Έχει ανάγκη έναν αρχηγό που να το αγαπάει και να πασχίζει για αυτό.

Ντόρα, από Κατερίνη

Το Κίνημα έχει ανάγκη από το λαό του για να λύσει τα προβλήματά του και να αναγεννηθεί από τις τέφρες του.

 

Αγαπητό «Καρφί», θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Τσίπρας λόγω ηλικίας συμβολίζει μία ελπίδα, μία γοητεία, έναν αέρα και έναν τσαμπουκά. Πρέπει πρώτα όμως να απαντήσει στην αυτονόητη ερώτηση: Πού θα βρει τα λεφτά για να πραγματοποιήσει όλα όσα υπόσχεται στο λαό; Ακόμα και οι δικοί του πιστεύουν πως όσα υπόσχεται δεν θα γίνουν, για να μην πω ότι είναι συνειδητά και πολύ φθηνά ψέματα. Δεν έχει καταλάβει ότι πληρώνουμε τους λαϊκιστές μια ζωή στη χώρα μας. Τα 7 σφάλματα του κόσμου είναι : πλούτος χωρίς μόχθο, ηδονή χωρίς συνείδηση, γνώση δίχως χαρακτήρα, εμπόριο δίχως ηθική, επιστήμη δίχως ανθρωπιά, λατρεία χωρίς θυσία και πολιτική δίχως αρχές. Αυτά πληρώνει η Ελλάδα.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Καλά τα λέτε και δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα ο Αλέξης περισσότερο μοιάζει με αυτούς που κατηγορεί παρά φέρνει την ανατροπή.

 

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη για το ωραίο μήνυμα που έστειλε. Όπως και τον κ. Ξυλούρη για όλα αυτά που έγραψε για το ΠΑΣΟΚ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Σπίτι μου έχω το ΠΑΣΟΚ και δεν μετακομίζω

Ξένους και ψεύτικες ελπίδες δεν ποτίζω

Σπίτι μου είναι το ΠΑΣΟΚ και εκεί θα παραμείνω

Γιατί εγώ γενίτσαρος δεν πρόκειται να γίνω

 

Όσο και αν έχει συννεφιά

Ο ήλιος πάλι βγαίνει

Και των ανθρώπων τις ψυχές

Τις παγερές ζεσταίνει.

 

Αγγελική, από Ηράκλειο

Η ποιητική σας διάθεση ελπίζουμε να εμπνεύσει και τους κρατούντες τα κλειδιά του Κινήματος.

 

 

Κύριε Διευθυντά, από τις εφημερίδες παίρνουμε την είδηση για τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα. Το γεγονός όμως ότι ξέσπασε από 3 σημεία δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία ότι είναι έργο οικοπεδοφάγων της περιοχής, που καίνε το δάσος και μετά το κόβουν σε οικόπεδα, κερδίζοντας μεγάλα ποσά. Τι προτείνουμε: Εάν θελήσει η πολιτεία, να βάζει στη φυλακή αυτούς που κακουργούν (μπορεί να το κάνει παρακολουθώντας τους.) Επίσης από τον Οκτώβρη – Νοέμβρη με μια μεγάλη εξόρμηση μπορεί να γίνει αναδάσωση με τη συμμετοχή όλων μας.

Φίλοι του δάσους, από Αθήνα

Συμφωνούμε, αλλά η Αττική δεν πρόκειται να γλιτώσει από τη μανία των οικοπεδοφάγων, όσο η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια και επιβραβεύει τους καταπατητές.

 

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», για το αεροπλάνο που έριξαν στην Ουκρανία οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι κατηγορούν τους Ρώσους, δίκαια ή άδικα ακόμα δεν γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στους μη ακόμη αποδεδειγμένα ενόχους Ρώσους. Δεν είδα όμως την ίδια ευαισθησία για καταδίκη του Ισραήλ στη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων. Ντροπή τους! Και κάτι ακόμα, οι Ισραηλίτες ξέχασαν τόσο γρήγορα τι τράβηξαν από τους Γερμανούς και κάνουν τα ίδια στους Παλαιστινίους; Η Χαμάς δεν βλέπει ότι ο αντίπαλος είναι απάνθρωπος και ξεκληρίζει τη χώρα τους; Ειρήνη και μόνο ειρήνη.

Τροπαιάτης

Η διεθνής υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της. Κατά τα συμφέροντα και όπου χρειαστεί δυο μέτρα και δυο σταθμά.

 

 

Οι Κινέζοι ήρθαν, είδαν και απήλθαν και τα ομόλογα που θα αγόραζαν όταν η Ελλάδα θα έβγαινε στις αγορές έγινε όνειρο θερινής νυκτός. Το ίδιο θα συμβεί και με τον πολυδιαφημιζόμενο και πολλά υποσχόμενο τουρισμό, αφού ο Μαζιώτης που είχαν αφήσει ελεύθερο παραλίγο να αιματοκυλίσει το κέντρο της Αθήνας, με τους τουρίστες να τρέχουν έντρομοι. Κατά τα άλλα, τον Λαυρεντιάδη που είχε καταχραστεί εκατομμύρια ευρώ τον άφησαν ελεύθερο. Όπως και άλλος ένας καταχραστής του δημοσίου χρήματος έκανε αυτοκρατορικά γενέθλια στη Μύκονο με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη. Την ίδια ώρα, η ανεργία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν ούτε τα βασικά και ειδικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τις φοροεπιδρομές στα ακίνητα οι Έλληνες θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

Ζάρακας

Πώς το λέει ο λαός: «Στην υγεία των κορόιδων…»

 

Είμαι συνταξιούχοs με 39,5 χρόνια συνεχούs εργασίαs (11.850 ) και θα ήθελα να ερωτηθεί ο υπουργόs κ. Βρούτσηs στα κάτωθι. Για τη μείωση των συντάξεων. Νόμοs 4024/2011 12%, Νόμοs 4093/2013 20%.
Οι αποφάσειs-νόμοι κοινοποιήθηκαν παντού για εφαρμογή, πλην όμωs οι υπεύθυνοι του ΙΚΑ σκόπιμα ή από αμέλεια αλλά και τεμπελιά δεν τους εφαρμόζουν όσον αφορά τη μείωση των συντάξεων και έκαναν οριζόντιες περικοπές σε όλους. Από τη μείωση εξαιρούνται 7 κατηγορίες, όπου μεταξύ αυτών είναι και όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με 35 χρόνια πραγματικής ασφάλειας.
Παρακαλώ τον κύριο υπουργό να ελέγξει αυτά που καταγγέλλω και να μου επιστραφούν τα παράνομα κρατηθέντα. 24,91 από Ν 4024 και 129,77 από Ν 4093, οι κρατήσεις αυτές είναι κάθε μήνα.

Αθανάσιος Αποστόλου, από Καλλιθέα

Έχετε δίκιο. Σε αυτή τη χώρα οι νόμοι δεν εφαρμόζονται… Ζητάμε κι εμείς από τον κύριο Βρούτση να μας απαντήσει.

 

Διαβάζω στη σελίδα 4 της εφημερίδας σας έκδοση 26/7/2014: «Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα καταφέρει να κάνει το άλμα από την κάτω στην πάνω πλευρά της πόλης, από την πλατεία Κουμουνδούρου στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι μόνο θέμα στυλ, είναι και θέμα ικανοτήτων». Έχετε απόλυτο δίκαιο. Αυτά τα προσόντα (;) τα έχει μόνο ο Βενιζέλος; Δεν μπορείτε κύριοι να δημοσιογραφείτε κατά το δοκούν. Έχετε ξεχάσει, νομίζω και το πρέπον. Γιατί τόσο δηλητήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ και, προσωπικά, για τον Τσίπρα;

Γιάννης Ριζαίος

Διαφωνούμε μαζί σας και έχουμε αποδείξει ότι δεν δημοσιογραφούμε κατά το δοκούν. Έχουμε το θάρρος και την τόλμη να επισημαίνουμε τα αρνητικά ενός αρχηγού, είτε αυτός φέρει το όνομα Τσίπρας είτε Βενιζέλος ή Σαμαράς. Και όταν ασκούμε κριτική στον Αλέξη για το καλό του το κάνουμε, διότι είναι νέος πολιτικός και οφείλει να διδαχτεί και να μάθει για να κυβερνήσει εφόσον τον επιλέξει ο λαός.

 

Διακρίνω μία ειρωνεία και μία επιθετικότητα όταν αναφέρεστε σε κόμματα εκτός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα άλλα που ψήφισε ο Έλληνας; Και δη τον ΣΥΡΙΖΑ; Που ήρθε και πρώτο; Γιατί τόσο μένος; Τι θα σας κάνει αν είναι το επόμενο κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει την Ελλάδα; Τώρα δεν την κυβερνάει ο αποτυχημένος της ΠΟΛΑΝ με δεκανίκι αυτόν που από 38% έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 4% με τους σώγαμπρους εκ του ΛΑΟΣ προερχόμενους; Και εν πάση περιπτώσει κάποιοι από τους αναγνώστες σας δεν θα είναι και συριζαίοι; Δεν τους σκέφτεστε αυτούς;
Γιάννης

Οι πολιτικές επιλογές των αναγνωστών είναι πάντα σεβαστές. Ασκούμε κριτική σε όλους, όπως έχετε διαπιστώσει αρκετές φορές και από το κύριο άρθρο στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, αλλά και στηλιτεύουμε τα λάθη και τον εμφύλιο σπαραγμό στο ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν γλιτώνει από την πένα του «Καρφιού».

 

 

 

Κύριε Διευθυντά, διάβασα ότι κάποιος επιχειρηματίας Μηλιώνης διοργάνωσε πάρτι στη Μύκονο που στοίχισε 100.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας αυτός, υπόδικος για το ότι δεν απέδιδε το χαράτσι στη ΔΕΗ, δεν έχει προφυλακιστεί. Τι να σκεφτώ εγώ για το ελληνικό κράτος; Που αναγκάστηκα να πουλήσω ένα χωραφάκι που μου άφησε ο πατέρας μου για να πληρώσω το χαράτσι.

Γιάννης, από Ηράκλειο

Να σκεφτείτε, ότι κάποιοι πίνουν και γλεντούν εις υγεία των κορόιδων και στην προκειμένη περίπτωση το κορόιδο είναι ο λαός με την ανοχή του ελληνικού κράτους.

 

 

 

 

Αγαπητό «Καρφί», οι θυσίες του ελληνικού λαού λόγω των μνημονίων είναι γνωστές και μεγάλες. Δεν πλήρωσαν όμως ανάλογα με το εισόδημά τους. Υπάρχουν αρκετοί που πλήρωσαν ελάχιστα έως και καθόλου, το κράτος δικαίου θα πρέπει να τους βρει και να τους αναγκάσει να πληρώσουν, δεν είναι δύσκολο, αρκεί να υπάρξει θέληση.

Φανατικός αναγνώστης σας

Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να πληρώσουν οι ένοχοι, μόνο που αυτοί φυγάδευσαν τα χρήματα στο εξωτερικό και τώρα διάγουν βίο χαλαρό στη Μύκονο…

 

 

 

 

Αγαπητό «Καρφί», είμαι κάτοικος Παγκρατίου και εδώ και αρκετές μέρες μου κόβουν το ρεύμα. Έχω τηλεφωνήσει επανειλημμένως στη ΔΕΗ αλλά δεν απαντάει κανείς. Είμαι άρρωστη και έχω μπουκάλα οξυγόνου, δεν ξέρω σε ποιον να απευθυνθώ.

Όλγα Δεσίλλα, από Παγκράτι

To τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ είναι 210 5230301. Ελπίζουμε να ΔΕΗσουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημά σας.

 

 

Αγαπημένη μου εφημερίδα, το κράτος είναι σαν μια οικογένεια με δικαιώματα και υποχρεώσεις προς τα μέλη του. Όπως και η οικογένεια έχει αρχηγό, πατέρα, μάνα ή και τους δύο και τα παιδιά είναι τα μέλη της. Αν ο αρχηγός της οικογένειας είναι σπάταλος και χαλάει περισσότερα από αυτά που βγάζει, τότε είναι βέβαιο ότι η οικογένεια θα χρεοκοπήσει, με όλα τα επακόλουθα. Το κράτος λοιπόν με ευρεία έννοια πρέπει διά της κυβερνήσεώς του να είναι μεθοδικό, δίκαιο, συνετό, όχι σπάταλο και να ζητάει από τα μέλη του αυτά που πρέπει να δώσουν ανάλογα με τα έσοδά τους. Να είναι αμείλικτο με όσους φοροδιαφεύγουν. Τα κράτη που ξοδεύουν λιγότερα από αυτά που εισπράττουν δεν πτωχεύουν ποτέ. Οι πολίτες είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί.

Τροπαιάτης

 

Αυτονόητη η περιγραφή σας για ένα κανονικό κράτος… Μόνο που στην Ελλάδα ο πατέρας, βλέπε κράτος, μέθυσος και ρέμπελος αποδείχτηκε, ανίκανος να ζήσει την οικογένειά του.

 

 

Τι απάντηση περιμένετε από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Δεν βλέπετε πως για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το πώς θα παραμείνουν «γαντζωμένοι» στην εξουσία; Η συνταγή που εφαρμόζουν είναι «κράτα με να σε κρατώ!» Δεν έχετε καταλάβει πόσο κακό κάνατε εκείνη την αποφράδα μέρα που επιβάλατε χαράτσι στα ακίνητα. Διαλύσατε και ισοπεδώσατε το μεράκι και τη χαρά που είχε ο κάθε Έλληνας πολίτης. Το να αποκτήσει σπίτι ήταν το γνώρισμα της ελληνικής κοινωνίας και το μετατρέψατε σε εφιάλτη. Τι είναι το σπίτι που αποκτήθηκε με χίλιες θυσίες και στερήσεις, κ. Βενιζέλο; Αγελάδα που θα την αρμέγετε επ’ άπειρον; Γιατί δεν λέτε στο συνεταιράκι σας τέρμα τα ψέματα; Στις εκλογές που σύντομα θα γίνουν θα βρεθείτε μπροστά σε αυτό που αναπόφευκτα θα συμβεί. Θα είσαστε η αιτία διάλυσης του ΠΑΣΟΚ.

Γιώργος, από Χαλκίδα

Θεμιτή η εκτίμησή σας, αλλά για το χαράτσι στα ακίνητα να δείτε ποσό θα τσούξει ο ΕΝΦΙΑ, ο νέος φόρος των ακινήτων.

 

 

Αγαπητό μου «Καρφί», η ΕΛΙΑ έβγαλε εξαιρετικό παρθένο λάδι, ούτε καν ελαιόλαδο. Ας σταθούμε στα πόδια μας και ας πάρουμε και στις εκλογές 1%. Σιγά σιγά θα μπορέσουμε να γείρουμε την κυβέρνηση.

Ντόρα, από Κατερίνη

Γρίφος τα λεγόμενά σας, σαν της Πυθίας.

 

Κύριε Διευθυντά, διαβάζω και ακούω καθημερινά στα ΜΜΕ ότι ενώ η τρόικα μας εκβιάζει για λίγα δισεκατομμύρια, ιδιώτες και εταιρείες χρωστούν στο κράτος πολλές δεκάδες χιλιάδες δισεκατομμύρια. Οι σπατάλες συνεχίζονται σε όλο το Δημόσιο. Η ατιμωρησία εξασφαλίζεται με νόμους που ψηφίζονται μετά τα μεσάνυχτα με παρόντες 5-6 βουλευτές. Τα λαμόγια και οι κλέφτες συνεχίζουν ανενόχλητοι να στέλνουν τα χρήματά τους, μαύρα ή άσπρα, στις τράπεζες του εξωτερικού. Τα πειθαρχικά συμβούλια αθωώνουν τους υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί από ποινικά δικαστήρια. Από διάφορες λίστες που έχουν δημοσιευθεί δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ. Εάν βρεθεί κάποιος ικανός εκδιώκεται από τη θέση του γιατί δεν είναι αρεστός στο κόμμα ή στο συνδικάτο. Είχε δημοσιευθεί ότι ο Θεοχάρης εκδιώχθηκε γιατί είχε ετοιμάσει έλεγχο για 300 μεγαλοφοροφυγάδες. Είναι αλήθεια; Θα μπορούσα να αναφερθώ σε εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις που συμβαίνουν στην πολύπαθη χώρα μας. Απευθύνομαι λοιπόν στα μέλη της Βουλής, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και θέλω να πω ότι είναι ανίκανοι για να κυβερνούν ή τους λείπουν οι γνώσεις που έχουν οι σωστοί κυβερνώντες. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω πού είναι οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί που θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα;

Γιάννης, από Ηράκλειο

Τα ίδια ερωτήματα έχουμε και εμείς και αναρωτιόμαστε αυτή η λίστα Λαγκάρντ, για την οποία έγινε τόσος θόρυβος, τι απέγινε, χάθηκε στο αρχείο…

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.