Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 20 Σεπτεμβρίου 2014

549

Κύριε Αμανατίδη, είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι φανατική αναγνώστρια του «Καρφιού» και φίλη. Σύντροφοί μου και αναγνώστες, θα ήθελα να μου πείτε ποια εφημερίδα είναι αυτή που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να στέλνουν τα μηνύματά τους εκεί που θέλουν. Θα έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι πως η εφημερίδα μας είναι ασυμβίβαστη και αμερόληπτη. Δημοσιεύει όλα τα μηνύματα. Θέλω να ενωθούμε και το «Καρφί» μας να έρθει πρώτο σε κυκλοφορία. Ευχαριστώ πολύ για τα δώρα που βάζετε στην εφημερίδα.

Αγγελική, από Ηράκλειο

Τα λόγια σας στηρίζουν την προσπάθειά μας.

 

Άκουσα την ομιλία του κυρίου Καμμένου. Χρησιμοποίησε βαριά λόγια εναντίον του Σαμαρά, τα οποία όμως ήταν δικαιολογημένα. Μίλησε σωστά, αν και εγώ δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα, ούτε σε κανένα κόμμα πλέον. Εάν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, θα είχα παραιτηθεί. Αν πράγματι αυτά που είπε ο Καμμένος είναι αληθινά, είναι ντροπή του να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Εμείς διαφωνούμε με τον κύριο Καμμένο, αλλά ορισμένες φορές για τον Αντώνη Σαμαρά «η γλώσσα του σπάει κόκαλα».

 

Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τι είπε; «Θα», «θα» και ξανά μανά «θα». Η ουσία της ομιλίας ήταν ένα κατηγορώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Είπε ότι κάποιος παραβιάζει το Σύνταγμα (εννοώντας τον Τσίπρα, προφανώς). Αυτός και η παρέα του τι κάνουν; Κάθε μέρα δεν το παραβιάζουν; Και αυτό δεν το λέει μόνο η αντιπολίτευση. Το λένε διανοούμενοι, άνθρωποι με ανώτερη μόρφωση κ.λπ. Θα περιμένω τη δική σας τοποθέτηση για όσα «έπεα πτερόεντα» είπε. Φοβάμαι ότι στην επόμενη έκδοσή σας κάτι θα πείτε για την ομιλία του. Όμως με το e-mail μου θα ασχοληθείτε μετά από 5-6 εκδόσεις σας. Δεν πειράζει.

Αναστασία η Κορίνθια

Η άποψή σας είναι σεβαστή, αλλά η αιχμή σας για την εφημερίδα μάλλον πέφτει στο κενό, αφού την επιστολή σας δημοσιεύουμε. Εάν σας φαντάζει καθυστερημένη η δημοσιοποίησή της, σας ενημερώνουμε ότι προσπαθούμε ανάλογα με το χώρο και τη θεματολογία να βάζουμε όλα τα μηνύματα που έχουμε το συντομότερο δυνατόν. Κατά τα άλλα, εμείς τολμάμε και ασκούμε κριτική και στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Κύριε διευθυντά, έχω δύο επισημάνσεις. Η πρώτη επισήμανση για τον Σημίτη: Τι έκανε τόσα χρόνια για το ΠΑΣΟΚ; Μόνο ήξερε να ειρωνευτεί τον Γιώργο για τη φράση «λεφτά υπάρχουν»! Η δεύτερη επισήμανση: Ο Βαγγέλης είπε ότι δεν θα βάλει τον Γιώργο στις λίστες για βουλευτή… Nα δούμε πόσo θα πάρει στις εκλογές χωρίς τον Γιώργο!

Άγγελος

Θεμιτές οι επισημάνσεις σας, αλλά νομίζετε ότι βοηθούν το Κίνημα να υπερβεί την κρίση του ή αναπαράγουν πληγές του παρελθόντος που ουδόλως αφορούν το μέλλον της πατρίδας και της νέας γενιάς;

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», βλέπω, ακούω, διαβάζω διάφορα κάθε μέρα, τα περισσότερα χωρίς ενδιαφέρον για τους πολίτες. Τα δελτία ειδήσεων, για να γεμίσουν το πρόγραμμά τους, από μια εβδομάδα πριν μας λένε τι θα πει ο κάθε πολιτικός αρχηγός και το κάθε κόμμα και, όταν έρχεται η ώρα της ομιλίας, διαφορετικά πράγματα μαθαίνουμε. Δεν ακούω τι γίνεται με το φυσικό αέριο και τους υδρογονάνθρακες, δεν ενδιαφέρονται οι πολίτες για να τους ενημερώσουν οι δημοσιογράφοι; Η κυβέρνηση τι κάνει; Μπράβο στους αρμόδιους για την Αμφίπολη. Η οργάνωση, ο σχεδιασμός, η εφαρμογή, η εκτέλεση και η επικοινωνία, άψογες.

Τροπαιάτης

Αγαπητέ αναγνώστη, αφού ξέρετε πώς λειτουργούν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Παράγουν θέαμα και όχι πραγματική ενημέρωση.

 

Αν ήθελες, κύριε Κουβέλη, να βοηθήσεις το κόμμα, έπρεπε να είχες παραιτηθεί μετά τις εκλογές. Άλλοι αρχηγοί κομμάτων με φιλότιμο χάνουν δυο τρεις μονάδες και εξαφανίζονται. Εσύ διέλυσες το κόμμα και ακόμα εκεί είσαι, καρεκλοκένταυρε.

Πέτρος, από Ρόδο

Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ήττες.

 

Λυπάμαι που έχουν συναθροιστεί άσχετοι και ανεύθυνοι, που δεν βλέπουν την κατάσταση στη χώρα μας. Έπρεπε όλοι να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά για τη Δημοκρατική Παράταξη.

Καλοχωριανός, από Ηράκλειο

Την ίδια λύπη και αγωνία εκφράζουμε και εμείς από τις σελίδες του «Καρφιού».

 

Έχω πάθει έμφραγμα, έχω κάνει δύο αγγειοπλαστικές και περπατάω με αναπνευστικά προβλήματα. Πληρώναμε τα φάρμακα 10%, μας τα έκανε η κυβέρνηση 25% και, ενώ πλήρωνα 64 ευρώ τα φάρμακα του μήνα, τώρα μου τα έκαναν 94 ευρώ. Δεν υπάρχει ανθρωπιά πια; Πού είναι οι υπουργοί που νοιάζονται για μας; Τι κάνουν, κοιμούνται όρθιοι; Στο τέλος θα μας καταντήσουν να πάρουμε καδρόνια και να βγούμε στο Σύνταγμα.

Αναγνώστης

Ο κόσμος αγανάκτησε. Το ακούτε εκεί στην κυβέρνηση;

 

Διάβασα μια Ρεπούση. Μήπως είναι τρελή; Τι είναι αυτά που λέει; Διαστρεβλώνει την ιστορία μας!

Νότα από Δάφνη

Η κυρία Ρεπούση διακρίνεται για την αυταρέσκεια της ακαδημαϊκής ημιμάθειας και την απολυτότητα των απόψεών της.

 

Παρακολουθώ το κρατικό κανάλι, είναι δυνατόν να αναμεταδίδει την περσινή κλήρωση του Champions League; Τόσο μα τόσο μ… είναι για να δικαιολογήσουν τις θέσεις που υπάρχουν εκεί μέσα; Εφόσον θέλουν να απολύσουν, ας απολύσουν αυτούς που δεν ξέρουν τι κάνουν.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Όταν ασκείς πολιτική χωρίς να έχεις σχεδιάσει το αύριο, κάτι τέτοιο θα σου συμβεί. Έτσι έγινε και με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ανικανότητα στησίματος μιας σύγχρονης ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

Οι ανεγκέφαλοι των γηπέδων έκαναν την εμφάνισή τους ως κλακαδόροι στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν νομίζω αυτή η εικόνα να κολάκευε κάποιον. Και δεν γνωρίζω τους εντολείς αυτής της συμπεριφοράς, όμως γνωρίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πάντα ήταν, άσχετα από τα λάθη του, ένας ευγενέστατος άνθρωπος. Ντροπή, χίλιες φορές ντροπή που όλοι βάζουν τα δυνατά τους να διαλύσουν το κόμμα που ένας φωτεινός ηγέτης, ένας χαρισματικός άνθρωπος, δημιούργησε. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη φωνές όπως του Απόστολου Κακλαμάνη, του Κώστα Ξυλούρη και μερικών άλλων. Ακούω και διαβάζω πολλές φορές στελέχη να λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του. Λυπάμαι, όμως εσείς κλείσατε τον κύκλο σας ως πολιτικοί, διότι η αλαζονεία της εξουσίας, τα λάθη σας, οι παραλείψεις σας, ο εγωκεντρισμός σας σας απομάκρυναν από το σοσιαλιστικό ιδεώδες (αν είχατε ποτέ βέβαια) αλλά και από το λαό. Δεν σας φταίει το ΠΑΣΟΚ και θα είναι μέγα λάθος να αλλάξει αυτό το όνομα που συνδέθηκε συναισθηματικά με το λαό, όσο και αν βάλατε όλοι τα δυνατά σας με λάθη και συμπεριφορές να το διαλύσετε. Εύχομαι όσα γράφω εγώ, ένας ταπεινός ψηφοφόρος που ποτέ δεν χτύπησε την πόρτα κανενός, να τα διαβάσουν κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη, ιδιαίτερα οι νέοι πολιτικοί.

ΥΓ. Ελπίζω στην κατανόησή σας εκεί στο «Καρφί» που έγραψα πολλά, αλλά όλα αυτά που βλέπω και ακούω με γεμίζουν λύπη και αγανάκτηση. Ίσως ξέφυγα, αλλά δεν κάνει κακό να ακούνε τη φωνή μας, αν φυσικά και εφόσον καταδεχτούν να διαβάσουν και εμάς, την ταλαίπωρη ταπεινότητά μας.

Πάνος, από Κατερίνη

Συμφωνούμε απολύτως και δεν προσθέτουμε ούτε τελεία σε αυτά που γράφετε για την επιχείρηση απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ.

 

Ναι, ο Βενιζέλος το ’89 ήταν στο πλευρό του Παπανδρέου και τον ευχαριστούμε θερμά για ό,τι έκανε. Όμως δεν έδωσε μόνο ο Βενιζέλος, πήρε κιόλας. Χρίστηκε υποψήφιος βουλευτής από τον ίδιο τον Ανδρέα, χωρίς να περάσει από τις διαδικασίες που περνούν όλοι πριν μπουν στο ψηφοδέλτιο. Και όχι μόνο αυτό, κατευθείαν υπουργός και μεγάλο όνομα. Όμως δεν θα ξεχάσω (να τα πούμε στον Κωνσταντινόπουλο αυτά) ποτέ το 2007, που πήγε στο Ζάππειο εναντίον του ίδιου του αρχηγού του και έκανε αρχηγική εμφάνιση. Και μετά από αυτό, όταν έφαγε την… πόρτα και πήρε πολύ λιγότερο απ’ ό,τι ο Γιώργος, έλεγε πως υπήρχε ένα ρεύμα στο ΠΑΣΟΚ. Αυτά τι είναι; Μπορεί να είναι άριστος συνταγματολόγος, αλλά πολιτικός δεν είναι – ή είναι ανώριμος ακόμα, μετά από χρόνια μπορεί να ωριμάσει.

Ντόρα, από Κατερίνη

Οι δύο εκδηλώσεις στο Ζάππειο και όσα ακολούθησαν άνοιξαν πληγές του παρελθόντος, που καμία σχέση δεν έχουν με τα βάσανα και τις αγωνίες που περνάει σήμερα ο λαός. Ένα βήμα πίσω από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και μια καθαρή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης χρειάζεται η Παράταξη.

 

Επιτέλους, διαβάσαμε στο «Καρφί» μας ότι οι Βολιώτες αναγνώρισαν τον Απόστολο Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιτέλους, να συζητάμε για Κουβέλη, για Μεϊμαράκη, να λέμε Κωστάκη Καραμαν-αλή;

Νότα, από Δάφνη

Η συνέχιση της προχειρολογίας φθείρει άξιες προσωπικότητες και καταξιωμένους πολιτικούς άνδρες όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης. Οπότε, ας τα αφήσουμε αυτά όταν έρθει η ώρα της εκλογής.

 

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Γρηγοράκο, να κοιτάζει τη δουλειά του και να εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του, τα οποία κατ’ εμέ δεν εκτελεί. Να αφήσει ήσυχο τον Γιώργο Παπανδρέου. Πριν από 15 μέρες χειρουργήθηκα στο μάτι και τα φάρμακά μου τα πλήρωσα, δεν τα συνταγογραφούν! Πριν από ενάμιση μήνα είχα πάει για ένα άλλο πρόβλημα υγείας και πάλι πλήρωσα τα φάρμακα! Ας κάνει λοιπόν τη δουλειά του!

Αγγελική, από Ηράκλειο Κρήτης

Να συμφωνήσουμε ότι οι υπουργοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά μη φορτώσουμε στον κύριο Γρηγοράκο όλα τα δεινά του συστήματος υγείας. Έχετε δίκιο για τα προβλήματα στην υγεία και την προσπάθεια ορισμένων να απαξιώσουν το δημόσιο χαρακτήρα της.

 

Παρακολούθησα μια εκπομπή με τον Γεωργιάδη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Καρύδη. Ο Γεωργιάδης είπε τόσες ανακρίβειες ιστορικές και πολιτικές εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο μοιραίος και «λίγος» κύριος Καρύδης δεν απάντησε σε τίποτα. Κρίμα…

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Ο κύριος Γεωργιάδης είναι γνωστός τηλεπαραθυράκιας, αλλά για τον κύριο Καρύδη θα διαφωνήσουμε. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως αν συμφωνείτε ή όχι με τις απόψεις του, δίνει πάντα τη μάχη υπεράσπισης της ιστορίας και των ιδεών του ΠΑΣΟΚ με ευπρέπεια, χωρίς φωνές και άναρθρες κραυγές.

 

«Μα αυτός ο Γιώργος τα έχει εντελώς χαμένα…» άκουσα την 90χρονη πεθερά μου να μονολογεί, βλέποντας στις ειδήσεις τους Ηρακλειδείς θεματοφύλακες της αντιδεξιάς πορείας του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάζουν τον Βενιζέλο. «Εσύ, Κώστα, τι λες;» Τι να της πω; Ότι έχει περισσότερο μυαλό από τους κλακαδόρους και πολλούς από αυτούς που βρέθηκαν εκεί μέσα; Επειδή δεν ακούει και καλά, συμφώνησα σιωπηρά μαζί της. Εκείνη, όμως, συνέχισε: «Ο Γιώργος δεν έπρεπε να σηκωθεί και να βάλει τους άτακτους σε τάξη;» Με είδε πάλι σιωπηλό, με αγριοκοίταξε και συνέχισε: «Εσύ, όταν τσακώνονταν για την αρχηγία, μου έλεγες συνεχώς για τα καλά του Γιώργου, τώρα γιατί δεν μιλάς;» Ρε μπλέξιμο! «Έχεις δίκιο» της είπα φωναχτά, βάζοντας σε κίνηση την περιέργεια της γειτόνισσας, και συνέχισα με το ακυρωτικό «ναι μεν αλλά». «Αλλά να ξέρεις, κάτι το βαρύ του πρόγραμμα με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, αλλά και ο αιφνιδιασμός από το απρόσμενο…» «Άκου, εμένα μη με κοροϊδεύεις!» Ο λυτρωτικός ήχος του κινητού με έβγαλε από το αδιέξοδο και, προφασιζόμενος το επείγον, όπου φύγει φύγει.

Κώστας, από Ζωγράφου

Κάνετε μια γλαφυρή περιγραφή όσων απασχόλησαν το Κίνημα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη και εμείς θα προσθέσουμε: «Όπου φτώχεια και γκρίνια…», μόνο που τις συνέπειες τις φορτώνεται ο λαός και όχι όλοι όσοι εγκατέλειψαν αρχές, αξίες και αγώνες.

 

Δεν ξέρω πόσοι διαβάζουν αυτή την εφημερίδα, που έχει ξεφύγει από τη γραμμή Κακαουνάκη, αλλά αύριο θα χαίρονται γιατί ψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ και όσοι μέχρι τώρα έλεγαν ότι δεν ψηφίζουν. Ζητούνται ως τόσο άνδρες βουλευτές, που «φοράνε παντελόνια γιατί έχουν περιεχόμενο και όχι γιατί κρυώνουν». Ας τους χαίρονται αυτοί που τους στέλνουν στη Βουλή (αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει τις γυναίκες βουλευτές).

Γιάγκος Π., από Ξυλόκαστρο

Εμείς δεχόμαστε την κριτική σας, ακόμη και αυτή που θεωρούμε άδικη. Δεν παρεκκλίνουμε της γραμμής Κακαουνάκη, όπως λέτε. Αυτή η εφημερίδα ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό του κόσμου. Του ανέργου, του συνταξιούχου, του μεροκαματιάρη, του αδικημένου… Υπερασπιστές άδικων φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, δεν γίναμε ποτέ, ούτε θα γίνουμε ποτέ. Τα παράπονά σας στη Βουλή, και μάλιστα σε όσους φωνασκούν εκ του ασφαλούς στα τηλεπαράθυρα και μετά ψηφίζουν τα αντίθετα.

 

Η ιστορική πραγματικότητα εκδικείται τους διαστρεβλωτές της. Το περίφημο δημόσιο χρέος παραδόθηκε το 1989 από τον Ανδρέα Παπανδρέου στο 67% του ΑΕΠ, για να το παραλάβει ο ίδιος το 1993 από τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο 120%. Αδίστακτοι συκοφάντες εκμεταλλεύονται και γενικεύουν με τη φασιστική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης την απεχθή δράση ελάχιστων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που στη 40χρονη πορεία του καπηλεύτηκαν τις αρχές του, ασπάλακες που καταπρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και του ρόλου που ανέλαβαν. Ελάχιστοι μεν αλλά ικανοί να επιτρέπουν στους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ να συκοφαντούν και να προπηλακίζουν εδώ και εκεί, όταν συναντούν πολίτες από τα εκατομμύρια των οπαδών, των μελών, των στελεχών που πίστεψαν, αγωνίστηκαν, έδωσαν και δεν πήραν παρά μόνο περηφάνια για την προσφορά τους στο λαό και την πατρίδα. Σε όλους αυτούς οφείλουμε ΤΩΡΑ να απευθυνθούμε για να υπερασπιστούμε μαζί την ιστορία, τους κοινούς αγώνες και το έργο του ΠΑΣΟΚ.

Αναγνώστης

Τι να προσθέσουμε παρά μόνο να επαναλάβουμε ότι η ψυχή του Κινήματος είναι όλοι όσοι πίστεψαν, αγωνίστηκαν, έδωσαν και δεν πήραν παρά μόνο περηφάνια για την προσφορά τους στο λαό και την πατρίδα.

 

Αγγελική από Ηράκλειο, με παρεξήγησες. Εγώ είπα να διαβάσει το ποίημά σας και να το σχολιάσει ο κύριος Γιάννης γιατί πάντα σχολιάζει απαξιωτικά και επιλεκτικά τα μηνύματα των πασόκων. Πάντως, το ποίημά σας θα το κάνω κορνίζα και θα το κρεμάσω στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς.

Μάριος, από Καλαμαριά

Είναι πάντα ευπρόσδεκτος ο ζωντανός διάλογος μεταξύ αναγνωστών.

 

Με αφορμή το συνέδριο –ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατικής Παράταξης, τι από τα δυο δεν γνωρίζω– τονίζω τα εξής: Ο κύριος Βενιζέλος στην ομιλία του «στόλισε» με αρκετά επίθετα τους εχθρούς-αντιπάλους του. Περίμενα να πει και κανένα όνομα, δυστυχώς διαψεύστηκα. Αναρωτιέμαι, αυτοί θα προσκληθούν στις διαδικασίες του συνεδρίου; Δημιούργησε την Ελιά, η οποία έγινε… κουτσουλιά. Τώρα Δημοκρατική Παράταξη. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν της Ελιάς ή της Δημοκρατικής Παράταξης. Είμαστε πασόκοι εδώ και γνωριζόμαστε. Όλοι μιλούν για τα γιουχαΐσματα κατά Βενιζέλου. Κανείς δεν άκουσε τα άλλα, «να φύγει η Δεξιά» και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»; Αλλά, βλέπετε, πρέπει να πετροβολούν τον Παπανδρέου και να φωνάζουν –όπως ο Γρηγοράκος, που ανταμείφθηκε για τα προηγούμενα που έλεγε και πήρε υπουργείο– πως πρέπει να διαγραφεί ο Παπανδρέου. Αυτός είναι ο ενωτικός λόγος που θα προβληθεί στο συνέδριο; Δεν υπάρχει οργάνωση, πώς θα κινηθεί αυτή η διαδικασία; Ποιοι είναι οι ψηφίσαντες πίσω από το παραβάν και πώς θα βρεθούν; Αυτά και άλλα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις και λύσεις.

Κωνσταντίνος Κούσης, από Πτολεμαΐδα

Ο δρόμος της ενότητας είναι δύσκολος και επώδυνος. Απαιτεί συνθέσεις πολιτικές και απάρνηση προσωπικών φιλοδοξιών. Στον καιρό της κρίσης, όμως, ποιος βρήκε τη γενναιότητα να πει αλήθειες και να κάνει προσωπικές υποχωρήσεις για το κοινό συμφέρον;

 

Να πείτε στον Γιωργάκη ότι αυτά που κάνει είναι αίσχος. Να μη φύγουμε όλοι από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ντρέπεται;

Νιρβάνα, από Δωδεκάνησα

Για την κατάντια του Κινήματος πρέπει να ντρέπονται όλοι ανεξαιρέτως, νυν, πρώην και όσοι εμφανίζονται ως «κορυφαίοι». Αλίμονο στο λαό που δεινοπαθεί…

 

Όλοι αυτοί οι πλούσιοι που λούστηκαν με παγάκια στα κεφάλια τους, εφόσον είναι πλούσιοι, απευθείας έπρεπε να δώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και όχι να βλέπει όλος ο κόσμος αυτή τη χλιδή και την ασυδοσία.

Σοφία, από Άλιμο

Το ξέρετε καλύτερα από εμάς, οι έχοντες και κατέχοντες ασκούν φιλανθρωπία προς χάριν της δημοσιότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.