Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 19 Ιουλίου 2014

131

Αγαπητό μου «Καρφί», τι άλλο θέλει η Βουλή; Χρυσαυγίτες έχει, κουκουλοφόρους έχει, τρομοκράτες έχει. Τι άλλο θέλουν οι Έλληνες για να ντρέπονται που τους ψηφίζουν; Εγώ ντρέπομαι.

Μαρία, από Μοσχάτο

 

Και εμείς ντρεπόμαστε για την κατάντια ορισμένων βουλευτών, αλλά μη μας πείτε ότι και ο λαός δεν έχει τις ευθύνες του για τους ηγέτες που επιλέγει;

 

Φαίνεται από τώρα ο Τσίπρας με τι τρόπο σκέφτεται να διοικήσει την Ελλάδα αν ο λαός κάνει το μεγάλο λάθος να τον ψηφίσει. Είναι δυνατόν να μη σκέφτεται τον τουρισμό που από αυτόν περιμένει η χώρα να ανασάνει λίγο; Πηγαίνει με τους απεργούς, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν την απεργία; Δεν σκέφτεται τους άρρωστους ανθρώπους που χρειάζονται ρεύμα για να ζήσουν; Είναι άμυαλος, ανεκδιήγητος, αλλά και πολύ επικίνδυνος.

Καλοχωριανός, από Ηράκλειο

Την έκφραση «τσάμπα μάγκας» την ξέρετε; Κάπως έτσι συμπεριφέρεται και ο Αλέξης, αντί να παρουσιάσει σχέδιο ελπίδας και ανάταξης της χώρας.

 

Ελπίζω ότι πολλοί θα θυμούνται τον Πάγκαλο όταν έριξε την ιδέα πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορούν να συνεργαστούν και να κυβερνήσουν σαν φιλαράκια. Γι’ αυτό δεν πρέπει να εκπλαγεί κανένας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις ιδέες του για συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ . Γιατί όχι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Βλέπει κάποιος καμιά διαφορά μεταξύ τους; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν την καταστροφή. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στη διοίκηση και να παραγραφούν όσα αδικήματα έχουν γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι βλέπω θέλει να συνεχίσει την ίδια τακτική. Ακούσατε ποτέ επίσημα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ξεκάθαρες εξηγήσεις από τους κυβερνώντες για το πώς φτάσαμε ως εδώ; Τις μόνες αρλούμπες που λέει ο Αλέξης είναι ότι θα κάνει στάση πληρωμών και θα αλλάξει την Ευρώπη.

 

Φανατικός αναγνώστης από το εξωτερικό

Απαξιωμένο το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί, οι οποίοι αντί να προτείνουν λύσεις παίζουν θέατρο του παραλόγου.

 

 

Σήμερα, μετά από τα όσα δεινά υπέστη ο λαός , η Δεξιά του Σαμαρά απλώνει τα δίχτυα της για στήσιμο του νέου κράτους της νεοδεξιάς και αρχής γενομένης από τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και ένα κράτος με υπαλλήλους υπηρέτες τους. Ο κ. Σαμαράς παίζει τον ρόλο απαρέγκλιτα, όπως έδειξε στις συναντήσεις του με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, αλλά ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της.

Αναγνώστης σας, από Βόλο

Χρειάζεται όμως και ο λαός να βάλει το χέρι του και την ψήφο του για τελειώσει αυτή η πολιτικά ερμαφρόδιτη κατάσταση.

 

 

 

Η ΝΔ με τους παραπλανημένους υπουργούς στο Βατοπέδι έριξε το καράβι στις ξέρες του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των Λαγκάρντ – Σόιμπλε και του ανεκδιήγητου Σαρκοζί. Πίστεψαν ότι με το ναυάγιο αυτό θα έθαβαν τον ελληνικό λαό που αγκάλιασε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, που εδραίωσαν τη Δημοκρατία μετά από 40 χρόνια στον τόπο μας, που αντί λευτεριάς ζούσαμε τα μίση και τα πάθη και το διαχωρισμό των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και σε μιάσματα.

Αντιστασιακός της ΠΟΑΕΑ , από Βόλο

Το παράπονο ενός αγωνιστή που έδωσε τη ζωή του για να εδραιωθεί η Δημοκρατία και βλέπει το ρολόι της ιστορίας να γέρνει στο σκοτεινό παρελθόν.

 

 

Κύριε «Πρίφτη» δεν ξέρω τι σας έχει πιάσει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον αναφέρετε συνεχώς. Πώς ήταν η κατάσταση με τον Γιώργο και πώς είναι τώρα;

Γιώργος, από Θεσσαλονίκη

Οι συγκρίσεις πάντα βοηθούν στη ζωή και στην πολιτική για να εξάγουμε κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα.

 

 

 

 

Θα ήθελα να απαντήσω στην κ. Ντόρα από Κατερίνη, πως δεν τιμωρήσατε τον Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ, μουντζουρώνοντας το ψηφοδέλτιο της Ελιάς. Θα μπορούσατε να ρίξετε σκέτο το ψηφοδέλτιο της Ελιάς χωρίς να ψηφίσετε άτομα.

Σοφία, από Άλιμο

Σεβαστή η άποψή σας, αρκεί να μη βγει στο τέλος τιμωρημένο το ΠΑΣΟΚ.

 

Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ με την ΕΛΙΑ. Δεν τεμαχίζεται το ΠΑΣΟΚ, όπως έλεγε ο Ανδρέας.

Αναγνώστης σας

Εδώ που φτάσαμε όλα τεμαχίζονται, τιμαριοποιούνται και χρησιμοποιούνται. Για του λόγου το αληθές αυτό που γράφετε θα πρέπει να το δουν με ορθάνοικτα μάτια η ηγεσία και οι λεγόμενοι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ.

 

Εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα, για ποιο λόγο το λέει ο κ. Τσίπρας; Για να περνάει η ώρα;

Αναγνώστης σας

Επαναστατική γυμναστική για να κρατάει ζεστή την ομάδα μη σκορπίσει εν μέσω θέρους.

 

 

Δεν ντρέπονται οι κύριοι της ΔΕΗ ήθελα να ’ξερα; Δεν φοράνε παντελόνια; Εγώ είμαι άρρωστη γυναίκα και είμαι με οξυγόνο. Αν κόψουν το ρεύμα, τι θα κάνω; Αυτοί είναι που παίρνουν το μέρος των φτωχών; Ντροπή τους! Να πάνε στη Βουλή να κόψουν τα φώτα και στα υπουργεία, όχι σε εμάς τους φτωχούς.

Αναγνώστρια, από Αθήνα

Φωνή λαού, οργή Θεού λέγαμε κάποτε και ελπίζουμε η οργή του λαού τελικά να τους σταματήσει.

 

 

 

Επειδή λοιπόν σχολιάζει ο κύριος «Γιάννης» μηνύματα αναγνωστών καθώς και τον κύριο Βενιζέλο που είναι εκλεγμένος από τον λαό και δεν καταλαβαίνει γιατί έγινε η συνεργασία των δύο κομμάτων, για μένα δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Μάριος, από Καλαμαριά

Καλή η αντιπαράθεση, αλλά όχι και όσοι διαφωνούν με τις απόψεις μας δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Μην το παρατραβάμε…

 

 

Συζητούσα με ένα φίλο μου το θέμα της σύνταξής του. Η αγανάκτησή του ξεχείλιζε για τη γενικότερη κατάσταση της σημερινής Ελλάδας. Μου αποκάλυπτε πως μετά από 38 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατέθεσε πριν από 17 μήνες τα ένσημά του που όλα ήταν σε ένα ασφαλιστικό ταμείο (ΙΚΑ) και περιμένει να λάβει την κύρια σύνταξη. Όμως από το ΙΚΑ έλαβε την απάντηση πως ακόμη επεξεργάζονται τα ένσημα του πρώτου τριμήνου του 2012 όσων ασφαλισμένων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Επί της ουσίας δηλαδή υπολείπονται ενός χρόνου για να φτάσουν στην ημερομηνία θεμελιώσεως του συνταξιοδοτικού δικαιώματος του φίλου μου. Εάν λοιπόν αναλογισθούμε πως για κάθε πραγματικό μήνα απαιτείται από το ΙΚΑ το διπλάσιο ή τριπλάσιο αυτού του διαστήματος, αντιλαμβανόμεθα όλοι μας πως για να λάβει την κύρια σύνταξη θα πρέπει να περάσουν 3 χρόνια! Και τώρα πώς συνταξιοδοτήθηκα εγώ που ζω στον Καναδά. Όταν έκλεισα τα 40 μου χρόνια το CPP (καναδικό ΙΚΑ ) μου έστειλε μία δήλωση και μου εξηγούσε πόσα χρήματα είχα πληρώσει σε ένσημα. Το ίδιο έγινε και στα 50 μου. Στα 59, μου έστειλαν τη δήλωση και μια ενημέρωση που μου εξηγούσε ότι εάν επιθυμούσα μπορούσα τον επόμενο χρόνο να πάρω τη σύνταξή μου μειωμένη. Δεν ήθελα, δεν απάντησα και τέλειωσαν όλα εκεί. Όταν έκλεισα τα 64, μου έστειλαν ειδικό φάκελο με όλες τις φόρμες που χρειαζόταν, τις συμπλήρωσα και τις έστειλα. Αυτή ήταν όλη η διαδικασία. Όταν έκλεισα τα 65 άρχισαν να καταθέτουν τα χρήματα στο λογαριασμό μου. Νομίζω ότι πιο απλό δεν γίνεται!!!

Peter Triantafyllos, Toronto

Μας περιγράφετε τι γίνεται στις χώρες με στοιχειώδες κράτος δικαίου και μας πληγώνετε αφάνταστα. Εδώ στην Ελλάδα παλεύουμε ακόμη για το αυτονόητο.

 

 

Αγαπητό «Καρφί», είμαι πολύ καιρό προβληματισμένος με την εφημερίδα που αγαπώ και διαβάζω. Συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο Παπαδόπουλο από τα Γρεβενά. Αναφέρομαι στο αθλητικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που ήταν έγκυρο και χαιρόσουν να το διαβάζεις, ενώ τώρα βλέπεις να κατακεραυνώνεται η ΑΕΚ. Η πλειονότητα των οπαδών της ΑΕΚ είναι αναγνώστες του «Καρφιού» και είναι κεντροαριστεροί. Θα ήθελα να κάνετε ένα σχετικό γκάλοπ για να δείτε πόσους αναγνώστες ολυμπιακούς έχει το «Καρφί».

Αναγνώστης

Δεν θεωρούμε ότι «χτυπάμε» την ΑΕΚ ως εφημερίδα. Αν αναφέρεστε στη στήλη του πολύ καλού συναδέλφου Μανώλη Γαβαθιώτη, θα επαναλάβουμε πως είναι προσωπική. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο, ο Μανώλης δεν δηλώνει αντικειμενικός με την έννοια που αποδίδουμε στους δημοσιογράφους και δεν κρύβει ότι είναι Ολυμπιακός. Πέρα από αυτό, όμως, η στήλη του έχει έγκυρο ρεπορτάζ, έξυπνα σχόλια και πολλές αποκαλύψεις.

 

 

Θα σας παρακαλούσα εγώ, αλλά και πολλοί ακόμα αναγνώστες του «Καρφιού», να βάλετε μια επικεφαλίδα στην εφημερίδα σας που να λέει ότι ο κ.Παπανδρέου δεν είπε μόνο «λεφτά υπάρχουν» και πως τα έχει εκείνος, εννοούσε τα κλεμμένα.

Νίκος ,από Νίκαια

Το θέμα το έχουμε εξαντλήσει για το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ. Ας αναρωτηθούν οι νεοδημοκράτες γιατί δραπέτευσε και σιωπά ο ευθυνόφοβος Καραμανλής ο νεώτερος.

 

Παρακολουθώ μια πρωινή εκπομπή και είναι καλεσμένος ο κ. Μανιάτης και είμαι έξω φρενών με αυτά που λέει. Τώρα βρίσκεται εκεί επειδή τον ψήφισα και το έχω μετανιώσει.

Ένας αναγνώστης

Θεμιτή η αντίδρασή σας, αφού, όπως λέτε, τον έχετε ψηφίσει.

 

Και στο ποδόσφαιρο επικράτησε το μνημόνιο. O ισχυρός βοράς νίκησε τον αδύναμο νότο.

Σπύρος

Κάνουμε και χιούμορ… με τον πόνο του νότου της Ευρώπης. Δεν νομίζουμε ότι η τρόικα έφτασε έως το ποδόσφαιρο, βγάζει τα εσώψυχά της σε εμάς.

 

Απευθύνομαι στους 300 της Βουλής για να κοιτάξουν την Παιδεία, γιατί χωρίς Παιδεία δεν υπάρχει κράτος.

Βασίλης, από Μπραχάμι

Σε ώτα μη ακουόντων απευθύνεστε.

 

 

 

Όταν λέω ότι ο Βενιζέλος από κόμμα το ΠΑΣΟΚ το έκανε απόκομμα, με δικαιώνουν κάποια μηνύματα των αναγνωστών σας. Κάτι παρόμοιο δεν λέει και ο «δυσαρεστημένος αναγνώστης», ο «Πρίφτης» από την Κέρκυρα, «η Πόπη» από την Καλλιθέα και τέλος ο «Νίκος» από την Ηλιούπολη; (και αρκετοί ακόμα). Επίσης θα συμφωνήσω με τον Γιώργο από Χαλκίδα για αυτήν την τοποθέτησή του για τον Τσίπρα. Κύριοι εκεί στο «Καρφί» πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ τέλος, θα μείνει μαζί με την ΕΛΙΑ στο 8-9 % το πολύ. Όταν ο φίλος σας ο Βενιζέλος το παρέλαβε με 38% από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Γιάννης

Το «Καρφί» πάντα είναι ανοικτό στο διάλογο και στην αντιπαράθεση των απόψεων, αλλά πάντα θα έχουμε στην καρδιά μας το Κίνημα, τις άξιες του και την ιδεολογία του. Μοναδικός μας φίλος είναι ο λαός και τα συμφέροντά του.

 

 

Κάποιοι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν την κουτοπονηριά της ΝΔ, η οποία με το κόλπο της διαθεσιμότητας και τις εντελώς αδικαιολόγητες απολύσεις επεδίωκε την απομάκρυνση από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα περίπου 35.000 υπαλλήλων. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που η ΝΔ με το προεδρικό διάταγμα του Παυλόπουλου τους «μονιμοποίησε», μετατρέποντας τις συμβάσεις τους, και με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, σε αορίστου χρόνου και οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο πάνω από 20-25 χρόνια. Τη «βρόμικη» αυτή δουλειά έχει αναθέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να εμφανίσει το θέμα αυτό τάχα ως μεταρρύθμιση. Θα του θυμίσω όμως ότι ακόμα και ο γνωστός Πολύδωρας ρώτησε: «Πείτε μου μια μεταρρύθμιση που έκανε η κυβέρνηση στο Δημόσιο, εκτός από μερικές αδικαιολόγητες απολύσεις» τη στιγμή που, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση πάνω από 250.000 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί κανείς. Το ζήτημα είναι τι κάνει το ΠΑΣΟΚ και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταρρύθμισης κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία γιατί δεν ακολουθεί τη στάση του κ. Λοβέρδου όπου «ακύρωσε» τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια;

Αναγνώστης

Την ίδια απορία έχουμε και εμείς. Τι κάνει το ΠΑΣΟΚ και πώς καταγράφει το προοδευτικό του στίγμα στην αναγκαστική, όπως λέει, συγκυβέρνηση.

 

Πάνω από το γραφείο Πόντιου φίλου μου, γράφει: «Έλληνα χωρίς κομπίνα θα πεθάνεις απ’ την πείνα». Τελικά ζούμε σ’ έναν πλαστό σοβαροφανή τόπο. Πανέμορφο μεν, αλλά με διαφθορά που αγγίζει τα πάντα. Τιμολόγια, εγγυητικές τραπεζών, πλαστοί ανάπηροι και συνταξιούχοι, πλαστοί ελεγκτές στα λεωφορεία, πλαστά διπλώματα σπουδών. Κομματόσκυλα, διεφθαρμένοι υπάλληλοι, εφοριακοί, γιατροί, αστυνομικοί, πολιτικοί. Κάποιος για την πατρίδα βρε παιδιά; Συνδικαλιστές-κομματόσκυλα που απειλούν με τις ενέργειές τους να κρατούν ομήρους τους υπόλοιπους για το συμφέρον μιας συντεχνίας, αλλά και μια κυβέρνηση που κοιτά να ικανοποιεί μόνο τους δανειστές. Τουλάχιστον ο Ιάπωνας βουλευτής για τη σπατάλη δημοσίου χρήματος έκλαιγε, εσείς όλοι της εξουσίας ένα δάκρυ δεν έχετε για αυτήν την πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος της κρίσης και των μνημονίων ως επακόλουθα. Διαλύθηκε η μεσαία τάξη και αφαιρέθηκαν εργατικά δικαιώματα και ένα κόμμα του 4% καρπώθηκε τον θυμό του κόσμου. Ας πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει πάλι στο 4%, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι τύποι σαν την κ. Τζάκρη , την Ξενογιαννακοπούλου και όλους τους υπόλοιπους λεβέντες; Γιατί χωρίς τον κεντρώο χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν βλέπει. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ελπίζουμε να βρεθεί κάποιο σοβαρό πρόσωπο που θα κοιτάξει το καλό της πατρίδας.

Πάνος , από Κατερίνη

Περιγράφετε τη σκληρή πραγματικότητα και όλοι ελπίζουμε στην ανάσταση του Κινήματος.

 

 

 

 

Σημερινοί κύριοι του «Καρφιού», δεν γνωρίζω την καταγωγή σας, αν είστε δηλαδή Κρήτες ή όχι, για να τολμήσω τη σύγκριση με τον ιδρυτή της εφημερίδας μας τον Νίκο Κακαουνάκη, που σαν Κρητικός ονόμαζε πάντα τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Εσείς όμως ενεργείτε κατά τη ρήση «και τούτο ποιεί και κείνο μη αφιέναι» για να ικανοποιήσετε τη μερίδα των αναγνωστών σας, δεν αρκείστε με το να δημοσιεύετε όλα όσα καταφέρονται κατά του Βενιζέλου, όχι όλοι βέβαια, προχωρώντας απευθύνετε ερώτημα στη συγκυβέρνηση, κατά το έξυπνος ο βλάχος (καμία υποτίμηση στους βλάχους γενικά) λες και δεν θα γίνονταν κατανοητά όλα όσα με απόλυτο δίκαιο καταφέρεστε στην κυβέρνηση, εάν δεν αναφερόταν ο όρος συγκυβέρνηση, συμπεριλαμβάνοντας έτσι τον Βενιζέλο, όπως εννοούν τη συγκυβέρνηση οι αναγνώστες σας. Ειλικρινά στεναχωριέμαι γι’ αυτά, γιατί θέλω πάντα η εφημερίδα μου να στέκεται στο ύψος και στο επίπεδο το οποίο κρατούσε ο αείμνηστος Κακαουνάκης. Θέλω να συμπληρώσω, λέγοντας ότι την ίδια τακτική εφαρμόζετε και στην αθλητική σας στήλη.

Χρήστος Παπαδόπουλος

Μοναδικό μας μέλημα είναι η αλήθεια και τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Προσπαθούμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι και αυστηροί σε όλους όσοι «εξαπατούν» το λαό. Δεχόμαστε την κριτική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη, αλλά όχι και «σφυρίζουμε κλέφτικα» στα δύσκολα.

 

Τα παιχνίδια του ΑΝΤ1 υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Είναι ντροπή! Επίσης είναι η 4η χρονιά που βάζουν τις ίδιες σειρές, θα μπορούσαν να βάλουν ελληνικές παλιές ταινίες. Υποτίθεται ότι ήταν σοβαρό κανάλι.

Πέππυ Κούβαρη, από Ικαρία

Η κρίση φέρνει φτώχεια και στα τηλεοπτικά δρώμενα, με όλα τα κανάλια να μας έχουν πνίξει στις επαναλήψεις.

 

Θέλω να κάνω μια καταγγελία, το τηλέφωνο 2117…100, το οποίο υποπτεύομαι ότι είναι από κάποια τηλεφωνική εταιρεία, καλεί συνεχώς στο σπίτι μου για να μου πει τις προσφορές της. Εάν αρνηθώ την προσφορά ευγενικά με βρίζουν και το κλείνουν. Πώς δουλεύουν ήθελα να ’ξερα, ανεξέλεγκτα;

Αναγνώστης σας

Δίκαιη ανάκτηση για εταιρείες που λειτουργούν ανεξέλεγκτες, χωρίς πλαίσιο και κανόνες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.