Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 13 Σεπτεμβρίου 2014

555

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΕΛΙΑ και άλλες τέτοιες όμορφες πολιτικά δυνάμεις είναι ιστορική αναγκαιότητα να συγκλίνουν στη λεωφόρο που οδηγεί στην ενιαία και μεγάλη Κεντροαριστερά. Μια κεντροαριστερά-πυλώνα κοινωνικής σταθερότητας στο θολό πολιτικό που βιώνουμε σήμερα, δυναμική, συνεργάσιμη, ρεαλιστική και όχι αναιμική, όπως τη θέλουν οι πούροι επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δεξιοί. Πού να το φανταζόμουν σαράντα χρόνια πριν, νέος, ρομαντικός και αφελής και με τα πολιτικά μου όνειρα συμπυκνωμένα στο τετράπτυχο του ΠΑΣΟΚ, ότι στην πορεία τα διάφορα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ θα μου ροκάνιζαν ιδέες και όραμα; Όμως τίποτα, φίλοι, δεν πάει χαμένο. Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν έγινε ποτέ. Η ζωή είναι και λεχώνα και μαμή και, όπως η φύση, έτσι και αυτή απεχθάνεται τα κενά. Κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή. Ας αφήσουμε πίσω τις προγονολατρείες, τα τοτέμ και τα φετίχ και ας γυρίσουμε σελίδα στην πολιτική. Χωρίς καπελώματα, προσχήματα και ηγεμονισμούς. Όλοι πρέπει να συμβάλουν στη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς. Όποιος προτάξει το ατομικό του συμφέρον και γυρίσει την πλάτη σε αυτή την αναγκαιότητα θα εισπράξει, όπως ο Κουβέλης, το πολιτικό του Βατερλό.

Κώστας, από Ζωγράφου

Από το στόμα σας και στου λαού το αυτί και κυρίως στο μυαλό ορισμένων που θεωρούν τους εαυτούς τους πρωθυπουργίσιμους και ηγετίσκους μικρών κομμάτων και όχι μεγάλων παρατάξεων.

 

 

Αγαπητό «Καρφί», θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια στο φύλλο της 14/8/14 με τίτλο «Ο ομόδοξος φίλος Βλαδίμηρος». Στη σημερινή εποχή με τις ομαδικές εκτελέσεις και αποκεφαλισμούς εκ μέρους των τζιχαντιστών είναι αυτονόητο ότι η ορθοδοξία θα πρέπει να είναι ενωμένη. Γράφει λοιπόν ο δημοσιογράφος για «ανόητα στερεότυπα περί ομόδοξου γένους», παραδοσιακής φιλίας και ενώ είναι γνωστό ότι ήδη από το 17ο αιώνα Έλληνες του Εύξεινου Πόντου αλλά και της σκλαβωμένης Ελλάδος καταφεύγουν στο ομόθρησκο και ομόδοξο έθνος για να γλιτώσουν από τις σφαγές των Τούρκων – μαζί με αυτούς ήταν και όλοι οι δικοί μου πρόγονοι. Οι Τσετσένοι δεν είναι θύματα στρατιωτικής πυγμής, αλλά διεθνείς τρομοκράτες που τοποθετούν βόμβες στη Βοστόνη, στο μετρό της Μόσχας, ζώνονται με εκρηκτικά κ.ά. Στη Μικρασιατική Καταστροφή δεν μας βοήθησε ο Λένιν, γιατί είχαμε στείλει τους τσολιάδες μας στην Κριμαία σαν μέλος της συμμαχίας Αντάντ. Στον Εμφύλιο είχαμε απέναντί μας τους Βόρειους γείτονές μας και όχι τη Σοβιετική Ένωση. Ο εμπορικός πόλεμος του Πούτιν ήταν αποτέλεσμα των δικών μας κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Τα περί εξορίας γυμνόστηθων κοριτσιών ήταν αποτέλεσμα ασχημιών στο Ιερό Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τέλος, η προσάρτηση της Κριμαίας έγινε για να μην πέσει στα χέρια του ΝΑΤΟ. Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι στην εποχή της ύπαρξης «χαλιφάτου τζιχαντιστών» κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης ηγετών ορθόδοξου έθνους δεν ωφελεί, αφού άλλωστε είναι δημοφιλής κατά το 80% των συμπατριωτών του.

ΥΓ. Ο Άνθιμος είναι υπερασπιστής της Μακεδονίας μας απέναντι στους γύπες της περιοχής.

Θεόδωρος, από Θεσσαλονίκη

Θεμιτός ο διάλογος για τα γεωπολιτικά δεδομένα και τις διεθνείς εξελίξεις, όπως και η δημιουργική αντιπαράθεση των απόψεων, αρκεί να οδηγεί στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

 

 

Πολλοί καραμανλικοί δείχνουν τη συμπάθειά τους στον ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί συριζαίοι δείχνουν συμπάθεια στους καραμανλικούς.

Σπύρος

Ανίερες συμμαχίες για την κατάκτηση της αμαρτωλής εξουσίας.

 

 

 

Δεν άντεξαν στα δύσκολα και λιποτάκτησαν… Ήδη, το Κίνημά μας έχει απαλλαγεί από όλα τα ιδιοτελή αυτά στοιχεία που, όπως ήταν φυσικό, δεν «άντεξαν στα δύσκολα» και λιποτάκτησαν, οι πιο πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας να συνεχίσουν εκεί τη δράση τους. Η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών παραμείναμε πιστοί στον όρκο μας, όταν στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έλαχε ο κλήρος να υπερασπιστεί την πατρίδα και την ελληνική οικονομία από τον κίνδυνο της «αναπόφευκτης και άτακτης χρεοκοπίας», λόγω απομόνωσής της από τις διεθνείς αγορές εξαιτίας των πλαστών, σύμφωνα και με την απόφαση της 15ης Μαρτίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στατιστικών στοιχείων που τους έδινε η κυβέρνηση Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνησή του, οι βουλευτές του, που δεν λιποτάκτησαν μπροστά στο καθήκον και την ευθύνη να αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση και η εθνική καταστροφή, υπερασπίστηκαν την άνοιξη 2010 Θερμοπύλες. Κι αυτό θα καταδειχθεί όχι από αυτούς που συνεχίζουν χειραγωγώντας το λαό μας και αποπροσανατολίζοντάς τον, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες της κρίσης, ούτε από αυτούς που υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια είτε καίγοντας την Αθήνα είτε «μπουκάροντας στο μπ… τη Βουλή» ή εμποδίζοντας τους τουρίστες να βγουν στα λιμάνια μας ή από την άλλη τρέχοντας στα Ζάππεια και αξιώνοντας την πρωθυπουργία και συνωμοτώντας με τους Ευρωπαίους νεοφιλελεύθερους ομοϊδεάτες.

Αναγνώστης σας

Περιγράφετε πικρές σελίδες της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας, μόνο που στην πολιτική από την περιγραφή και το ανάθεμα σε όσους λύγισαν στα δύσκολα χρειάζεται σαφής πολιτική πρόταση και αγώνας για ένα προοδευτικό μέλλον της πατρίδας και της νέας γενιάς.

 

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», ακολουθώντας το δρόμο Τρίπολης-Κορίνθου ο εγγονός μου με ρώτησε: Γιατί, παππού, στην άκρη του δρόμου υπάρχουν πινακίδες με μισά χιλιόμετρα ανά 100 μέτρα; Επειδή δεν είχα πειστική εξήγηση να του δώσω, του είπα ότι κάποιοι τα κονόμησαν, βγάλανε χρήματα από τη δουλειά αυτή. Αυτές τις πινακίδες τις είχα συναντήσει και σε άλλες εθνικές οδούς και στην Αθηνών-Πατρών και στη Λάρισα. Τι εξυπηρετούν αυτές οι πινακίδες; Κάθε 100 μέτρα και πινακίδα;

Τροπαιάτης

Και εμείς δεν γνωρίζουμε τι εξυπηρετούν, αλλά στην Ελλάδα η κατασκευή ενός χιλιομέτρου δρόμου στοιχίζει… ο κούκος αηδόνι για ευνόητους λόγους. Γι’ αυτό και στη χώρα ανθεί η λαμογιά.

 

 

 

 

Έχει χίλια δίκια ο κύριος Μιχάλης Μιχαηλίδης. Και εγώ αισθάνομαι προδομένη από το ΠΑΣΟΚ και από τον Λοβέρδο και τη Διαμαντοπούλου, που είχε και το θράσος να λέει ότι δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Σοφία, από Άλιμο

Σεβαστή η άποψή σας όπως και η αηδία σας για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ με το «έμπα έβγα» στελεχών.

 

 

Στο κέντρο υγείας στην Ικαρία επικρατεί άθλια κατάσταση. Υπάρχει μόνο μία γιατρός, η οποία είναι θαυμάσια βέβαια. Έχουμε έλλειψη από νοσηλεύτριες και έχουμε αγανακτήσει. Δεν μπορεί να έρθει ένας αγροτικός γιατρός για να γράψει φάρμακα; Έλεος!

Πέππυ Κούβαρη, από Καραβόστομο Ικαρίας

Έλεος, αναφωνούμε και εμείς με την επιχείρηση απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, που ξεκίνησε εδώ και καιρό, με αποκορύφωμα τον ανεκδιήγητο Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

 

Οι άνθρωποι που έλεγαν όσα έλεγαν για τον Βενιζέλο δεν τα έλεγαν γιατί έβαλε πλάτη στη ΝΔ, τα είπαν για εκείνη τη βραδιά που μαζί με τον Μπαρόζο και τον πρωθυπουργό πήγαν και έριξαν τον Παπανδρέου. Αυτή την ιστορία βέβαια δεν την έχουμε μάθει ποτέ, κάποια στιγμή θα βγουν όλα στη φόρα. Γιατί να βάλουν κάποιον να φωνάζει; Οι δημοσκοπήσεις δεν φωνάζουν από μόνες τους που πήρε μόνο 3%; Δεν κάνει αυτός ο άνθρωπος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Νίκος, από Νίκαια

Ο καθείς και η άποψή του, αλλά το κυρίαρχο θέμα για το Κίνημα είναι τι προτείνει για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και όχι των δανειστών.

 

 

 

Είδα τον Βενιζέλο και τον Σημίτη στο Ζάππειο και τα έχασα. Βγήκε να μιλήσει και ο Σημίτης, που επί πρωθυπουργία του έγιναν όλες οι λαμογιές. Ο Τσουκάτος ήταν εκεί, ο Λαλιώτης ήταν εκεί. Όλοι όσοι ευθύνονται για το φαγοπότι του ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να βρίζουν τον Παπανδρέου.

Αναγνώστης σας

Πολλοί ευθύνονται για την κατάντια του Κινήματος είτε παρουσιάζονται στις εκδηλώσεις, είτε τεχνηέντως ποιούν την νήσσαν. Συνήθως οι τελευταίοι φέρουν την ευθύνη για το φαγοπότι στις πλάτες των απλών μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Σχόλιο σε επιστολή του κ. Στ. Καραλή από Ηγουμενίτσα: Μόνο θλίψη προκαλεί η προθυμία με την οποία ακόμα και δημοκρατικοί πολίτες σπεύδουν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες του Πούτιν (όπως και του κάθε Πούτιν). Αναφέρονται δε και στα φληναφήματα για το ξανθό και ομόδοξο έθνος που θα μας χαρίσει την Πόλη. Ακόμα θέλουν να πιστεύουν σε «κλισέ» της προπαγάνδας, ότι ο Λένιν αναγνώρισε πρώτος τον Κεμάλ και σύναψε συνθήκες μαζί του, γιατί η Ελλάδα είχε συμμετάσχει στην εκστρατεία της Ουκρανίας, ισχυρισμό, που, όπως γράφουν ερευνητές, δεν τον σημειώνουν καν οι Ρώσοι. Αγνοούν ότι και άλλες 13 χώρες, με προεξάρχουσα τη Γαλλία, είχαν στείλει εκστρατευτικά σώματα. Όμως ο Λένιν σύναψε συμφωνίες μαζί τους και πρώτα με το Παρίσι, μήπως και επιστρέψουν στη Μόσχα και κινηθεί η οικονομία; Δεν διάβασαν ποτέ ότι ο Κεμάλ ως επαναστάτης κατά του Σουλτάνου άφηνε να εννοούν οι μπολσεβίκοι ότι θα προσχωρήσει στον κομμουνισμό; Δεν έχουν ακούσει ότι τους υποσχόταν ακόμα και συγκυριαρχία στην Πόλη και στα στενά; Γι’ αυτό και η κολοσσιαία βοήθεια (120 εκατομμύρια ρούβλια, οπλισμός, τρόφιμα, όταν χιλιάδες «μουζίκοι» πέθαιναν από την πείνα). Η Ιταλία υποκίνησε και εξόπλισε τον Κεμάλ. Η Ρωσία τον γιγάντωσε. Έσπευσε η Γαλλία, που φοβόταν την κομμουνιστικοποίηση της Τουρκίας. Η Αγγλία τελικά προτίμησε μια ισχυρή και απολυταρχική Τουρκία, που θα ελέγχει για λογαριασμό της τα Στενά «από τους ασταθείς Έλληνες». Όμως, η δικιά μας καλπάζουσα αβελτηρία προετοίμασε και έφερε την καταστροφή. Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι ιδιαίτερα οι ισχυροί υπηρετούν τα συμφέροντά τους και δεν κάνουν ψυχικά; Πότε θα πάψουμε, αλληθωρίζοντας οι μεν προς τη Δύση και οι δε προς την Ανατολή, να αναζητούμε σωτήρες; Πότε;

Στρατής Μουτζουρέλλης, από Μυτιλήνη

Δυστυχώς, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Οι ισχυροί θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους κι εμείς θα αλληθωρίζουμε πότε προς την Ανατολή και πότε προς τη Δύση, αναζητώντας δεκανίκια.
Διάβαζα την αχαρακτήριστη άποψη του βουλευτή της ΝΔ κύριου Ψυχάρη για την υποψηφιότητα του κύριου Μεϊμαράκη για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Νομίζω ότι λόγω ηλικίας δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, ίσως πιάνεται αδιάβαστος γιατί το παρελθόν μάς θυμίζει ότι ο κύριος Μεϊμαράκης και ο τέως δήμαρχος Πειραιά κύριος Μιχαλολιάκος ήταν οι επικεφαλής κομμάτων κρούσης της ΝΔ με τις ονομασίες Ρέιντζερ και Κένταυροι.

Αναγνώστης σας

Η ημιμάθεια είναι ίδιον αφρόνων και ελαφρόμυαλων και επικίνδυνη για φιλόδοξους πολιτικούς.

 

Η ιστορική πραγματικότητα εκδικείται τους διαστρεβλωτές της. Το περίφημο δημόσιο χρέος παραδόθηκε το 1989 από τον Ανδρέα Παπανδρέου στο 67% του ΑΕΠ, για να το παραλάβει ο ίδιος το 1993 από τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο 120%. Αδίστακτοι συκοφάντες εκμεταλλεύονται και γενικεύουν με τη φασιστική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης την απεχθή δράση ελάχιστων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που στη σαραντάχρονη πορεία του καπηλεύτηκαν τις αρχές του, ασπάλακες που καταπρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και του ρόλου που ανέλαβαν. Ελάχιστοι μεν αλλά ικανοί να επιτρέψουν στους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ να συκοφαντούν και να προπηλακίζουν εδώ και εκεί, όταν συναντούν πολίτες από τα εκατομμύρια των οπαδών, των μελών, των στελεχών του που πίστεψαν, αγωνίστηκαν, έδωσαν και δεν πήραν παρά μόνο περηφάνια για την προσφορά τους στο λαό και την πατρίδα. Σε αυτούς όλους οφείλουμε ΤΩΡΑ να απευθυνθούμε για να υπερασπιστούμε μαζί την ιστορία, τους κοινούς αγώνες και το έργο του ΠΑΣΟΚ.

Αναγνώστης

Τι να προσθέσουμε παρά μόνο να επαναλάβουμε ότι η ψυχή του Κινήματος είναι όλοι όσοι πίστεψαν, αγωνίστηκαν, έδωσαν και δεν πήραν παρά μόνο περηφάνια για την προσφορά τους στο λαό και την πατρίδα.

 

 

Έχω πάθει έμφραγμα, έχω κάνει δύο αγγειοπλαστικές, έχω αναπνευστικά προβλήματα και δεν μπορώ να περπατήσω. Πληρώναμε τα φάρμακα 10%, μας τα έκανε η κυβέρνηση 25% και, ενώ πλήρωνα 64 ευρώ τα φάρμακα του μήνα μου, τώρα μου τα έκαναν 94 ευρώ. Δεν υπάρχει ανθρωπιά πια; Πού είναι οι υπουργοί που νοιάζονται για μας; Τι κάνουν, κοιμούνται όρθιοι; Στο τέλος θα μας καταντήσουνε να πάρουμε καδρόνια και να βγούμε στο Σύνταγμα.

Αναγνώστης

Ο κόσμος αγανάκτησε. Το ακούτε εκεί στην κυβέρνηση;

Τα σχόλια είναι κλειστά.