Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 25 Μαΐου 2014

109

Κύριε Αμανατίδη, θέλω για ακόμη μια φορά να σας ευχηθώ να έχετε υγεία και να είστε σιδεροκέφαλος στα καινούρια σας καθήκοντα. Βλέπω ότι τα καταφέρνετε εξίσου καλά όπως ο ιδρυτής μας ο Νικόλας, κατόπιν ο Γιαννόπουλος, μετά ο Αντύπας. Τώρα θα σταθούμε δίπλα και σε εσάς και θα προσπαθήσουμε να δίνουμε τον αγώνα για το «Καρφί» μας, γιατί είναι η οικογένειά μας. Θέλω να πω στους φίλους μου από το ΠΑΣΟΚ, τους συντρόφους μου, να τρέξουν, να αφήσουν τους καναπέδες και να χτυπήσουν πόρτα-πόρτα, να μην ντρέπονται ούτε να φοβούνται. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μας έδωσε ψωμί και φάγαμε και είμαστε αυτό που είμαστε χάρη σε αυτό το κόμμα. Ο ήλιος πάλι βγαίνει, μην το ξεχνάμε. Από το «Καρφί» μαθαίνουμε τα πάντα και πρέπει να παραμείνει εκεί που του αξίζει.

Αγγελική, από Ηράκλειο Κρήτης

Τα λόγια σας μας δίνουν δύναμη.

 

Η πρώτη σελίδα στο «Καρφί» μας τα λέει όλα και με λεπτομέρεια. Όλοι τους πήραν θέσεις και αξιώματα και ποδοπάτησαν την ψήφο του λαού που τους ανέδειξε. Σήμερα οι προδότες δεν είναι υπουργοί, αλλά χυδαία υποκείμενα που δεν θα τους ήξερε ούτε ο γείτονάς τους αν δεν τους έπαιρναν στο κόμμα. Όσο για τον Τσίπρα που θέλει ομιλίες, ο μέγας φιλόσοφος ας κοιτάξει πρώτα το κόμμα του που έγινε μαλλιά κουβάρια με την τούρκικη μειονότητα. Θα είναι μέγα λάθος αν αυτός ο ανεύθυνος, πατώντας την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, εκμεταλλευτεί τη θέση που βρίσκεται ο λαός.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ακριβοδίκαιοι και να αποτυπώνουμε τη σκληρή πολιτική πραγματικότητα.

 

Η κ. Μέρκελ εκ των υστέρων παραδέχτηκε ότι εάν η Ελλάδα είχε φύγει από την ευρωζώνη, θα διαλυόταν η ανθρωπότητα. Καλά θα κάνει να σκεφτεί το μέλλον των λαών της γηραιάς ηπείρου. Επί τη ευκαιρία θέλω να τη ρωτήσω τι θα κάνει αν είκοσι εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες μείνουν άνεργοι! Θα κάνει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας; Γιατί όχι; Το ίδιο σκέφτηκε και αιματοκύλησε την ανθρωπότητα.

Ζάρακας

Δικαιολογημένες απορίες ενός αγανακτισμένου πολίτη.

 

Διάβασα στην εφημερίδα σας ότι από οι 7 στους 10 είναι εναντίον του Βενιζέλου και υπέρ του Παπανδρέου. Εάν δεν ήταν ο Βενιζέλος, θα πεινούσε ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι και το ευχαριστώ. Ο Βενιζέλος κρατάει το ΠΑΣΟΚ. Αυτός αγωνίζεται και τρέχει για το ΠΑΣΟΚ. Με αυτό τον τρόπο όμως κάνουν το μεγαλύτερο κακό στο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστε όλοι ΠΑΣΟΚ, γιατί μας κυνηγάει η μοίρα μας. Να μην αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι. Μην παρασύρεστε από τους αποστάτες και πουλημένους. Ψηφίστε να δυναμώσει το κόμμα, είναι αμαρτία μετά από τόσα χρόνια κι όλα αυτά που έχουν περάσει να αδικούνται. Ντροπή και αίσχος.

Αναγνωστόπουλος

Συμφωνούμε, είναι ντροπή να σπαράσσεται η Παράταξη από έριδες και αντιπαραθέσεις προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών.

 

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί! Ποιος θα το πίστευε ότι ο αβαθύς και ανερμάτιστος Τσίπρας θα μετέφερε στην πολιτική τα μισαλλόδοξα εθνικοδιχαστικά κηρύγματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς και εκτός από τα απολιτίκ ψευτοδιλήμματα θα μας προέτρεπε ως όψιμος εθνιστής με την ψήφο μας να επιλέξουμε την πατριωτική Ελλάδα που εκφράζει αυτός και όχι οι ανθέλληνες Μερκελιστές της συγκυβέρνησης. Γι’ αυτούς, αν όχι τα νέα γκουλάγκ, ετοιμάζεις τα ειδικά δικαστήρια τύπου ’89. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, Αλέξη, κι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αναγνώρισαν την Εθνική Αντίσταση και κατάργησαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, συμφιλιώνοντας τους Έλληνες και κλείνοντας μια μαύρη σελίδα της πολύπαθης ιστορίας μας. Άσε λοιπόν την πατριδοκαπηλία, τον αριστερισμό σου και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό σου. Δεν υιοθετώ το χαρακτηρισμό της Κανέλλη. Όμως μάζεψε και λίγο τη γλώσσα σου. Δεν είσαι ο πιτσιρικάς της αλάνας.

Κώστας, από Ζωγράφου

Το διχασμό και την πόλωση πάντα τα πληρώνει ο λαός.

 

Είμαι 80 χρονών και φανατικός πασοκτζής του Ανδρέα, του Σημίτη, του Γιώργου, του Βενιζέλου, που είναι ακούραστος κι αγωνίζεται πάρα πολύ. Βλέποντας τον Κουβέλη έφυγε η γη από τα πόδια μου. Κι αυτός είναι μέσα στους αποστάτες, τους λουκουμάδες, τους κουραμπιέδες. Αυτοί οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές που πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η κ. Κοππά; Για τον Γιώργο έχω μια φράση να πω. Πρόδωσε όλο το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι σωστό. Η αποστασία του είναι μαζί με τους άλλους. Οι πασοκτζήδες πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, διότι έφερε αλλαγές και έκανε τον κόσμο να χορτάσει ψωμί και δουλειές.

Φανατικός πασοκτζής

Τα γραπτά μας πάντα προσπαθούμε να εκφράζουν την αγωνία του απλού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ.

 

Το χαράτσι που ήταν για ένα χρόνο θα το συνεχίσουν και θα το ενσωματώσουν σε άλλες φορολογίες μονίμως δημεύοντας και απαξιώνοντας κάθε ακίνητο. Ακόμη και νέο συνταξιοδοτικό έχουν έτοιμο. Αυτά κι άλλα πολλά θα συμβούν μετά τις εκλογές. Σε αυτό το αισχρό και βρόμικο παιχνίδι συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Γερμανία και τη Μέρκελ, που ήταν η αιτία να μπει στον ευρωπαϊκό όρο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το σκηνικό είναι στημένο.

Κόνσουλας

Στημένο είναι το παιχνίδι, αλλά ευθυνόμαστε και εμείς που ανεχτήκαμε τόσα χρόνια λαμογιές και εξυπηρετήσεις «φίλων».

 

Παραδέχομαι τον πατριωτισμό του Γ. Παπανδρέου. Θεωρώ όμως απαράδεκτη τη στάση του στο νομοσχέδιο που δεν ψήφισε και τα πάρε δώσε με τον ορκισμένο πασοκοφάγο Κουβέλη. Είναι ντροπή να βάλει τρικλοποδιά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης. Προτείνω τη διαγραφή του και από το κόμμα και από τις καρδιές μας. Και του λέω ότι Ανδρέας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Ας το εμπεδώσει αυτό κι ο μικρός Τσίπρας, που μιμείται τη φωνή του και τις κινήσεις του. Οι πρώην πασοκτζήδες ακολούθησαν τους λιποτάκτες. Ο σημερινός πρόεδρος και τα στελέχη έβαλαν πλάτη για τη σωτηρία της χώρας αγνοώντας το τεράστιο πολιτικό κόστος. Να παραδεχτούν ότι το κίνημά μας είναι η μόνη κίνηση για την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αντώνης, από Νέα Φιλαδέλφεια

Ουδείς, και κυρίως η Παράταξη, ωφελήθηκε ποτέ από τον αδελφοκτόνο πόλεμο.

 

Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι που το παίζουν πασοκτζήδες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται και δεν κληρονομείται. Το ΠΑΣΟΚ είναι ιδέα, όραμα, ελπίδα. Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους κι ας φερθούν υπεύθυνα και σοβαρά. Αυτά από μια 70χρονη αμετανόητη πασόκα.

Γνήσια αγανακτισμένη Ικαριώτισα

Από το στόμα σας και στα αυτιά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

 

Στις όποιες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα θέλουμε κρέμασμα αν στείλουμε στη Βουλή ξανά τους ίδιους. Είμαι 71 χρονών και με κυβερνάνε τα ίδια κόμματα και αποκόμματα, τα οποία έχουν καταληστέψει τους μισθωτούς και συνταξιούχους και έχουν αφήσει τους νέους χωρίς δουλειά. Ρε ουστ από ’δώ!

Γιάννης Ριζαίος

Την τελική ευθύνη της επιλογής των κυβερνώντων την έχει ο λαός.

 

Διάβασα το πιο ωραίο άρθρο σας που έχω διαβάσει μέχρι τώρα και εύχομαι να επιτύχουμε όλα αυτά που λέτε. Γιατί ο ελληνικός λαός βασανίζεται πολύ τελευταία, δεν φταίει ο ίδιος παρά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Μπράβο σας και συνεχίστε τον αγώνα σας. Εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ.

Παππούς, από Κολιάτσου

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

 

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τους τόμους του Αλέξανδρου Παναγούλη. Έχω διαβάσει τον πρώτο και δρομολογώ και το δεύτερο. Τέτοιου είδους συγγράμματα είναι απαραίτητα και η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

Αναγνώστρια, από Άνω Πατήσια

Η γνώση της Iστορίας οικοδομεί το μέλλον του λαού.

 

Τσίπρας, Στουρνάρας, Σαμαράς

Τρία κακά μεγάλα

Και οι τρεις είναι ασθένεια

Και πιάσαν την Ελλάδα

Επήγαν και συνεργαστήκανε

Με μία Γερμανίδα

Και την Ελλάδα αφήσανε

Σαν την ξερή πανίδα

Ο αφελής δεν σκέφτηκε

Πως εκλογές θα ’ρθούνε

Και τότε όλοι οι Έλληνες

Το ΟΥΣΤ θα του το πούνε.

Κωνσταντίνος Χαμαλάκης

Με ένα ποίημα δεν γιάνει η πατρίδα, θέλει δουλειά πολλή και αγώνα συνεχή.

 

Κάποιοι συγκρίνουν τις βουλευτικές με τις δημοτικές εκλογές. Στις δημοτικές όμως ψηφίζουν το άτομο που θεωρούν ότι είναι καλύτερο για το δήμο, κάτι που δεν συμβαίνει απαραίτητα στις βουλευτικές.

Σπύρος

Συμφωνούμε απόλυτα, οι δημοτικές εκλογές έχουν τη δική τους σηματοδότηση.

 

Το CD της Δούκισσας δεν ακουγόταν καθόλου. Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας ώστε να βρω κάποια λύση. Τι πρέπει να κάνω;

Αναγνώστης

Επικοινωνήστε πρωινές ώρες με το «Καρφί» (210 6901000) και ζητήστε τον κύριο Καρύδη.

 

Φίλοι μου, τον πρώτο τόμο του Παναγούλη πού θα τον βρούμε;

Αναγνώστης του «Καρφιού»

Κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.

 

Δυστυχώς, έχασα το πρώτο τεύχος του Παναγούλη. Είναι εύκολο να μου το φέρετε;

Δημήτρης Καραγιώργος, Πεύκη

Ισχύει και για σας η προηγούμενη απάντηση.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω για τον πρώτο τόμο του Παναγούλη. Πώς είναι δυνατόν να τον παραλάβω;

Τακτικός αναγνώστης

Ισχύουν και για σας τα παραπάνω.

 

Πού είναι τα γραφεία του ΟΓΑ; Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά ξέρω περιπτώσεις από οικογένειες που ζουν στην Αμερική πλουσιοπάροχα με τις βίλες τους και παίρνουν ακόμη αγροτικές συντάξεις στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, στην Ικαρία έρχονται μόνο τα καλοκαίρια για παραθέριση.

Αναγνώστρια

Τα γραφεία είναι Πατησίων 30 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας 213 1519116, 213 1519119 και 213 1519206. Εφόσον έχετε στοιχεία, τις καταγγελίες πρέπει να τις κάνετε στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

 

Η κυβέρνηση με θράσος διέκοψε τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ των ιδιωτικών συνεχίζει να τα δίνει. Έχει κάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έχει αυξήσει τους ανέργους, τους αστέγους, έκλεισαν οι επιχειρήσεις και πήγαν εξωτερικό. Στους υπαλλήλους όχι μόνο δεν έκανε περικοπές, αλλά τους μείωσε το συντελεστή φόρου, όπως και στους βουλευτές, τους απαλλάσσει κατά 75% του φόρου και φορολογούνται μόνο κατά 25%. Γι’ αυτό πρέπει ο λαός να τους μαυρίσει στις εκλογές.

Όλγα Α., από Παγκράτι

Δίκαιη αγανάκτηση για τη σκληρή λιτότητα που πλήττει όλους τους πολίτες.

 

Σε αυτή τη χώρα την τρελή που ζούμε, ο Τσίπρας αυτοανακηρύσσεται αριστερός. Ποια προϊστορία κουβαλάει στην πλάτη του; Κομμουνιστής δεν νοείσαι. Θέλει προϊστορία και αγώνες. Δεν βγαίνεις ξαφνικά και λες «είμαι αριστερός». Όπως αυτοανακηρύσσονται και οι βασιλιάδες στη χώρα τους χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία. Όποιος θέλεις είσαι μου φαίνεται. Δεν έχω και εγώ το δικαίωμα να αυτοανακηρυχτώ μια προσωπικότητα; Γιατί όχι; Ο Καραμανλής τι προσέφερε στην Ελλάδα και στο έθνος; Το ΚΚΕ δεν το νομιμοποίησε εκείνος, του το επέβαλαν. Αν δεν το κάνεις, του είπαν ότι δεν γίνεσαι τίποτα. Τι είναι αυτοί οι άνθρωποι, ποια η προσφορά τους; Καταστροφή, καταστροφή και τίποτ’ άλλο. Θα πάρω τηλέφωνο στην ιδιαιτέρα του να της τα πω για τον Τσίπρα. Καλά του τα ’πε ο Βενιζέλος.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Κατανοητή οργή για όσους «βαφτίζουν το κρέας ψαρί», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.

 

Τα δύο CDs που πήρα μαζί με τον Παναγούλη ήταν χαλασμένα. Αν έχετε την ευγένεια, επικοινωνήστε μαζί μου.

Αναγνώστης

Αφήστε το τηλέφωνό σας στο «Ό,τι πεις», για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, ή μιλήστε με τον κ. Καρύδη πρωινές ώρες στο 210 6901000.

 

Ο Παπακωνσταντίνου έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τους συγγενείς του. Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω. Να τον δικάσουν. Όμως από τότε πέρασαν τόσα χρόνια. Τι έγιναν οι υπόλοιποι με τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που έβγαλαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης; Τι απέγιναν κι άλλες χιλιάδες λίστες; Και για χιλιάδες offshore εταιρείες, απ’ ό,τι ακούω, ο κύριος εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του μόνο 28 υπαλλήλους. Με αυτό το προσωπικό θα χρειαστούν τουλάχιστον 100 χρόνια. Ισοπέδωσαν μισθούς και συντάξεις και πάγωσαν την αγορά, αφού ο κάθε συνταξιούχος στερείται ακόμη και τα προς το ζην και δεν αγοράζει ούτε τα φάρμακά του.

Φανατικός αναγνώστης

Την ίδια απορία έχουμε. Τι γίνεται με τους φοροφυγάδες και όλους όσοι φυγάδευσαν λεφτά στο εξωτερικό;

 

Τα μηνύματα στο «Ό,τι πεις» τα στέλνουμε για να τα δημοσιεύετε όπως είναι και ξοδεύουμε λεφτά. Μιλάει η φωνή απελπισίας των φτωχών και απλών ανθρώπων που εξαθλιώνουν μεθοδευμένα και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας αφήνοντας απείραχτα τα λαμόγια. Το πρόσχημα ότι τα μηνύματα είναι μακροσκελή και περιέχουν υβριστικές φράσεις δεν πείθει κανέναν. Κάνατε μεγάλο λάθος που πιστέψατε ότι θα μπορούσατε να ξεγράψετε όλο τον παθιασμένο κόσμο του μακαρίτη Κακαουνάκη, για να τον οδηγήσετε εκεί που θέλετε εσείς. Στη Νεοδεξιά του Σαμαρά. Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το δημοσιεύσετε. Με το κεφάλι ψηλά ότι δεν μπορέσατε να ξεγελάσετε κανέναν, σας εύχομαι καλή τύχη με τον Άδωνη, τον Βορίδη, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Μπαλτάκο. Θα λυπηθώ πολύ αν κλείσετε.

Λυκουργός, ο Θεσσαλός

Κάνετε λάθος, γιατί τα μηνύματα πάντα τα δημοσιεύουμε. Σε ό,τι αφορά τα άλλα, ούτε με τον Άδωνη ούτε με τον Μπαλτάκο… προσπαθούμε να κρατήσουμε τη σημαία του Νίκου ψηλά και σεβόμαστε πάντα τον αναγνώστη.

 

Η εφημερίδα εδώ έρχεται μόνο με δύο ευρώ, χωρίς τις προσφορές. Αν ερχόταν και με τρία, εννοείται πως θα την έπαιρνα.

Συνεπής αναγνώστρια

Επικοινωνήστε με το διευθυντή διανομής-κυκλοφορίας του «Κ», κ. Μιλτιάδη Ζήκο, στο κινητό 6980127431 να του πείτε σε ποια περιοχή είστε, ώστε να δούμε γιατί δεν έρχονται φύλλα με τις προσφορές.

 

Οποιοσδήποτε ισχυριστεί και φάει και πουλήσει τα πετρέλαια της Ελλάδας, θα διαθέσω ό,τι έχω και δεν έχω για να μην υπάρχει στη ζωή αυτός ο άνθρωπος. Γιατί αρκετά υλικά πουλήσανε. Πουλήσανε την αεροπορία του Ωνάση, την Ολυμπιακή.

Αναγνώστης

Μιλάει η προδομένη Ελλάδα.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ανάγκη να πάει στη ΔΗΜΑΡ, αλλά ούτε στην Ελιά. Το ΠΑΣΟΚ το 2009 παρέλαβε τη χώρα, έτσι όπως την παρέλαβε, και εκείνοι που ευθύνονταν, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, το έβαλαν στα πόδια για να μην έχουν πολιτικό κόστος. Αυτό το κατανόησε ο ελληνικός λαός. Ο Παπανδρέου βρέθηκε με τη χειροβομβίδα απασφαλισμένη στα χέρια. Ο ίδιος πήρε τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο από τη Μέρκελ και δεν υπολόγισε ατομικό, αλλά ούτε και κομματικό συμφέρον. Τον απειλούσαν με ξαφνικό θάνατο και άπατη χρεοκοπία. Μέσα στα πρώτα μέτρα ήταν η περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και της μεταφοράς φακέλων από τον πρώτο στον τρίτο όροφο. Ολόκληρο το φαύλο διορισμένο προσωπικό, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της ΝΔ. Μέσα σε όλο αυτό πήρε σάρκα και οστά το παρακράτος με τη ΧΑ και όλο το αντιπολιτευτικό σύστημα.

Ο αδέκαστος

Περιγράφετε την Ελλάδα της κρίσης και την απαξίωση των πολιτικών.

 

Παρακολουθώ όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες, και ειδικά στο Mega προσπαθούν να υποτιμήσουν και να συκοφαντήσουν τον Παπανδρέου. Εφόσον έχουν τόσες απορίες όλοι οι δημοσιογράφοι και ηγέτες, γιατί δεν παίρνουν τον ίδιο τον Παπανδρέου να τους τα πει; Να βγει στην τηλεόραση ώστε να ακούσει κι ο κόσμος; Αλλά προσπαθούν να ρίξουν λάσπη, λάσπη, λάσπη.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Οι πρωταγωνιστές της ταραγμένης εποχής του μνημονίου πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουν, για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε όσους έφταιξαν.

 

Γιατί τόσο μένος κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί τόση κακία; Γιατί προσπαθείτε να μας πείσετε ότι μετά τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ το χάος; Δεν βλέπετε ότι αυτοί είναι το χάος; Το ΠΑΣΟΚ από κόμμα το έκανε απόκομμα ο Βενιζέλος και εσείς εκεί. Για να πετροβολάτε τον Τσίπρα πάει να πει ότι έχει καρύδια. Την καρυδιά, αν δεν έχει καρύδια, δεν την πετροβολάνε, λέει μια παροιμία. Άρα;

Γιάγκος Π., από Ξυλόκαστρο

Δεν πετροβολάμε κανέναν, αντιθέτως ασκούμε σκληρή και εποικοδομητική κριτική προς όλους ανεξαιρέτως και, όπως θα έχετε διαπιστώσει, και ο κ. Βενιζέλος έχει γίνει αποδέκτης αυτής της κριτικής.

 

Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για το «Καρφί», το οποίο παίρνω και διαβάζω εδώ και πολλά χρόνια. Τελευταία έχετε αλλάξει πολιτική πορεία και αποκαλείτε τον Παπανδρέου «ΓΑΠ». Αυτό μου θυμίζει σκυλί, ότι απευθύνεστε σε σκυλί, ή κάνει κάτι από αρχικά ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτό με έχει εξοργίσει. Δεν θα σας αγοράσω ξανά και το λέω με πίκρα, γιατί διάβαζα και ένιωθα ανακούφιση μέσα στην ψυχή μου. Τώρα πικράθηκα πάρα πολύ και, δυστυχώς, δεν το ξαναπαίρνω.

Νικολία

Στεκόμαστε με σεβασμό σε κάθε ηγέτη της Παράταξης και, όπως έχετε διαπιστώσει, είμαστε ίσως η μοναδική εφημερίδα που μίλησε για δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Όσο για το ΓΑΠ, είναι συντομογραφία και σημαίνει Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν είναι υποτιμητικό… Λυπούμαστε αν το αντιλαμβάνεστε έτσι.

 

Μετά από καιρό επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, φίλοι μου. Συγχαρητήρια για το σχόλιο με τους κηπουρούς. Είναι λυπηρό για τα χάλια όσων μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ, που πριν από αυτό κανείς δεν τους ήξερε, όπως η κ. Κοππά.

Μανώλης Ηλιάκης, από Νεάπολη Κρήτης

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.

 

Ήθελα να ’ξερα, ποιος στο καλό έβαλε την Πρετεντέρη και την Καϊλή μέσα στο ΠΑΣΟΚ; Βγάζουνε γλώσσα πριν από τις εκλογές και περιμένουν να τις ψηφίσουμε. Αποκλείεται. Κι ο Βενιζέλος να μαζευτεί. Είδε της Νέας Δημοκρατίας να τσακώνονται αναμεταξύ τους; Παίρνει ο ένας το μέρος του αλλουνού. Ενώ ετούτοι βγαίνουν στα κανάλια. Πάει, το διαλύσανε το κόμμα. Δεν το διέλυσε ο Γιώργος. Τον Γιώργο τι τον έχουνε;

Φανατική γιαγιά

Δεν υπάρχει Πρετεντέρη στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς τα λέμε, ότι ο εμφύλιος σπαραγμός καταστρέφει το Κίνημα και απογοητεύει το λαό.

 

Όλα αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός λίγο πριν από την κάλπη είναι τα τεχνάσματα μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Οι δεκάδες χιλιάδες διορισμοί των οπαδών της Πολιτικής Άνοιξης μαρτυρούν ότι, ακόμη και μέσα στην άβυσσο που έχουν οδηγήσει την κοινωνία, τίποτα δεν άλλαξε και παραμένουν αμετανόητοι και επικίνδυνοι. Τι θα καλύψουν ο εξαθλιωμένος συνταξιούχος και ο άστεγος, αλλά και ο ένστολος με αυτό το πενιχρό επίδομα; Τον επόμενο μήνα θα είναι στην ίδια κατάσταση, αφού δεν θα έχει καμία συνέχεια. Κι όχι μόνο δεν θα έχει συνέχεια διότι είναι η παλιά τέχνη του μαυρογιαλούρου για αρπαγή της ψήφου, αλλά και γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τις εκλογές. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, όσοι το πάρουν, ας κάνουν τον κόπο να περάσουν από λογιστή κι ας έχουν μαζί τους και κανένα υπογλώσσιο.

Ο Παραπολιτικός

Αμετανόητοι μαυρογιαλούροι, πολιτικοί παλιάς κοπής, που ταλαιπωρούν τη χώρα και τους πολίτες.

 

Μας λήστεψαν, διέλυσαν ό,τι πιο στέρεο και αγνό υπήρχε στην ελληνική κοινωνία, το σπίτι που αποκτούσαμε με χίλιες θυσίες και στερήσεις κι αποτελούσε χαρά και δέσιμο της οικογένειας. Αποδεκάτισαν μισθούς και συντάξεις, με συνέπεια να μην μπορεί να επιβιώσει στοιχειωδώς ο κάθε οικογενειάρχης. Διέλυσαν και την υγεία και, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, θα μοιράσουν εκλογικό επίδομα και τους έπιασε και πόνος για τους άστεγους. Ποιος έβγαλε στο δρόμο όλες αυτές τις χιλιάδες των εξαθλιωμένων πολιτών που έχασαν το σπίτι τους και αυτοκτονούσαν; Γι’ αυτό δεν λέω σε κανέναν να μην πάρει το επίδομα, γιατί είναι τα δικά μας λεφτά που μας έκλεψαν, σε άλλον 500 και σε άλλον 800 ευρώ το μήνα, τα δώρα και τα χαράτσια. Γιατί αυτά που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, μέχρι το τέλος του χρόνου και τις αρχές του ’15, θα δείξουν αυτά που ζούμε και μας εξαθλιώνουν.

Δυναμικός αναγνώστης

Με λόγια σταράτα περιγράφετε μια σκληρή πραγματικότητα για ένα λαό που δοκιμάζει τις αντοχές και τις ανοχές του.

 

Με το νέο φορολογικό και συνταξιοδοτικό που έχουν έτοιμο και κρύβουν, θα ληστέψουν κι ό,τι έχει απομείνει και θα ξύσουν και τον πάτο της κατσαρόλας. Έτσι καλώ όλους τους άνεργους, τους άστεγους, τους εργάτες, τους αγρότες και τα πολλά εκατομμύρια των εξαθλιωμένων συνταξιούχων να πάνε να ψηφίσουν για να τους πάρει και να τους σηκώσει…

Άρης

Από το στόμα σας και στα αυτιά των ψηφοφόρων.

 

Παιδιά, γιατί τόσο μίσος στον Γιώργο; Εκείνο το «έχασες» που γράψατε ταιριάζει στον Βενιζέλο. Πότε πήρε το μέρος του Γιώργου ο Βενιζέλος; Στο Ζάππειο που πήγε αρχηγός; Στις Κάννες με τον Σαρκοζί; Ο Γιώργος τον έκανε υπουργό Οικονομικών κι αυτός έβλεπε τον Γιώργο να τον μουντζώνουν στο Σύνταγμα και δεν είπε μια κουβέντα. Έψαχνε να βρει χρήματα ο Γιώργος να δώσει στους συνταξιούχους κι αυτοί από πίσω, όλοι μάγκες, του έσκαβαν το λάκκο. Ξεχάσατε την αγκαλιά του Βενιζέλου με τον Λοβέρδο; Όσο τα βάζετε με τον Γιώργο, τόσο εμείς φεύγουμε από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, όταν πάω να αφήσω ηχογραφημένο μήνυμα στο «Ό,τι πεις», δεν με αφήνετε να ολοκληρώσω. Μόλις ακούτε για Βενιζέλο, αμέσως να μας διακόψετε.

Γιαγιά Όλγα

Κατανοητή η αγωνία σας, αλλά και εμείς ασκούμε κριτική και επισημαίνουμε λάθη. Πονάμε και εμείς για την κατάσταση στη Δημοκρατική Παράταξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.