Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 27 Σεπτεμβρίου 2014

567

Αγαπητό «Καρφί», από τότε που βγήκε η εφημερίδα, δεν την έχω αφήσει ούτε μία μέρα και την κοσκινίζω πάρα πολύ καλά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο Τσίπρας το ’βαλε να βγει πρωθυπουργός με το ζόρι! Μα τόση μανία έχει να βγει; Γι’ αυτό άρχισε από το Άγιο Όρος ως τον Πάπα; Θέλει να αγιάσει τώρα; Ξέχασε τι έκανε στα φοιτητικά του χρόνια; Ο άνθρωπος δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα, ούτε ένα ένσημο δεν έχει, δεν ξέρει πώς βγαίνει το μεροκάματο. Θα νοιαστεί για μας, το λαό; Αλλά και εμείς είμαστε τόσο αγράμματοι, που δεν ξέρουμε πού πάν’ τα τέσσερα.

Αναγνώστριά σας

Είναι γλυκιά η εξουσία και ορισμένοι, για να την κατακτήσουν, προσκυνούν θεούς και δαίμονες… Ελπίζουμε ο Αλέξης να μην ανήκει σε αυτή την κατηγορία, διότι θα πάει στράφι και η δική του γενιά.

 

Αλέξη, για να φτάσεις τον Ανδρέα, θα έπρεπε να γεννηθείς σε μια οικογένεια σαν τη δική του, που είναι γεμάτη αγωνιστές και ιστορία. Ποια είναι η οικογενειακή σου ιστορία; Ποια είναι η προσωπική σου ιστορία; Ποιοι είναι οι αγώνες σου για να αποκαλείσαι αριστερός; Ό,τι δηλώσεις είσαι σε αυτή τη χώρα, και εγώ δηλώνω Μαρία Κάλλας. Είναι τόσο γελοίος, τον παρακολούθησα για λίγο. «Λεφτά υπάρχουν» κορόιδευες τον Γιώργο.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Θα συμφωνήσουμε ότι οι μιμήσεις στη ζωή, και ιδίως στην πολιτική, οδηγούν στην αποτυχία.

 

Αγαπητό «Καρφί», σας εύχομαι καλό φθινόπωρο και δύναμη να δουλεύετε. Είστε η μόνη δημοκρατική εφημερίδα. Έχουν χαθεί πέντε φύλλα που έστειλα – δεν μπορώ να στείλω, αφού χάνονται εδώ, στην Αυστραλία. Ορισμένοι αναγνώστες σας σας κατηγορούν ότι υποστηρίζετε τον Βενιζέλο. Όχι, αγαπητοί αναγνώστες, υποστηρίζετε το ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτό πρέπει να κάνουμε, να είμαστε στο πλευρό του αρχηγού μας. Αργότερα μπορεί να βγει άλλος αρχηγός. Μπορεί να εκτιμάτε τον Γιώργο, πρέπει όμως να είμαστε δίπλα στον αρχηγό μας αν θέλουμε να βοηθήσουμε το κόμμα, και όσοι προδότες έφυγαν να γυρίσουν πάλι πίσω, αλλιώς να μην τους δώσουμε ούτε μία ψήφο. Να πάψουμε να λέμε «είμαι παπανδρεϊκός ή βενιζελικός» – είμαστε ΠΑΣΟΚ, όποιος και αν είναι ο αρχηγός μας. Όσο ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος δούλεψε καλά, και τον εκτιμάτε γι’ αυτό. Όταν έφυγε, όμως, μας τα χάλασε, δεν πήγε σε καμία συγκέντρωση και τελευταία στήριξε την Κοππά, ενώ έπρεπε να τη σιχαίνεται.

Ελληνοαυστραλός

Ευχαριστούμε για τη στήριξη και σημειώνουμε ότι εμείς πονάμε το Κίνημα όσο και εσείς, γι’ αυτό χύνουμε μελάνι και φωνάζουμε το αυτονόητο: ενότητα και αγώνας για την προάσπιση των συμφερόντων του λαού.

 

Πολλά χρόνια έγραφα στο «Καρφί», αλλά τώρα έχω σταματήσει λόγω ηλικίας. Δεν μπορώ όμως να αντέξω αυτή την απάντηση που δίνουν οι «τσιπραίοι» στους κλέφτες όταν τους ρωτούν πού θα βρουν τα χρήματα. Με ρωτούν τι περιμένω από τον Τσίπρα. Πολλά, αλλά, το κυριότερο, να φύγουν οι κλέφτες, και ειδικά ο άνθρωπος που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

Δημήτρης, από Πλατανιώτισσα Καλαβρύτων

Και εμείς, αγαπητέ, δεν κατανοούμε τις απαντήσεις του Αλέξη για το πού θα βρει τα λεφτά, εκτός εάν ξέρει κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς και αποφεύγει επιμελώς να αποκαλύψει.

 

Πιστεύει κανείς σ’ αυτό τον τόπο, στην κατάσταση που βρίσκεται οικονομικά η χώρα μας, πως θα μπορούσαν ο Τσίπρας και ο Πάπας να κάνουν το θαύμα; Γυρίζοντας σε διάφορα κράτη ο ανεύθυνος Τσίπρας, αγαπητό μου «Καρφί», θα ήθελα να με ενημερώσετε ποιος θα πληρώσει τα έξοδα! Γιατί εγώ νομίζω ότι τα πληρώνει το κράτος. Άρα, μου κρατάνε εμένα από τη σύνταξη για να δείξει ο Τσίπρας ότι είναι με την Ευρώπη και προσπαθεί για τη χώρα του. Ενώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν του δίνουν σημασία. Αυτό το παιδί παίζει με την αγωνία του λαού.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Τα ταξίδια του Αλέξη τα πληρώνει το κόμμα του. Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές παρατηρήσεις σας, την Ελλάδα ούτε ο Πάπας δεν τη γλιτώνει, εκτός εάν ο σοφός λαός βάλει… το χέρι του.

 

Στις 30/8/2014 διάβασα το άρθρο του αγωνιστή της δημοκρατίας Απόστολου Κακλαμάνη. Του πραγματικού αγωνιστή που, στις δύσκολες στιγμές της χώρας, στάθηκε στο ύψος του με την κριτική που έκανε, με τη γνώμη του. Δεν πτοήθηκε για καμία καρέκλα, όπως πολλοί άλλοι που αναδείχθηκαν με το ΠΑΣΟΚ αλλά πουλήθηκαν για μία ψήφο. Δεν θα τους τη δώσουμε εδώ, στην επαρχία. Όσο για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, να σκεφτούν πολύ καλά να βάλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας τον κύριο Κακλαμάνη.

Αναγνώστριά σας

Συμφωνούμε απολύτως για το αγωνιστικό ήθος του Απόστολου Κακλαμάνη.

 

Ο κύριος Σαμαράς λέει πως υπάρχει πλεόνασμα, τότε τον ΕΝΦΙΑ γιατί τον έβαλαν; Όσο γι’ αυτά που λέει ο Τσίπρας, αν και εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω ότι κάτι θα κάνει.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Πίστευε και ερεύνα, μήπως και ο Τσίπρας μάς κοροϊδέψει και στο τέλος πει και αυτός «παρέλαβα άδεια ταμεία και καμένη γη».

 

Ακούγοντας την ομιλία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τις υποσχέσεις που έδινε στον ελληνικό λαό, θα νόμιζε κανείς ότι βρίσκεται στην Ελβετία. Λόγια και υποσχέσεις από έναν ανεύθυνο και αλαζόνα άνθρωπο που νομίζει ότι ζει σε μια πολύ πλούσια χώρα. Φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα καταλάβει τι του απάντησε ο κύριος Γλέζος, πού θα βρει τα χρήματα για να κάνει όλα αυτά που υπόσχεται; «Λεφτά υπάρχουν», όπως λέει ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ζει πλουσιοπάροχα χωρίς να σκέφτεται τη ζωή του εργάτη ή του ανέργου και του συνταξιούχου. Λυπάμαι αν ο λαός κάνει το μεγάλο λάθος.

Καλοχωριανός, από Ηράκλειο

Γαλαντόμος ο Αλέξης στη Θεσσαλονίκη, όμως κυκλοφορεί με διπλά βιβλία στο εξωτερικό. Άλλα ψιθυρίζει στα αυτιά των Ευρωπαίων και άλλα φωνασκεί στο εσωτερικό.

 

Αγαπητό «Καρφί», θέλω να συγχαρώ τον κύριο Μιχάλη Μιχαηλίδη από τη Χαλκίδα για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ σε δεκαπεντασύλλαβο, ολοκληρωμένη ποίηση και ομοιοκαταληξία. Φαντάζομαι ότι είναι ποιητής – και αν δεν είναι, μπορεί να γίνει. Αναφέρομαι στο ποίημα της 13ης Σεπτεμβρίου. Συγχαρητήρια, κύριε Μιχάλη.

Βαγγέλης, από Γλυκά Νερά

Του μεταφέρουμε ποιητικά τα συγχαρητήριά σας.

 

Να πείτε στον Γιωργάκη ότι αυτά που κάνει είναι αίσχος. Να μη φύγουμε όλοι από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ντρέπεται;

Νιρβάνα, από Δωδεκάνησα

Για την κατάντια του Κινήματος πρέπει να ντρέπονται όλοι ανεξαιρέτως, πρώην, νυν και όσοι εμφανίζονται ως «κορυφαίοι». Αλίμονο στο λαό που δεινοπαθεί…

 

Τα λάθη του Γιώργου, πολλά και σοβαρά. Τώρα έπρεπε να είναι ενωτικός. Άλλοι έβαλαν πλάτη, αυτός την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Τι θέλει τώρα και κουβαλάει τους χειροκροτητές; Αυτοί να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους να χειροκροτούν και να μοιράζουν χρήματα.

Ελένη, από Άγιο Δημήτριο

Συμφωνούμε πως έπρεπε να είναι ενωτικός. Έχουν γίνει λάθη στο ΠΑΣΟΚ από όλες τις πλευρές. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το Κίνημα να γίνει μια γροθιά και να μπορέσει πάλι να γιγαντωθεί.

 

Διαλύθηκε πια το ΠΑΣΟΚ

Γράψαν ναζοφασίστες

Και τώρα λεν με Σαμαρά

Θα τα πηγαίνουν μια χαρά

Μια που είν’ και τούτοι χίτες.

Ο Παπανδρέου είχε πει

Στη Μέρκελ θα ζητήσω

Εκείνα τα κατοχικά

Που φάγαν οι ναζί λεφτά

Ναι, δεν θα κάνω πίσω.

Να καταλάβω δεν μπορώ

Ότι η Γερμανία

Αφού είχε υποταχθεί

Με ήττα ο Χίτλερ κι οι ναζί

Πρώτη έγινε κυρία.

Αυτή η βάρβαρη φυλή

Η έχιδνα της πλάσης

Να σου ορίζει τη ζωή

Πότε θα κλαις, Έλληνα εσύ

Και πότε θα γελάσεις.

Και είναι αστείο, κωμικό

Να σου διδάσκει τρόπους

Η άγρια αυτή φυλή

Που έφτιαχνε στην Κατοχή

Σαπούνι από ανθρώπους.

Πού είναι οι Έλληνες ταγοί

Να της πατήσουν φρένο

Ώστε να βγάλουν το σκασμό

Που λεν πως πήγε στον γκρεμό

Ναι, του ΠΑΣΟΚ το τρένο;

Μέρκελ, πήγες ποτέ να δεις

Τάφους που έχουν ανοίξει

Μες στην Ελλάδα τα Ες Ες,

Χιλιάδες είναι οι ψυχές

Στο αίμα που ’χουν πνίξει.

Γι’ αυτό στις άλλες εκλογές

Πασόκοι σύντροφοί μου

Το κόμμα θα βγει ζωντανό

Ναι, το ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ

Το λέω με την ψυχή μου.

Μιχάλης Μιχαηλίδης, καρφοπασόκος από Χαλκίδα

Από την ποιητική γραφίδα σας και στο μυαλό του λαού για να αναστηθεί το Κίνημα.

 

Κύριε διευθυντά, είμαι τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας «Καρφί» (δούλευα 35 χρόνια λιθογράφος και βιβλιοδέτης στον Πάπυρο Λαρούς). Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα και προσπαθώ από τα Χριστούγεννα του 2013 να το λύσω, αλλά μάταια, γι’ αυτό ζητώ τη βοήθειά σου. Μένω στα Κάτω Πετράλωνα, πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, δίπλα στο πολυιατρείο της αστυνομίας. Έχει χαλάσει μια λάμπα φωτός στην κολόνα. Αμέτρητα τηλέφωνα στο Δήμο της Αθήνας, αλλά πλήρης αναισθησία και αδιαφορία. Με συγχωρείτε για την ενόχληση και ευχαριστώ για το χρόνο σας σχετικά με το γράμμα μου.

Σπύρος Κατσούπης, από Κάτω Πετράλωνα

Εάν οι δήμαρχοι ήταν πιο συνεπείς στα καθήκοντά τους, η καθημερινότητα του πολίτη μέσα στη δυσβάστακτη κρίση κάπως θα είχε διευκολυνθεί. Για το Δήμο Αθηναίων και τα παράπονά σας απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 1595.

 

Κύριε Αμανατίδη, στόχος της οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και του εθνικού εισοδήματος, με ταυτόχρονη προσπάθεια δικαιότερης διανομής του. Τα μέχρι σήμερα όμως αποτελέσματα από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι αναμενόμενα. Κι αυτό, γιατί το χειρότερο δεν είναι η κακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά η κακή πορεία της πολιτικής κατάστασης της χώρας, που καταστρέφει τα απαραίτητα στοιχεία σταθερότητας και εμπιστοσύνης για ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ώστε να βελτιωθούν η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η χώρα μας, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη εθνικής ενότητας, σταθερότητας και αλληλεγγύης όλων των πολιτικών κομμάτων, για μια συνολική και έντονη παραγωγική προσπάθεια, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η οικονομική μας ανάπτυξη και να βγει η χώρα μας από την κρίση.

Γιώργος Ποντίκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Επαυξάνουμε και υπογραμμίζουμε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό και έτσι θα εμφανιστεί την επόμενη περίοδο, ως μια μείζονα πολιτική κρίση, εάν οι κρατούντες τα κλειδιά της εξουσίας δεν βάλουν μυαλό.

 

Η καταγγελία για το Ψυχιατρείο Κέρκυρας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Κώστας Γρηγορόπουλος, διοικητής Νοσοκομείου Κέρκυρας

Γι’ αυτό και εμείς πάντα ζητάμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις καταγγελίες και καλό είναι, όταν υπάρχουν, να απευθύνεστε στις δικαστικές αρχές.

 

Ποιος ήταν υπουργός Γεωργίας το 2006-2007;

Όλγα Α., από Παγκράτι

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος καραμανλικός κουμπάρος Ευάγγελος Μπασιάκος.

 

Απαράδεκτο το σύστημα στο Μουντομπάσκετ. Η Ελλάδα αποκλείστηκε, αν και έχασε μόνο έναν αγώνα. Ίσως γιατί έχασε το λάθος αγώνα.

Σπύρος

Έτσι είναι, ακόμη και ο καλύτερος μπορεί να χάσει.

 

Τον ΕΝΦΙΑ δεν θα τον πληρώσω γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά από τα τρία διαμερίσματα που έχω. Δεδομένου ότι τη σύνταξη μου την έκοψαν και μου έχουν αφήσει πια πολύ λίγα. Ντροπή σ’ αυτόν που έχει κάνει τον ΕΝΦΙΑ. Δεν πληρώνω τίποτα.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Αγανάκτηση, αγανάκτηση, αγανάκτηση απολύτως δικαιολογημένη.

 

Προ αρκετών μηνών σάς ζήτησα να κάνετε ένα ρεπορτάζ: Τι συνέβη το 2011 στις Κάννες μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου, Μπαρόζο και Βενιζέλου-Τούρκογλου, και δη κατά τη διάρκεια της πτήσης προς Αθήνα, και ώσπου να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μάς «φύτεψαν» πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδημο, καταργώντας έτσι τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας, και αν είχε γνώση ο της ΠΟΛΑΝ αποτυχημένος Σαμαράς. Επίσης, τι έχουν πει οι Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα και Φιλίπ Λεγκρέν για τη σημερινή συγκυβέρνηση (οι ως άνω κύριοι είναι στελέχη της ΕΕ). Να περιμένω, όπως μου είχατε υποσχεθεί τότε, ότι θα το κοιτάξετε; Εκτός αν ακόμα το κοιτάτε ή ήταν «έπεα πτερόεντα». Ευχαριστώ.

Γιάννης

Αντιπαρερχόμαστε το ειρωνικό ύφος σας, όπως και ορισμένους χαρακτηρισμούς, και σας ενημερώνουμε ότι κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει στοιχεία των γεγονότων σε ρεπορτάζ και άρθρα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ.

 

Από την ώρα που είναι ασήμαντος πολιτικός με μηδενική προϊστορία αλλά κατόρθωσε και κάθισε ανάμεσα σε σπουδαίους Ευρωπαίους διανοουμένους, βγαίνει το συμπέρασμα: Οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι δεν ήταν καλά ενημερωμένοι για το παλικάρι ή/και η πίεση που δέχτηκαν ήταν αφόρητη, ο σκοπός ήταν να βγει η φωτογραφία. Όποια περίπτωση όμως και αν πάρουμε, θα καταλήξουμε ότι ο Τσίπρας υποφέρει από ευρωπαϊκή προσοχή και κάθε λίγο φεύγει για την Ευρώπη, όπου τον περιμένουν ομοϊδεάτες του για να διακηρύξουν τις νέες ιδέες για τη Νέα Ευρώπη. Εμείς θα του συνιστούσαμε να κάτσει στην πατρίδα και να διορθώσει τις καθημερινές κοτσάνες που ταρακούνησαν την Ελλάδα, όπως «να φύγουμε από το ΝΑΤΟ» ή «εμείς θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις στις τράπεζες». Και τα περί Νέας Ευρώπης ας τα αφήσει για τους ομοϊδεάτες Ιταλούς, που είναι και αυτοί καταχρεωμένοι.

Αλέξης, από Πατήσια

Καλά τα λέτε, αλλά έχει ανάγκη να ενισχύσει το φιλοευρωπαϊκό προφίλ του, άσε που ασκείται και στην πολιτική διγλωσσία. Καθαρές κουβέντες, Αλέξη, και ειλικρίνεια θέλει ο λαός.

 

Κύριε Αμανατίδη, εκτός του ότι ο κύριος Στρ. Μουτζουρέλης ασχημονεί, το μήνυμά του περιέχει αρκετή δόση αμετροέπειας (δικές του φράσεις: πιστεύουν κλισέ προπαγάνδας, αγνοούν, δεν έχουν ακούσει, δεν διάβασαν…). Προκαλούν θλίψη τέτοια γραφόμενα από δημοκράτη (;) πολίτη. Κατ’ αρχάς το μήνυμά μου (30/8/2014) δεν ήταν υποστηρικτικό του Πούτιν, αλλά κριτική στο άρθρο σας (14/8/2014) που δεν έτυχε της ίδιας πολιτικής ανάλυσης για τα πεπραγμένα κατά του Πούτιν από τους Δυτικούς συμμάχους του Κιέβου. Ο κύριος Μουτζουρέλης, θέλοντας να υπερασπιστεί το άρθρο σας, παρουσιάζεται ως παντογνώστης της ελληνικής ιστορίας υποτιμώντας τους άλλους με τις παραπάνω φράσεις. Κατ’ αυτόν πιστεύω σε προπαγάνδες, αγνοώ την πολιτική των άλλων χωρών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έχω ακούσει για τη συνεργασία Κεμάλ-ΕΣΣΔ και γενικά δεν έχω διαβάσει ιστορία, και ιδίως την ελληνική. Η αποστολή των 23.000 Ελλήνων ανδρών σε Οδησσό και Σεβαστούπολη είναι προπαγάνδα. Ο Λένιν την πρώτη συμφωνία τη σύναψε με τη Γερμανία, η οποία και γιγάντωσε σε εξοπλισμό την Τουρκία. Η Ρωσία είχε ρίξει την ιδέα για τη δημιουργία αυτόνομης Ποντιακής Δημοκρατίας στα γεωγραφικά εδάφη του ιστορικού Πόντου. Επίσης, την καταστροφή έφερε η καλπάζουσα αβελτηρία εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα, συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης (Δεξιά), και όχι όλων των Ελλήνων. Θα πάψουμε δε να αναζητούμε σωτήρες όταν δεν παραποιούμε ιστορικά δεδομένα και δεν αλληθωρίζουμε προς μια κατεύθυνση, αλλά προβλέποντας πάντοτε τα εθνικά συμφέροντα. Τότε, κύριε Μουτζουρέλη.

Στέργιος Καραλής, από Ηγουμενίτσα

Εμείς δίνουμε χώρο σε όλους τους αναγνώστες να εκφράσουν τις απόψεις τους. Δεκτές και οι διαφωνίες.

 

Εάν αυτό λέγεται συνέδριο για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ, τότε ή εγώ κάνω λάθος ή αυτοί που διοργάνωσαν τις έντονες αποδοκιμασίες δεν έπρεπε να ανήκουν ποτέ στο ΠΑΣΟΚ. Λυπάμαι τον άσχετο Πετσάλνικο, που στις αποδοκιμασίες κατά Βενιζέλου δεν μίλησε καθόλου και προσπάθησε να καθησυχάσει τους φωνασκούντες όταν αναφέρθηκε το όνομα του δεξιού Παπαμιμίκου. Λυπάμαι, αγαπητό μου «Καρφί», και τον Παπανδρέου, που ανέχτηκε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Εγώ είμαι στο κόμμα από το ’74, το ’ξερε μάλιστα και ο αείμνηστος φίλος μου Νίκος Κακαουνάκης. Αλλά τέτοιους οπαδούς δεν είχαμε.

Αναγνώστης σας

Έχετε δίκιο και για τις αποδοκιμασίες ολίγων αλλά φωνασκούντων και για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Ας αναλάβουν Παπανδρέου και Βενιζέλος τις ευθύνες τους και ας αποφασίσουν να κάνουν ένα βήμα πίσω, ειδάλλως ο πέλεκυς της Ιστορίας θα τους κρίνει όχι μόνο αυστηρά, αλλά και σκληρά.

 

Αγαπητό «Καρφί», σας ευχαριστώ για τα ιατρικά βιβλία – έχω πάρει και τα δέκα. Όσο για τις 3 Σεπτεμβρίου, απογοητευθήκαμε από τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί άφησε τους μπράβους του και αμαύρωσαν την επέτειο, όπως και οι μπράβοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς τον εκτιμούσαμε για την αξιοπρέπεια και τον ήπιο χαρακτήρα του, αλλά μας απογοήτευσε μετά τα γεγονότα.

Αναγνώστριά σας

Όλοι είμαστε απογοητευμένοι από την κατάντια του Κινήματος και από τη στάση πρώην και νυν αρχηγών, οι οποίοι προτάσσουν το ΕΓΩ έναντι του ΕΜΕΙΣ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.