Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 14 Ιουνίου 2014

88

Παιδιά μου, στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άνοδο της εφημερίδας μας, του «Καρφιού». Είμαι μεγάλη γυναίκα, 78 ετών, και μένω μόνη μου. Η εφημερίδα σας μου κρατάει συντροφιά όλη την εβδομάδα. Η τελευταία προσφορά σας με το Νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, με χαροποίησε ιδιαίτερα. Τέτοια εγχειρίδια είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Σας εύχομαι τα καλύτερα και στο μέλλον, εγώ τουλάχιστον θα συνεχίζω να σας στηρίζω και θα λέω τα καλύτερα. Ο αείμνηστος Νίκος θα σας βλέπει από κει ψηλά και θα χαίρεται.

Κυρία Ελένη, από Κάτω Πατήσια

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που μας χάραξε ο αείμνηστος εκδότης μας.

 

Ώσπου να καταλάβω ποιοι ψήφισαν αυτούς που επί 5-6 χρόνια μας ρουφάνε το μεδούλι, θα ρωτώ μήπως και μάθω γιατί τους ξαναψήφισαν: Να ’ναι οι 1.500.000 άνεργοι; Να ’ναι οι 3.000.000 ανασφάλιστοι; Να ’ναι οι μισθωτοί; Να ’ναι οι συνταξιούχοι; Να ’ναι οι αδιόριστοι; Να ’ναι οι σχολικοί φύλακες; Να ’ναι οι καθαρίστριες; Να ’ναι οι απολυμένοι; Να ’ναι οι αγρότες; Να ’ναι όσοι θα χάσουν τις δουλειές τους μέσα στο 2014; Να ’ναι οι νέοι των 520€; Να ’ναι όσοι έκλεισαν, αναγκαστικά, τα μαγαζιά τους; Ποιοι να ’ναι τελικά; Είμαι μεγάλη γυναίκα. Θα προλάβω να δω μια άσπρη μέρα; Και μην ξεχάσουν να τους ψηφίσουν ξανά στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Και κάτι άλλο, παιδιά, δεν ξέρω από e-mails και τέτοια και αγγαρεύω φίλο.

Αναστασία η Κορίνθια

Δίκαιες απορίες ενός παλαίμαχου της ζωής, ο οποίος βλέπει τη χώρα που έχτισε με αίμα και ιδρώτα να οδηγείται σε πολιτική και ηθική χρεοκοπία.

 

Είμαι 37 ετών και διαβάζω τακτικά την εφημερίδα σας. Θέλω να καταγγείλω τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Στις 25 Μαΐου έστησε κάλπες βγάζοντας την κ. Δούρου με τα τεχνάσματά του και τις πονηριές του. Να γίνει θέμα αυτό και να το δημοσιεύετε συνεχώς. Είμαι σοβαρός άνθρωπος.

Χαράλαμπος

Κατανοητή η άποψή σας.

 

1975. Ο Καραμανλής στο βήμα της Βουλής κι από κάτω ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Ανήκομεν εις την Δύσιν. Kαι τι σε πειράζει εσένα; Καλά κάνουμε κι ανήκομεν εις την Δύσιν», έλεγε ο Καραμανλής. Και σηκώνεται όρθιος ο Ανδρέας και του λέει: «Και εμείς ανήκομεν εις τους Έλληνας και την Ελλάδα». Αυτό είχε ο Ανδρέας. Με μία λέξη εννοούσε χίλιες. Παιδιά, επιτρέψτε μου, δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει και να δηλώνει ό,τι νομίζει. Αρρωστημένες καταστάσεις.

Σταθερή αναγνώστρια

Οι μεγάλοι ηγέτες με μια λέξη λένε πολλά και πράττουν όσα απαιτεί το συμφέρον του έθνους.

 

Διαβάζω εδώ και χρόνια το «Καρφί» και έχω μια απορία: Πώς μπορεί να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%; Το σκέφτομαι, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Μόνο εάν συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Διαφορετικά, πώς, ρε παιδιά; Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει κυβέρνηση, αλλά να κάθεται απ’ έξω και να πετροβολάει. Επιπλέον, ορισμένοι που κατηγορούν τον Παπανδρέου κάνουν μεγάλο λάθος. Ο Παπανδρέου είναι Έλληνας πατριώτης και πολιτικό φαινόμενο, όπως ήταν ο πατέρας του κι ο παππούς του. Το κατεστημένο τον έφαγε και η Ευρώπη. Κι αυτοί οι δύο που πήγανε και τον πατώνανε με αυτά που κάνανε. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με το μισθό να είναι 550 ευρώ το μήνα. Αυτοί που βρίζουν τον Παπανδρέου να πάνε αλλού, στη Νέα Δημοκρατία.

Νίκος, από Νίκαια

Πονάμε και εμείς το ΠΑΣΟΚ, όπως κι εσείς. Δεν κατηγορούμε ούτε τον Γιώργο ούτε κάποιον άλλο μέσα στο κόμμα. Έχουμε όμως χρέος να επισημαίνουμε τα λάθη ηγετών και στελεχών της παράταξης.

 

Αηδιάζουμε και αγανακτούμε, ως ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, με τον Ρέππα και τους «κηπουρούς» του Παπανδρέου που τον προσέγγιζαν διά να συμπορευτούν με τους χυδαίους του Τσίπρα, οι οποίοι ύβριζαν χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δωσίλογους και προδότες. Φανέρωσαν ότι είναι ξετσίπωτοι και αδιάντροποι. Σχετικά με ορισμένους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές με άγνοια και μηδενική πείρα, διερωτώμαι τι μπορούν να προσφέρουν. Μάλλον εξαργυρώνουν διαχρονικά ότι υπήρξαν ακοντίστρια, μπαλαδόρος και γενναίος.

Φίλος, από Χίο

Και εμείς αγανακτούμε με το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της δημοκρατικής παράταξης, που μόνο στην απαξίωση την οδηγεί. Ενότητα, δημοκρατικός διάλογος και συλλογικές αποφάσεις για το μέλλον του χώρου.

 

Δεν περπατάει το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο. Το καλύτερο είναι να κάνουν ένα συμβούλιο και να βγάλουν έναν άλλο αρχηγό. Να φωνάξουν μαζί τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη και τον κ. Βενιζέλο. Να φωνάξουν κι όλα τα υγιή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όχι αυτούς που πήγανε στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι να αρχίσουν από την αρχή. Δεν γίνεται τίποτα έτσι όπως πάει. Πολλά χρόνια διαβάζω την εφημερίδα σας και θα συνεχίσω, εκτός αν κλείσει.

Νίκος

Να συμφωνήσουμε ότι απαιτείται ενότητα από την κορυφή έως τη βάση για να βρει το δρόμο της η παράταξη.

 

Τελευταία ακούμε τον κ. Κουβέλη να λέει πως δεν έχει να χωρίσει τίποτα με το λαό του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε όμως εμείς, ο λαός του ΠΑΣΟΚ, να χωρίσουμε και να μην ψάχνει στα θολά νερά να βρει αποστάτες τύπου Καστανίδη και Σακοράφα. Ο δημοκρατικός λαός του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνάει. Σύντροφοι και συντρόφισσες, μην πέσετε στην παγίδα του κομμουνιστοαναθρεμμένου Κουβέλη. Δεν ξεχνάμε ότι το 1989-1992, μαζί με τον Κωνσταντόπουλο, θέλανε να βάλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή. Δεν τους πέρασε και, τώρα που ο κόσμος τού γυρνά την πλάτη, καλεί, τάχα μου, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να φτιάξει την Κεντροαριστερά. Να ρίξουν την ψήφο τους μόνο στην Ελιά. Για να σηκωθεί ο Ήλιος, θέλει δουλειά πολλή.

Ο πασοκτζής

Θέλει δουλειά πολλή και πραγματική ενότητα για να σηκωθεί και πάλι ψηλά ο Ήλιος.

 

Επιθυμώ με την παρούσα επιστολή να απαντήσω σε παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σε δηλώσεις τους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ασχολείται με τα «καυτά» θέματα της κοινωνίας χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Μάλιστα, ο τίτλος του εξηγεί και τις προθέσεις του – ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είχε θαυμαστή το ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησε για είκοσι χρόνια και έβαλε τα θεμέλια της Νέας Ελλάδας, δεν επιτρέπεται να σκέφτεται τέτοιες λύσεις. Εύχομαι να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη μαζί με τα συγγενικά κομμάτια. Ο λαός περιμένει.

Αλέξης, από Πατήσια

Ο λαός περιμένει την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, αλλά, όπως γνωρίζετε, το κενό στην πολιτική, ειδικά όταν παραμένει για πολύ καιρό, το καλύπτει πάντα κάποιος άλλος.

 

Κύριε διευθυντά, τι εννοεί ο «ποιητής» λέγοντας ότι υπήρξε κάποιος Έλληνας πολιτικός που ήθελε από την αρχή να μπούμε στη δραχμή; Τώρα το θυμήθηκε, τελευταία στιγμή, στις εκλογές; Και ποιος είναι αυτός ο Έλληνας πολιτικός;

Σοφία, από Άλιμο

Ο Σόιμπλε παίζει το δικό του παιχνίδι. Το απέδειξε και μετεκλογικά, όταν προσπάθησε να επαναφέρει το grexit.

 

Στο ενδέκατο τμήμα του 1ου Λυκείου Χαϊδαρίου δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια της Ελιάς. Η γυναίκα μου δεν βρήκε ψηφοδέλτιο και ξεχάστηκε να τους ρωτήσει και να τους κάνει παρατήρηση. Έριξε λευκό. Παίρνω τηλέφωνο το ΠΑΣΟΚ σε καμιά δεκαριά αριθμούς και δεν λειτουργεί κανένας. Ο Βενιζέλος και η Ελιά έτσι θα ανθίσουνε και θα βγάλουνε καρπούς; Στα γραφεία δεν υπάρχει κανένας ώστε να κάνω καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο.

Άγγελος

Έστω και εκ των υστέρων η καταγγελία σας θα μεταβιβαστεί.

 

Αγαπητό «Καρφί», είμαστε σε απόγνωση. Υπάρχει το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος. Ο κ. Σαμαράς καπελώνει συνεχώς τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος μέχρι και την τελευταία στιγμή κάνει δηλώσεις απαξιώνοντας τον πρώην πρωθυπουργό. Όλοι, ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν το φταίξιμο στον Παπανδρέου. Βλέπετε, τον Καραμανλή τον προστατεύει όλο το κόμμα της Δεξιάς.

Αναγνώστρια του «Καρφιού»

Όταν δεν τιμάς το παρελθόν σου, δεν έχεις μέλλον στην πολιτική.

 

Απαντάτε σε μήνυμά μου (σελίδα 55, έκδοση 31/5/2014 της εφημερίδας σας): «Μην κρούετε ανοιχτές θύρες. Καταγράφουμε τα γεγονότα και τα παρουσιάζουμε πάντα αντικειμενικά». Δεν διάβασα κάτι σχετικό με αυτό που βρήκα στο διαδίκτυο, τι έγινε δηλαδή στις Κάννες το Νοέμβρη του 2011. Αν θέλετε, κάντε το και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

Γιάννης Ριζαίος

Σε όλα τα ρεπορτάζ που αφορούν το ΠΑΣΟΚ έχουν καταγραφεί οι αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις για τις συναντήσεις στις Κάννες. Να είστε βέβαιος ότι σύντομα θα παρουσιάσουμε όλα όσα έχουν γραφεί στο διεθνή τύπο για τη μοιραία συνάντηση.

 

Διαβάζω στο «Καρφί» για την ακίνητη περιουσία του κ. Μιχαλολιάκου. Βέβαια, τον Τσοχατζόπουλο τον καταδίκασαν –και καλά έκαναν γι’ αυτά που είχε–, όμως για τον κ. Μιχαλολιάκο γιατί δεν έγινε καθόλου λόγος; Να ελεγχθούν όλα αυτά που έχει αποκτήσει στο διάστημα της θητείας του.

Ηλικιωμένη αναγνώστρια

Η απόλυτη διαφάνεια και το πραγματικό πόθεν έσχες πρέπει να ισχύουν για όλους τους πολιτικούς.

 

Ορίστε, έγιναν και οι εκλογές. Και λοιπόν; Τι θα αλλάξει; Σε τοπικό επίπεδο, των δήμων, οι κλίκες, οι παρεούλες και η διαπλοκή βασιλεύουν, το ίδιο και στις περιφέρειες. Στο δε πολιτικό τοπίο η αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε κόκκινο. Πώς λέει ένα τραγούδι; Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν. Στην Αθήνα, κάτι λεωφορεία με καθίσματα στην οροφή για τους τουρίστες, που αγόρασε το Δημόσιο για την ΕΘΕΛ, τα παραχωρούν στον κ. Κούβελο της κ. Μπακογιάννη έναντι 100 ευρώ την ημέρα! Παραχωρούν ό,τι κερδοφόρο σε ιδιώτες της παρέας και κρατά τα ζημιογόνα το Δημόσιο. Ό,τι δε αφορά τους δήμους και τις περιφέρειες, ένας δρόμος που στην Κατερίνη ονομάζουν «εγγλέζικο» είναι σημείο αναφοράς για την πρόοδο της βαλκανικής μας νοοτροπίας. Ζήτω μας, λοιπόν!

Πάνος, από Κατερίνη

Τι να προσθέσουμε εμείς, περιγράφετε τις παθογένειες μιας χώρας που, ενώ θα μπορούσε να είναι πλούσια, ταλαιπωρείται από τις κακοδαιμονίες των πολιτικών.

 

Προς όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έμειναν πιστά στο κόμμα τους και τον κόσμο του. Υπάρχει ένας κόσμος που δεν πήγε να δώσει την ψήφο του, γιατί περιμένει την εξυγίανση του χώρου από δολοπλόκους διαπλεκόμενους. Να βγει κάποιος να αναλάβει με θάρρος και ειλικρίνεια τα λάθη, τις αστοχίες και τις ευθύνες πολλών στελεχών του κόμματος. Δεν θέλει Ελιές, Ποτάμια, «58» και συνιστώσες. Θέλει το ΠΑΣΟΚ. Δεν φταίει το πιάτο αν το φαΐ δεν ήταν καλό. Πότε επιτέλους θα βάλετε στην άκρη τις μωροφιλοδοξίες; Να δείξετε ένα νέο πρόσωπο για να επανέλθει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στο χώρο του; Δείξτε ότι είστε άξιοι και σοβαροί να σας εμπιστευτούμε πάλι.

Πάνος

Δυστυχώς, από τους κρατούντες τα κλειδιά της παράταξης λείπει η λαϊκή σοφία, που εσείς διαθέτετε στο μέγιστο.

 

Φίλοι του «Καρφιού», μετά τα μηνύματα των εκλογών θέλω να δημοσιεύσετε μια μαντινάδα.

Όταν ασπρίσει ο κόρακας

Και γίνει περιστέρι

Τότε θα βγει κι ο Τσίπρακας

Για να μας κυβερνήσει.

 

Ο λαός δεν παρασύρεται

Από τα παχιά

Τα λόγια τα μεγάλα

Έχουν γνώση οι φύλακες…

Μετά τιμής, Έλληνες αναγνώστες

Συνεπής αγωνιστής

Ευχαριστούμε για τη μαντινάδα και την ποιητική ανάλυση της πολιτικής κατάστασης.

 

Πώς τα κατάφερε το «Καρφί» και έχει ανακατέψει καλλιτεχνικά, επιχειρηματικά, ποδοσφαιρικά, όλα μαζί σε μια εφημερίδα; Τι είν’ αυτά;

Ελένη, από Άγιο Δημήτριο

Προσπαθούμε να είμαστε πολυθεματική εφημερίδα και οι παρατηρήσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες ώστε να διορθώνουμε τα όποια λάθη.

 

Κύριε διευθυντά, στους σκουπιδότοπους βγαίνει συνήθως κι ένα πράσινο χορταράκι. Στους συριζαίους ούτε αυτό. Βγαίνουν Λαζόπουλος τρελός, Παναγούλης εγκληματίας. Βγαίνουν τρελοί, χρυσαυγίτες, 17 Νοέμβρη. Βγαίνει ό,τι χειρότερο έχει η Ελλάδα. Εμείς οι δημοκράτες, κύριε διευθυντά, σε παρακαλούμε πάρα πολύ, το Σάββατο, η εφημερίδα μας να έχει πρωτοσέλιδο «Μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ, είναι επικίνδυνοι».

Μαρία, από Μοσχάτο

Κατανοητή η άποψή σας. Εμείς πάντα ασκούμε κριτική, όπως έχετε διαπιστώσει, στα κακώς κείμενα και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κόμματων.

 

Είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν ψηφίζω όμως ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Ελιά. Ψήφισα κατευθείαν Νέα Δημοκρατία για να λείψουν οι μεσάζοντες. Γιατί να ψηφίσω Ελιά και να με πάει ο Βενιζέλος στη ΝΔ; Κατευθείαν ΝΔ. Αλλιώς δεν γίνεται. Οι μεσάζοντες να φεύγουν από τη μέση. Άλλο τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε. Να έχουμε τα οφίκια εμείς κι όχι ο Βενιζέλος.

Ένα γεροντάκι

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, αλλά εμείς, όπως έχετε διαπιστώσει, διαφωνούμε με την άποψή σας. Δεν ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία.

 

Αγοράζω το «Καρφί» εδώ και χρόνια. Με έκπληξη διαπιστώνω ότι το φύλλο που έχω στα χέρια μου δεν έχει το CD του Γιάννη Καλατζή. Παρακαλώ να μου το στείλετε.

Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, από Θεσσαλονίκη

Αν έχετε την καλοσύνη, καλέστε το 210 6901000 και ζητήστε τον κ. Χαράλαμπο Καρύδη.

 

Πήρα το CD του Καλατζή και, ενώ γράφει απ’ έξω ότι έχει 17 τραγούδια, άκουσα μόνο 11. Αν θέλετε, ενημερώστε με τι συμβαίνει.

Οικονομίδη

Ισχύει και για σας η προηγούμενη απάντηση. Αν το CD είναι χαλασμένο, θα προσπαθήσουμε να το αντικαταστήσουμε.

 

Στο CD ακούω άλλα τραγούδια κι όχι του Καλατζή. Έγινε κάποιο λάθος;

Αναγνώστης

Το CD περιέχει τραγούδια του Γιάννη Καλατζή.

 

Βλέπω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οπορτουνιστές. Δεν ήθελαν να πάρουν ψήφους μόνο από τους κομμουνιστές, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή.

Σπύρος

Πώς το λένε… ακόμα και με το διάβολο θα συμμαχήσω για να πετύχω το στόχο μου; Λίγο Λένιν δεν θυμίζει αυτό, κύριε Τσίπρα;

 

Παρακολουθώ το Mega και αναρωτιέμαι: Eίναι δυνατόν να έχει επί μισή ώρα διαφημίσεις; Οι υπεύθυνοι, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, οι κυβερνητικοί παράγοντες τι κάνουν; Μόνο το μισθό τους παίρνουν; Έλεος πια!

Αναγνώστης της εφημερίδας

Το ΕΣΡ όχι μόνο υπολειτουργεί, αλλά, σύμφωνα με έγκυρες νομικές απόψεις, έχει παράνομη σύνθεση, αφού η θητεία του έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό και η ανανέωσή της είναι νομικά έωλη.

 

Στα αθλητικά δεν γράψατε για τον Ολυμπιακό Βόλου και τα αποτελέσματα κάποιων άλλων αγώνων. Εντάξει, εμείς αγοράζουμε μόνο το «Καρφί» κάθε εβδομάδα, και μάλιστα μαζί με τις προσφορές. Εμείς σας στηρίζουμε όσο μπορούμε, κάντε κι εσείς κάτι. Εμπλουτίστε τα αθλητικά σας λιγάκι.

Φανατικός αναγνώστης

Το μπαράζ του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη δεν ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα, γι’ αυτό δεν αναφέραμε τίποτε. Θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε οσονούπω τα αθλητικά.

 

Πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 20% και έχουν λυσσάξει όλα τα ΜΜΕ ότι θα κυβερνήσει. Κι απορώ: Πώς θα κάνει αυτός ο άνθρωπος κυβέρνηση; Με ποιες δυνάμεις;

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Η εποχή των αυτοδυναμιών έχει προ πολλού παρέλθει. Τα κόμματα, και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αναζητήσουν συνεργασίες και συμμαχίες, και όχι να παραμένουν αυτάρεσκα στο βόλεμα της περιχαράκωσης.

 

Δεν τον μαζεύετε τον Βενιζέλο σας λίγο, παιδιά του «Καρφιού»; Τι ήταν αυτό που έκανε πάλι; Παραμονές εκλογών, κι ενώ είχαμε αποφασίσει τι θα ψηφίσουμε, βγαίνει και λέει ότι τον έστειλε ο Παπανδρέου στο νοσοκομείο! Δεν ντρέπεται λίγο;

Αγανακτισμένη αναγνώστρια

Όσο ξύνονται πληγές του παρελθόντος, η παράταξη θα αργήσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Ας κοιτάξουμε το μέλλον κρατώντας τις διδαχές και όχι τους διχασμούς του παρελθόντος.

 

Εμείς στηρίζουμε μια ενωμένη Κεντροαριστερά. Όμως τα τελευταία γεγονότα, το παρασκήνιο με το δημοψήφισμα και οι συνωμοσίες για να ρίξουν τον κ. Παπανδρέου από την κυβέρνηση –σε αυτό κυριάρχησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ– εμποδίζουν την προσπάθεια αυτή. Αν ο κ. Βενιζέλος έχει σκοπό, εφόσον ανεβάσει η Ελιά τα ποσοστά της, να διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, τον «άνθρωπο», όπως αυτός τον αναφέρει, θα κάνει μεγάλο λάθος. Θα μείνει αυτός κι η ομάδα του.

Μεγάλη ομάδα γυναικών του ΠΑΣΟΚ, από Αγίους Αναργύρους

Να συμφωνήσουμε ότι με διαγραφές δεν λύνονται τα προβλήματα. Απαιτείται ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος για το πού θα πάει η παράταξη.

 

Η κ. Κεφαλογιάννη, στην πρωινή εκπομπή του Καμπουράκη, είπε ότι στη Σάμο δεν έχει την απαιτούμενη ανάπτυξη ο τουρισμός. Κι ερωτώ: Ποιος τουρίστας, Έλληνας ή ξένος, θα ταξίδευε δώδεκα ώρες στο φουρτουνιασμένο συνήθως Αιγαίο, για να πάει στην Ικαρία ή στη Σάμο με καράβια πεπαλαιωμένα; Δεν σου παρέχουν καμία άνεση και αισθάνεσαι πολίτης β’ κατηγορίας. Ας το κοιτάξει η κ. Κεφαλογιάννη και μετά να δει πώς θα αναπτυχθεί ο τουρισμός.

Γνήσια αγανακτισμένη Ικαριώτισσα

Αγαπητή Ικαριώτισσα, έχετε δίκιο, αλλά πού να το βρείτε…

 

Τι θέλετε και τα βάζετε όλοι με τον Γιώργο; Τον χτυπάτε σαν χταπόδι. Διαβάστε το «Καρφί», τη στήλη «Ό,τι πεις», και δείτε τι γράφουν οι απλοί άνθρωποι για σας. Θέλω να σας ενημερώσω ότι κόβω την εφημερίδα σας.

Γιαγιά Όλγα

Σεβαστή η άποψή σας, αλλά θεωρούμε ότι κάνετε λάθος. Η αγωνία μας αφορά την ύπαρξη της δημοκρατικής παράταξης.

 

Παιδιά, σωθήκαμε! Βγάλανε τη Βουλγάρα να πάει στην Ευρωβουλή. Δώσανε στον Γλέζο 1.000.000 ψήφους για να πάει να μας σώσει στην Ευρωβουλή. Είμαι γέρος άνθρωπος, αλλά είμαι ΠΑΣΟΚ από την αρχή. Κάνω έκκληση σε όλους τους πασόκους να ενωθούν. Το ΠΑΣΟΚ δεν χάνεται. Είναι εδώ. Να αφήσουν τις φιλοδοξίες και να ενωθούν κάτω από τον Βενιζέλο. Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναζωντανέψει. Να αφήσουν στην άκρη τις επιδιώξεις τους.

Φανατικός πασόκος

Αν και διαφωνούμε με το ύφος της κριτικής σας και με τους χαρακτηρισμούς σας, συμφωνούμε με την ουσία των συμπερασμάτων σας. Οι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες πρέπει να υποσταλούν προς χάριν της ενότητας της παράταξης.

 

Φίλοι μου, διαβάστε τη σελίδα 58 στις 11/2/2012. Να δείτε πόσους έφαγε ο λύκος. Λύκος είναι η τρόικα. Πρώτο έφαγε τον Καραμανλή, δεύτερο τον Παπανδρέου, τρίτο τον Καρατζαφέρη, τέταρτο τον Κουβέλη. Τώρα σειρά έχει ο Βενιζέλος. Μπας και χορτάσει με τον Βενιζέλο, να γλιτώσουμε εμείς. Γιατί τον Σαμαρά θα τον φάει άλλος λύκος. Έτσι θα γλιτώσουμε εμείς. Θυμηθείτε τα λόγια μου.

Μπαρμπα-Γιώργης

Αυτός ο «λύκος» δεν χορταίνει με τίποτα και μάλλον πρέπει να τον διώξουμε.

 

Παρακολουθώ στον ημερήσιο Τύπο και τα κανάλια τι έγινε στις Κάννες και το παρασκήνιο για την ανατροπή του Παπανδρέου και τη στάση του Βενιζέλου, την οποία προσπαθούν να ωραιοποιήσουν κάποια κανάλια, ειδικά το Mega, και κάποιες εφημερίδες. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στο «Καρφί» το φύλλο 546, στις 26/10/11, που έγραφε στην τρίτη σελίδα για ένα άλλο παρασκήνιο, εδώ στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Σημίτη για την ανατροπή του Παπανδρέου, και μια συνεδρίαση στην Καλαμάτα, με τον Κωνσταντόπουλο και τον Γιαννίτση για κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο κόσμος δούλευε τότε, οι τράπεζες ήταν από πίσω.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Τραγικές στιγμές για την ιστορία μιας χώρας και ενός λαού, που θα καταγραφούν με ακρίβεια όταν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός της πολιτικής.

 

Χάρισαν 220 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής. Τα λεφτά που έχουν πάρει επίσης τα κόμματα, προσπαθούν να τα χαρίσουν και να μην τα πληρώσουν. Τα 500 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τι έγιναν; Τα δομημένα ομόλογα τι έγιναν; Το Βατοπέδι τι έγινε; Είναι πάρα πολλά χρήματα, που τελικώς τα παίρνουν από εμάς που δεν έχουμε φράγκο. Εσείς, κύριε Βενιζέλο, τι κάνετε; Μήπως νομίζετε ότι σας ψηφίζουμε μόνο για να γίνετε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και να γυρνάτε στο εξωτερικό; Βρίζουν τον Σημίτη, βρίζουν τον Παπανδρέου και εσείς δεν λέτε τίποτα. Από αυτά έπεσε το κόμμα και πήγε εκεί που είναι, στο τίποτα.

Νίκος, από Νίκαια

Όπως έχετε διαπιστώσει, πάντα καταγράφουμε και αναδεικνύουμε τις «αμαρτίες» της Δεξιάς και τις ευθύνες της για την κρίση.

 

Διαβάζω στο «Καρφί» ότι η Νέα Δημοκρατία διορίζει τον Ζαγορίτη και τον καθηγητή Μακρυδημήτρη σε διάφορες θέσεις ως προέδρους. Η επικοινωνιακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ τι κάνει; Τα αποδέχεται όλα αυτά; Εκτός αν αντίπαλός τους είναι ο Παπανδρέου κι όσοι δεν προσκυνούν τον Σημίτη, τον Κωνσταντινόπουλο, τον Κουκουλόπουλο κι όλους αυτούς.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Σωστή η παρατήρησή σας και, όταν λέμε για προοδευτικό πρόσημο, χρειάζεται περισσότερος αγώνας και παρέμβαση στις πολιτικές της κυβέρνησης και όχι απλώς αποκατάσταση προσώπων.

 

Ο κ. Κουβέλης βούλιαξε. Έδειξε πόσο λίγο τον ενδιαφέρει η σταθερότητα στη χώρα. Έφυγε από την κυβέρνηση που έπρεπε να παλέψει. Δεν πάει στην Ελιά γιατί θέλει αρχηγιλίκι. Να ’σαι καλά, κύριε Κουβέλη, αλλά στο σπίτι σου. Το γινάτι βγάζει μάτι και, δυστυχώς, ήταν το δικό σου.

Ανώνυμη

Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα μόνο έναν.

 

Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί από 12% πήγαμε 8% κι ο Βενιζέλος πανηγυρίζει. Λυπάμαι, για να μην πω τη λέξη «αίσχος» για τον κ. Βενιζέλο. Δεν είναι πράγματα αυτά. Χάνουμε 4 μονάδες κι αυτός γελάει…

Απογοητευμένος

Το ΠΑΣΟΚ έχασε τμήμα της εκλογικής του δύναμης, αλλά η κοινωνική βάση της παράταξης άντεξε και αυτό έγινε σαφές από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.