Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 23 Αυγούστου 2014

725

Αγαπητό «Καρφί», σας συγχαίρω για την εφημερίδα σας την οποία διαβάζω συνεχώς. Θα ήθελα επίσης να γράψετε ό,τι χειρότερο υπάρχει για τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ πλήρωσα την εφορία και τώρα με τον ΕΝΦΙΑ τι θέλουν να κάνουν; Να μου πάρουν ό,τι μου έχει απομείνει;

Θωμάς, από Ζωγράφου

Τι να σας πούμε, έχετε απόλυτο δίκιο. Φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να επιστρέψει το χαράτσι στη ΔΕΗ.

 

 

Φταίνε, λέει, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για τα γυμνά καλώδια στις κολόνες του δήμου του επειδή ζητάει εδώ και τρία χρόνια να του διορίσουν ηλεκτρολόγο κι αυτοί εφαρμόζουν τη μνημονιακή πολιτική που δεν τους αφήνει να του στείλουν ηλεκτρολόγο. Έτσι δικαιολόγησε ο μεγάλος δήμαρχος της Στυλίδας την ηλεκτροπληξία που υπέστη ένα παιδί δημότης του. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ήξερε το πρόβλημα μα περίμενε να του διορίσουν υπάλληλο ηλεκτρολόγο επί τρία χρόνια. Εγώ θα ρωτήσω: Στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου πού βρίσκει ηλεκτρολόγο; Αφού ήξερε το πρόβλημα γιατί δεν ανέθεσε εργολαβία σε ηλεκτρολόγο ιδιώτη; Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο φίλοι μου. Θέλει να μας κυβερνήσει κιόλας με το κόμμα του την «Τελεία».  Έτσι συμβαίνει δυστυχώς σ’ αυτή τη χώρα. Για όλα τα στραβά και τα ανάποδα όλο και κάποιος άλλος φταίει και οι υπεύθυνοι να δηλώνουν ανεύθυνοι.

Μανόλης Ανδρεδάκης

Αγαπητέ αναγνώστη, περίμενες υπευθυνότητα από τον κ. Γκλέτσο, ο οποίος όπου γάμος και χαρά πρώτος και όπου υπάρχει πρόβλημα κρύβεται από τις ευθύνες του.

 

Στην Αρένα διάβασα για τους διορισμούς συγγενών ευρωβουλευτών στα δικά τους γραφεία. Είναι εξοργιστικό όμως μέσα σε τόση ανεργία των νέων να βλέπουμε αυτές τις ανήθικες καταστάσεις. Όπως και εξοργιστικό είναι να πηγαίνουν ομαδικά στο Παρίσι για ελέγχους από την τρόικα. Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Τελικά ο αψυχολόγητος μαζοχισμός των Ελλήνων ψηφοφόρων να βρίζουν τα κόμματα και να σπεύδουν ύστερα να τα ψηφίζουν, μου θυμίζει τον Κ. Καραμανλή Α΄ που έλεγε: «Το Σάββατο με βρίζουν και την Κυριακή με ψηφίζουν». Να το θέσω σε τοπικό επίπεδο του δημάρχου για τρίτη φορά, όλοι τον βρίζουν και όμως βγήκε με την πρώτη με 50,6%, οπότε περαστικά μας.

Πάνος, από Κατερίνη

Καλά τα λέτε, υπάρχουν πολλοί μαζοχιστές ψηφοφόροι που επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος και δεν βάζουν μυαλό. Κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του ταιριάζει.

 

Αγαπητό «Καρφί», θα θυμίσω στον Γεράσιμο Γιακουμάτο κάτι καλό που είχε προτείνει όταν δεν ήταν υπουργός. Μπορεί να το κάνει τώρα που είναι υπουργός και έχει μεγαλύτερη δύναμη. Γεράσιμε, τόλμησέ το, είμαστε μαζί σου. Κάνε την αρχή με το υπουργείο σου. Δημόσια κτίρια νοικιάζονται φτηνά σε ιδιώτες, ιδιωτικά κτίρια νοικιάζονται στο Δημόσιο πανάκριβα. Απορώ πώς με τέτοια κρίση κάνουν τέτοια σπατάλη; Για παράδειγμα: Το ΙΚΑ της Αγίας Παρασκευής στέγαζε μεγάλο αριθμό γιατρών, τέσσερις οφθαλμίατρους, πέντε παθολόγους, δύο νευρολόγους, τέσσερις καρδιολόγους, τρεις ωτορινολαρυγγολόγους, μικροβιολογικά εργαστήρια και εξυπηρετούσε όλη την Αττική. Κατά τη διάρκεια της κρίσης απέλυσαν τα ¾ των γιατρών, ίσως και παραπάνω, έκλεισαν τα εργαστήρια και νοίκιασαν δεύτερο κτίριο για τα διοικητικά γραφεία. Τώρα που όλοι οι ασθενείς εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ στη γειτονιά τους και οι περισσότεροι γιατροί απολύθηκαν, τα δύο κτίρια για ποιο λόγο χρειάζονται; Επίσης κοντά σε αυτήν την περιοχή υπάρχει και ιδιόκτητο ΙΚΑ. Θα πρέπει κάποιος να απαντήσει σε αυτό το θέμα.

Βαγγέλης, από Γλυκά Νερά

Η κρίση είναι κρίση, αλλά οι σπατάλες στους δημόσιους οργανισμούς καλά κρατούν. Σε ό,τι αφορά τον κ. Γιακουμάτο ελπίζουμε να μην ισχύει η παροιμία: «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».

 

 

Στην εφημερίδα της 2/8 διάβασα για το κατηγορητήριο του προδότη των φιλελευθέρων του ΄65 και για το δεύτερο φυγά με τον Καραμανλή, που εγκατέλειψαν τον ελληνικό λαό για να σώσουν τα τομάρια τους και πήγαν στη Γαλλία. Έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης που έκανε τόσα εγκλήματα, κατηγορεί τον Σαμαρά γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι ευχαριστημένη με την καρέκλα τη βουλευτική και θέλει την πολυθρόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ντροπή τους! Η Ντόρα έπρεπε να ντρέπεται που λέγεται Μπακογιάννη, που κατέστρεψαν οι ίδιοι τον Μπακογιάννη.

Αναγνώστρια

Μην ξύνετε και εσείς πληγές του παρελθόντος που πονούν κυρίως το λαό και τη χώρα, ενώ οι ένοχοι έχουν ακόμη και σήμερα το θράσος να δίνουν πολιτικά μαθήματα…

 

Αγαπητό «Καρφί», θα ήθελα να σας πω πως τότε που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστησε το άγαλμα του θείου Καραμανλή στην παραλία, του τηλεφώνησα και του είπα γιατί βάλατε τον Καραμανλή στην παραλία; Τι έκανε για τη Θεσσαλονίκη; Καλά κάνατε που τον βάλατε σε εκείνο το σημείο που καταφθάνουν τα όμβρια και βρομάει όλος ο τόπος. Του αξίζει όπως ήταν όλη του η ζωή βρόμικη. Προφανώς και δεν ήξερε τι να μου απαντήσει. Το μόνο που σχολίασε είναι η δυναμικότητά μου.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Έχετε το δικαίωμα να διαφωνείτε με την τοποθέτηση του αγάλματος, αλλά για το εάν η ζωή ενός ηγέτη ήταν «βρόμικη» χρειάζονται αποδείξεις. Κατά τα άλλα σεβαστή η πολιτική κριτική.

 

Αγαπητό «Καρφί», έχω την εξής απορία: Έπρεπε να γίνει το ατύχημα με το δεκάχρονο αγόρι για να αποκαλυφθούν όλα; Τόσο καιρό τι έκαναν;

Σπύρος

Όλοι μας την ίδια απορία εκφράζουμε και στηλιτεύουμε την ολιγωρία, όχι μόνο των αρμόδιων δημοτικών αρχών, αλλά και τον ωχαδερφισμό ορισμένων του Λιμενικού που κάνουν τα στραβά μάτια στις παραβάσεις.

Θα ήθελα από τον κύριο «Γιάννη» που σχολιάζει τους αναγνώστες του «Καρφιού» και φυσικά τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Θα ήθελα να σχολιάσει και τη συνέντευξη του Ξυλούρη, όπως και το ποίημα της «Αγγελικής από Ηράκλειο».

Μάριος, από Καλαμαριά

Η επιθυμία θα μεταφερθεί και ελπίζουμε σύντομα να υπάρξουν τα ανάλογα σχόλια.

 

Αγαπητό «Καρφί», δεν ντρέπονται οι κλέφτες, οι απατεώνες οι κυβερνώντες που μας βάζουν να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν έχουν φιλότιμο; Μόνο αυτό έχω να πω.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν οι κυβερνώντες;

 

 

 

Αγαπητό «Καρφί», παρακολουθώ συνέχεια ειδήσεις και βλέπω πως θέλουν να πετάξουν τα ροδάκινα. Θα ήθελα να προτείνω κάτι, να τα βάλουν σε σακούλες και να τα μοιράζουν στο αεροδρόμιο στον κόσμο που φεύγει. Ειδικά στους Ρώσους. Έτσι ώστε όταν φτάσουν στη Ρωσία δεν θα αγοράσουν τα τούρκικα.

Ένας φίλος, από Καλλιθέα

Είναι μια ιδέα και αυτή, ελπίζουμε υλοποιήσιμη, αλλά τους αγρότες ποιος θα τους αποζημιώσει;

 

Διάβασα στο Πέταλο 2/8/2014 για τους πρώην λεβέντες της κυβέρνησης Καραμανλή. Τελικά κανένας δεν πάει χαμένος, ο μόνος χαμένος είναι πάντα ο ελληνικός λαός. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ. Αλήθεια τι να διδάξει; Πώς καταστρέφεται μια οικονομία; Πρόεδρος των ΕΛΠΕ ο Γιάννης Παπαθανασίου. Ο άνθρωπος της πιάτσας και των μαξιλαριών των δισ. ευρώ για τις δύσκολες στιγμές που τελικά χάθηκαν στους ατέλειωτους διορισμούς. Πάντως άφησαν όλοι, μαζί με τον καταλληλότερο, το στίγμα τους, μια γενιά χωρίς ιδανικά, χωρίς ελπίδα, χωρίς φως και πίστη για το μέλλον της. Μοναδική λύση των σπουδαγμένων νέων η μετανάστευση. Συγχαρητήρια σε όλους σας, αλλά και για το απόλυτο μπάχαλο του ΕΝΦΙΑ.

Πάνος, από Κατερίνη

 

Γράφετε για τον πόνο σας, τον ΕΝΦΙΑ, που έχει κυριολεκτικά κατακάψει όλους τους Έλληνες. Αλήθεια ποιανού φαεινή ιδέα ήταν ο συγκεκριμένος φόρος; Για τους αειπάρθενους βουλευτές, οι οποίοι τον ψήφισαν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα καλύτερα να μην ανοίξουμε το στόμα μας.

 

Μόνο ο κ. Παπανδρέου τόλμησε και είπε πως λεφτά υπάρχουν αλλά πρέπει να δούμε πού πήγαν. Επίσης είπε ότι τα λεφτά που χαθήκανε δεν θα τα πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι και ίσως για αυτό τον «έφαγαν» και έβαλαν τον κύριο Βενιζέλο τώρα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να γυρίζει μόνος του στην Ευρώπη και να τρώει τα λεφτά του κράτους. Για την ταμπακιέρα τίποτα, κύριε Βενιζέλο;

Νίκος, από Νίκαια

Σε ό,τι αφορά το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου να συμφωνήσουμε ότι δεν εννοούσε αυτά που του προσάπτουν οι αντίπαλοί του. Για τον Βενιζέλο είναι θεμιτή η κριτική σας και μπορείτε να διαφωνείτε μαζί του, αλλά θα διαφωνήσουμε κάθετα ότι τρώει τα λεφτά του κράτους. Κάποιο λάθος κάνετε και μπερδεύετε καταστάσεις και πρόσωπα.

 

Αγαπητό μου «Καρφί», τι δουλειά είχε ο Βενιζέλος να πάει στην Ουκρανία; Και για αυτό το λόγο κάνει εμπάργκο ο Πούτιν στους καημένους αγρότες. Αυτός ο άνθρωπος ποτέ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ.

Αναγνώστρια, από τη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς

Η παρουσία του κ. Βενιζέλου στην Ουκρανία έχει σχέση με την προστασία του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία. Για το εμπάργκο, μάλλον εμείς πληρώνουμε για πολλοστή φορά τα «σπασμένα» των Ευρωπαίων και μάλιστα των Γερμανών, οι οποίοι αδυνατούν να ασκήσουν διεθνή πολιτική.

 

Κύριε Αμανατίδη, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι κράτος έχω γεννηθεί και μου είναι αδιανόητο. Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι τον Οκτώβρη του 2009. Πείτε μου σας παρακαλώ πάρα πολύ αυτός ο… a%#&* , που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου και αυτή η μάνα του πού βρήκε τόσα εκατομμύρια και έχει καταθέσεις στην Ελβετία; Και ο γιος της γυρίζει με ποδήλατο 26 χιλιάδων ευρώ; Έρχεται κάθε 4-5 μήνες, τα παίρνει και φεύγει. Πού είναι αυτός ο a%#&*; Γυρίζει στην Αμερική χωρίς να ξέρουμε γιατί τον πληρώνουμε. Αυτός ευθύνεται που καταστράφηκε η Ελλάδα.

Αναγνώστης

Η πολιτική κριτική και δη η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση είναι πάντα δεκτή, αλλά οι βωμολοχίες και οι αστήρικτες κατηγορίες εναντίον πολιτικών ηγετών, ακόμη και εάν διαφωνούμε μαζί τους, δεν είναι ποτέ αποδεκτές. Τελεία και παύλα.

 

 

 

 

 

 

Ο Ολλανδός Henk Zanoli, τώρα 91 ετών, βραβεύτηκε από το Ισραήλ γιατί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκρυψε ένα Εβραιόπουλο και το έσωσε από τους ναζί και τώρα επιστρέφει πίσω το μετάλλιο γιατί σκοτώθηκαν λέει έξι δικοί του άνθρωποι στη Γάζα από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, επειδή δικοί του άνθρωποι σκοτώθηκαν γι’ αυτό και μόνο θέλησε να διαμαρτυρηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Για τις τόσες χιλιάδες άλλους νεκρούς και τραυματίες, για τις τόσες καταστροφές, τους χιλιάδες άστεγους μιλιά δεν λέει. Ωστόσο εγώ συλλογιέμαι… Βρε πως έχουν αλλάξει οι καιροί. Καθένας αν κρύβει μια στάλα αγάπης μέσα του την έχει μόνο για τους δικούς του ανθρώπους. Δεν του περισσεύει αγάπη για τους άγνωστους.

Μανόλης Ανδρεδάκης

Ζούμε σε εποχές δύσκολες, όπου η αγάπη για το συνάνθρωπο δεν περισσεύει. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι βιώνουμε το σύγχρονο Μεσαίωνα, αλλά η Αναγέννηση του 21ου αιώνα αναζητεί στοχαστές και ηγέτες για να γίνει πραγματικότητα.

Άκουσα τον Κεγκέρογλου να λέει στον ΑΝΤ1 ότι τα προνοιακά επιδόματα θα δοθούν αρχές Οκτώβρη. Γιατί; Αφού θα πρέπει να δοθούν αρχές Σεπτέμβρη; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Αλλά μη φοβάστε, έρχονται εκλογές. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, αν δεν είχα παιδί θα είχα φύγει, θα πήγαινα να ζήσω στη Βουλγαρία.

Αναγνώστης σας

Δίκαιη αγανάκτηση, αλλά αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα από τις καθυστερήσεις των οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες βγαίνει λογιστικά. Οι κυβερνώντες «πίνουν και γλεντούν» στις πλάτες του λαού.

Μετά από πολύ καιρό, σας ξαναστέλνω μήνυμα. Διάβαζα στη δεύτερη σελίδα του «Καρφιού» και ελπίζω ότι αυτά που γράφετε για τον Πούτιν θα τα γράψετε και για τους Αμερικανούς πρόεδρους. Η Αλ Κάιντα και οι Τζιχαντιστές είναι δημιούργημα της CIA και της πολιτικής των Αμερικανών. Όσοι ήταν εναντίον του Άσαντ στη Συρία ήταν καλοί, τώρα που τάχθηκαν εναντίον των συμφερόντων των Αμερικανών έγιναν τρομοκράτες και μακελάρηδες. Για την Αίγυπτο, για τη Λιβύη, για το Ιράκ, για την Περσία όλα είναι δημιουργήματα των Αμερικανών.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Βρόμικα παιχνίδια στη διεθνή σκηνή εις βάρος λαών που ζουν εδώ και αιώνες εμφύλιες και περιφερειακές συγκρούσεις για να βασιλεύουν οι μεγάλες δυνάμεις. Ή, όπως το λένε και οι Εγγλέζοι: «Διαίρει και βασίλευε».

Γιατί τόση εμπάθεια με τον Τσίπρα; Είναι δυνατόν να διαθέτετε 2 σελίδες, σε κάθε σχεδόν έκδοσή σας, για να τον κατηγορείτε; Τώρα βλέπω ότι δεν σας αρέσει και ο Απ. Γκλέτσος, ο οποίος για κάποιο πρόβλημα στο δήμο του, αφού εξήγησε τι συμβαίνει, είπε το αυτονόητο: Να πάνε να βρούνε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Αλλά ρε Απόστολε, την επόμενη φορά να απευθυνθείς στον παπά της ενορίας σου. Μην ταράζεις παλικάρι μου τους αποτυχημένους. Εσείς στο «Καρφί» εντάξει, το εμπεδώσαμε, μην πούμε κουβέντα για τον Βενιζέλο σας.

Αναστασία, η Κορινθία

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα τα έχουμε ξαναγράψει και δηλώνουμε: Μακριά από εμάς η εμπάθεια. Για τον κ. Γκλέτσο θα επιμείνουμε ότι αποποιείται των ευθυνών του και παίζει ένα κακόγουστο πολιτικό θέατρο. Εξάλλου δεν φημίζεται για τη δεινή υποκριτική ικανότητά του, αλλά για το χορευτικό ταμπεραμέντο του.

 

 

Διαβάζω στη σελίδα 4 της εφημερίδας σας έκδοσης 26/7/2014: «Ναι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα καταφέρει να κάνει το άλμα από την κάτω στην πάνω πλευρά της πόλης, από την πλατειά Κουμουνδούρου στο μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι μόνο θέμα στιλ, είναι και θέμα ικανοτήτων». Έχετε απόλυτο δίκαιο. Αυτά τα προσόντα(;) τα έχει(;) μόνο ο Βενιζέλος; Δεν μπορείτε κύριοι να δημοσιογραφείτε κατά το δοκούν. Έχετε ξεχάσει, νομίζω και το πρέπον. Γιατί τόσο δηλητήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ και, προσωπικά, για τον Τσίπρα; Εσείς θέλετε να μας πείσετε ότι μετά το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο το χάος; Εθελοτυφλείτε; Δεν βλέπετε ότι και το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος είναι το χάος; Είναι δυνατόν να ψηφίσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι τους κλέφτες τους; Τους σοσια-ληστές. Μπορεί να έρθουν χειρότερες καταστάσεις. Ας δοκιμάσουμε. Να γίνει για μια 4ετία και μετά κάθε 4ετία και άλλος.
Γιάννης Ριζαίος

Κύριε Ριζαίο, όπως βλέπετε, δημοσιεύουμε ατόφιο το μήνυμά σας, το οποίο στις 9/8 κόπηκε από λάθος. Υπάρχει ακόμα ο δαίμονας της φωτοσύνθεσης. Δεν έγινε κάτι σκόπιμα, όπως θεωρήσατε. Αν υπήρχε δόλος από μέρους μας δεν θα το δημιοσιεύαμε σήμερα, έστω και αν διαφωνούμε με τις απόψεις σας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.