Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 12 Ιουλίου 2014

155

Αγαπημένο μου «Καρφί», σας ευχαριστώ για όλα όσα γράφετε. Να είστε όλοι καλά. Εγώ παίρνω κάθε εβδομάδα δύο εφημερίδες και μοιράζω τη μία, για να μη χάσει τη δύναμή της η εφημερίδα μας, το «Καρφί» μας. Είχατε μια λεζάντα σε πρόσφατο φύλλο σας που έπρεπε να το βάλετε πρωτοσέλιδο, για να δει ο κόσμος τι έχει συμβεί με τις άπορες και δυστυχισμένες γυναίκες. Θα μπορούσα να λέω τόσο πολλά και να απαντάω πάνω στο θέμα, αλλά δεν μπορώ γιατί δεν έχω το χρόνο να τα πω όλα σε μια κασέτα ηχογράφησης. Ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για όλα.

Θεοδώρα, από Γλυφάδα

Εμείς ευχαριστούμε για τη στήριξη.

 

Η ΝΔ είναι το κόμμα των πλουσίων. Έχουν όλα τα ΜΜΕ και υποστηρίζουν τους πλουσίους. Εμείς που είμαστε φτωχοί και ανήκουμε στη μεσαία τάξη, πρέπει να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, αλλιώς δεν νομίζω να δούμε άσπρη μέρα. Ο Τσίπρας είναι με το κατεστημένο. Όλα αυτά που λέει, ότι θα δώσει πίσω τους μισθούς και τις συντάξεις που κόψανε, είναι για να ξεγελάσει τον κόσμο. Και ο κ. Σαμαράς έλεγε πολλά, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Νίκος, από Νίκαια

Σωστές λαϊκές επισημάνσεις που αφορούν την αναξιοπιστία των πολιτικών μας.

 

Αγαπητό «Καρφί», θέλω να μιλήσω στον κ. Μητσοτάκη, επειδή ξέρω ότι τολμά να λέει τη γνώμη του κι ας γίνεται δυσάρεστος στο χώρο του. Θα του πω να ξαναφέρει πάλι στο τραπέζι αυτό που είχε πει πριν γίνει υπουργός: για τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200 στη Βουλή. Ιδίως σήμερα που ο κόσμος υποφέρει, 100 μισθοί λιγότεροι, 500 συνεργάτες-παρατρεχάμενοι, 100 συνταξιούχοι λιγότεροι. Ας το ξαναρίξει πάλι.

Βαγγέλης, από Γλυκά Νερά

Καλά κάνετε και τα θυμίζετε όλα αυτά, γιατί ορισμένοι πολιτικοί έχουν «κοντή» μνήμη.

 

 

Κύριε διευθυντά, ξαναχτύπησε ο Πάγκαλος,… Λέει ότι δεν του φτάνει η σύνταξη των 1.800 ευρώ, καθώς είχε προγραμματίσει τη ζωή του διαφορετικά. Ποιος μιλά; Αυτός που έχει και χρήματα και διαμερίσματα, από τα οποία εισπράττει ενοίκια. Προκαλεί τον κάθε Έλληνα πολίτη, έχει φάει τον αγλέουρα και τον είχαν υπουργό για να του κλείσουν το στόμα. Ο Βούλτεψης από το ΚΚΕ πήγε στη Δεξιά, ενώ η κόρη του είναι πιο δεξιά και από τους δεξιούς. Ο γιος του Κεδίκογλου, υπουργού του ΠΑΣΟΚ, έγινε δεξιός με χρήματα του ΠΑΣΟΚ και σπούδασε στην Αμερική. Φανταστείτε τι πονηροί κυκλοφορούν!

Όλγα Α., από Παγκράτι

Κατανοούμε την οργή σας από τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, οι οποίες είναι προκλητικές για τον απλό συνταξιούχο. Αλλά, αγαπητή αναγνωστήρια, μη δίνετε σημασία στα λεγόμενα του Πάγκαλου, ο οποίος λέει ό,τι θέλει. Αφήστε που έχει και κοντή μνήμη.

 

 

Αγαπητοί παπανδρεϊκοί, προσπαθείτε να γίνετε δίχτυ προστασίας γύρω από τον Γιώργο. Γιατί άραγε; Στις 29/3 η κυρία από Σεπόλια αναφέρει: Σιγά μην ήταν και ο Γιώργος εδώ, να κάνει τι; Να ευλογήσει τον Βενιζέλο; Από τον Ιούνιο του 2012 ο Γιώργος είναι βουλευτής. Σας ρωτάω λοιπόν: Για χάρη του έτσι αντιλαμβάνεστε το ρόλο του βουλευτή; Να πάρει παραμάσχαλα τη μόνη έδρα της Αχαΐας και να «γράψει» κανονικά το κοινοβούλιο, το κόμμα του αλλά και το λαό των προγόνων του; Οι βουλευτές δεν είναι σχολιαστές, ούτε ταξιδιώτες, είναι νομοθέτες και ελεγκτές της εκτελεστικής εξουσίας. Δουλειά τους λοιπόν είναι να βρίσκονται στη Βουλή. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, έντιμο είναι να παραχωρεί την έδρα του στον επόμενο. Τουλάχιστον να εκπροσωπεί το κόμμα του και την περιφέρειά του.

Πρίφτης, Αντιδεξιοσταλινικός, από Κέρκυρα

Ευπρόσδεκτος ο διάλογος μεταξύ αναγνωστών. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα της παράταξης δεν εξαντλείται σε διαμάχες μεταξύ παπανδρεϊκών και βενιζελικών, είναι βαθύτερο και ο εμφύλιος σπαραγμός δεν βοηθάει στην επίλυσή του…

 

 

«Ποια μνημόνια θα σκίσει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα μνημόνια τα σκίζω εγώ κάθε μέρα και κάθε μήνα». Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός λίγο πριν τις εκλογές. Κι αφού βγήκε στις αγορές και πήρε λεφτά, γιατί δεν ξαναπάει στις αγορές, παρά μειώνει πάλι τις συντάξεις; Αυτά είναι τα παραμύθια της εξαπάτησης. Και κάποιοι ευκολόπιστοι πολίτες πήγαν και τον ψήφισαν. Όμως, οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικοί και θα πειστούν ακόμη κι εκείνοι που τον πίστεψαν. Με την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, αφού έρχονται  νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα μπουν νέα λουκέτα στην αγορά, αφήνοντας άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες νέους.

Γλαύκος

Ο λαός λέει: Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι. Πολλοί, μεταξύ των οποίων ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, έσκισαν τα μνημόνια, αλλά στο τέλος έσκισαν αυτοί τις υποσχέσεις τους.

 

Εσείς, κ. Τσίπρα, είστε 100% με το κατεστημένο. Βρίσκετε όλο ψεύτικες κατηγορίες, μαζί με την κυρία βουλευτή σας, για το ΠΑΣΟΚ, μήπως και το ξεριζώσετε και πάρετε τις ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεριζώνεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μεσαία τάξη, είναι η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας. Είναι ολόκληρη η Ελλάδα. Ξεχάστε το. Εσείς, κ. Βενιζέλο, επιτέλους συνεννοηθείτε με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σημίτη. Κάντε μια συνάντηση, δώστε τα χέρια, κοιτάξτε τι θα γίνει το κόμμα και η Ελλάδα. Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει Ελλάδα. Κάντε κάτι. Εμείς οι ψηφοφόροι σάς ψηφίζουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

Νίκος, από Νίκαια

Από το στόμα σας και στων ηγεσιών τα αυτιά, μήπως και αναστηθεί το Κίνημα.

 

Μπορείτε να πείτε μια κουβέντα για τον κ. Κουβέλη και την παρέα του; Να σταματήσει αυτό τον ιησουιτισμό, αυτή την υποκρισία. Κανένας από εμάς δεν τους ανέχεται με τίποτα. Τι ιησουίτης άνθρωπος είναι; Αυτό μόνο μπορώ να πω.

Ανώνυμη

Ο κ. Κουβέλης πληρώνει τα κόστη των επιλογών του και των πολιτικών πράξεών του, αλλά κυρίως πληρώνει την αναποφασιστικότητά του, με την οποία έκανε πρωθυπουργό τον Σαμαρά και εν αναμονή πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

 

 

Κύριε διευθυντά, θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα, που κόπτεται για τη δημοκρατία: Είναι δημοκρατία η αλαζονεία; Είναι δημοκρατία οι προπηλακισμοί; Είναι δημοκρατία η ειρωνεία, η απαράδεκτη συμπεριφορά στη Βουλή, οι τραμπουκισμοί και τα γιαουρτώματα; Καταλήγοντας επισημαίνω: H Ελλάδα θα ζήσει και χωρίς Τσίπρα, όχι όμως χωρίς τσίπα. Λίγη αιδώς, κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλάπτει!

Γεώργιος Παπαδόπουλος, από Νέο Κόσμο

Δυστυχώς και για τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπερδέψει τον πολιτικό δυναμισμό με τον ψευτο-τσαμπουκά.

 

Κύριοι της κυβέρνησης, πότε επιτέλους θα πάρετε σοβαρά το θέμα των αποδείξεων; Τη μια θέλετε από κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες, εμπορικά, μετά αυτές δεν σας κάνουν και θέλετε άλλες. Τώρα θέλετε από φαρμακεία. Η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο, αφού ελάχιστοι κόβουν αποδείξεις. Έχετε μπερδέψει τον κόσμο με αυτό το αλαλούμ. Δεν υπάρχει σεβασμός στους συνταξιούχους που πρόσφεραν τη ζωή τους για να πάρουν ψίχουλα, και τώρα ακόμα και αυτά τα ψαλιδίζετε γιατί διαπιστώσατε ότι οι δικαστικοί και άλλοι παίρνουν λίγα και δεν τους φτάνουν. Ο εύκολος λοιπόν τρόπος για την ενίσχυση των αδυνάτων είναι ο γεράκος. Γιατί αυτός ήταν υπεύθυνος που καταλήστεψαν το ΙΚΑ, στο οποίο χιλιάδες εργοδότες δεν πληρώνουν τις εισφορές.

Κωνσταντίνος

Τι να σας απαντήσουμε, αφού έχετε σε όλα δίκιο…

 

Αξιότιμε κύριε διευθυντά, από τις εφημερίδες διαβάζουμε για τις πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ και θα λέγαμε ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν μπόρεσε η ηγεσία του να πάρει υπεύθυνες αποφάσεις για κανένα κρίσιμο θέμα. Αντίθετα θα πούμε ότι η πολιτική παρουσία του δεν έπεισε ποτέ ότι μπορεί να διαχειριστεί το κράτος. Τώρα το κόμμα έχει επιδοθεί στην προσέλκυση ψηφοφόρων από παντού με σκοπό να κινήσει την ιδεολογία του, που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Γι’ αυτό και οι ευρωεκλογές επιβεβαίωσαν ότι όλη η φασαρία ήταν το μνημόνιο, που το πιπίλισαν τρία χρόνια, χωρίς τίποτα καινούριο.

Αλέξης, από Πατήσια

Για να δροσίσουμε λίγο και την πολιτική ατμόσφαιρα… Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για κερδίσει ψήφους, αλλά οι εποχές άλλαξαν και του λαού το πάθημα έγινε μάθημα.

 

Για το ελάχιστο ποσό που χρωστάει κάποιος στο Δημόσιο ο εισαγγελέας τον δικάζει χωρίς καν να τον ρωτήσει πόση σύνταξη του έκοψαν, πόσα χρήματα παίρνει σήμερα και αν μπορεί να ζήσει. Τους δικαστικούς όμως δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι στρατιωτικοί που κινδυνεύει η ζωή τους, ούτε οι καθαρίστριες που παίρνουν λίγα χρήματα.

Ντανάλιας, από Ηράκλειο

Η τυφλή Δικαιοσύνη στην εποχή μας έγινε ολίγον μονόφθαλμη.

 

 

Κάθε Σάββατο αγοράζω την εφημερίδα «Καρφί» και τη διαβάζω. Πρόσφατα είχε μέσα ένα ωραίο βιβλίο για το μοναστήρι Σινά. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εάν μπορείτε, να βρείτε και το σχετικό βίντεο να βάλετε. Λένε ότι υπάρχει κι ότι είναι καταπληκτικό.

ΚαρφοΑναγνώστης

Θα το κοιτάξουμε και θα σας απαντήσουμε σύντομα.

 

Διαβάζω στο all greek news: Πανωλεθρία Σαμαρά με Σόιμπλε. Υπό παραίτηση ο Χαρδούβελης. Πιο κοντά σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Παρακαλώ για την τοποθέτησή σας επ’ αυτού.

Γιάννης

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις, να σας υπενθυμίσουμε ότι πολλές φορές σε στήλες της εφημερίδας έχουμε αναφερθεί στα τεκταινόμενα παρασκηνιακώς για το θέμα του μεγάλου συνασπισμού. Για τις εκλογές, έτσι και αλλιώς, η χώρα βρίσκεται οιονεί σε προεκλογική περίοδο.

 

Γύρισα από το Παρίσι στα Σεπόλια! Τι ωραίο που ακούγεται, είναι για γέλια! Λαχτάρησα την τηλεόραση και έβλεπα το MTV και τη Δούκισσα. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουνε καριέρα, ρε παιδιά; Καριέρα ξέρετε ποιοι φτιάξανε; Όλοι οι σταρ του Χόλιγουντ που έχουνε κάνει παιδιά και παράλληλα βροντοφωνάζουν και οι καριέρες τους. Όχι αυτή η αηδία. Εδώ δεν είναι καριέρα αυτό που κάνουνε τα παιδιά. Καριέρα έκανε η Μούσχουρη, ο Μπιθικώτσης. Πόσοι ονειρεύονται την καριέρα της Angelina Jolie ή του Brad Pitt και άλλων σοβαρότατων ηθοποιών που προσφέρουν και στην κοινωνία; Ο Ρέμος τι καριέρα να κάνει; Κάντε οικογένειες, κάντε παιδιά, αυτά θα σας μείνουν. Κάτι τραγουδιστριούλες τι να κάνουν εδώ την Ελλάδα;

Φανατική Αναγνώστρια

Είστε ακόμη επηρεασμένη από την ατμόσφαιρα του Παρισιού, όμως η Ελλάδα μαραζώνει στη μιζέρια και την καταστροφολογία.

 

 

Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λυπήθηκαν τον Σάββα Ξηρό, γιατί έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, και θέλουν να τον αθωώσουν και να τον βγάλουν από τη φυλακή του Κορυδαλλού. Επειδή πάσχω κι εγώ από σκλήρυνση κατά πλάκας, αν ληστέψω μια τράπεζα, θα με λυπηθούν και θα με αθωώσουν; Να ξέρω κι εγώ, μπας και κονομήσω μερικά εκατομμύρια. Άλλωστε μου κόβουν τη σύνταξή μου.

Εκπαιδευτικός, από Θεσπρωτία

Έχετε δίκιο, δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

 

Είμαι ένας παππούς 76 χρόνων, παλιός φίλος και αγωνιστής με τον Νίκο Κακαουνάκη. Θα ήθελα να κάνω μια επαφή μαζί σας για να μου στείλετε την εφημερίδα σπίτι. Δεν μπορώ να πάω στο περίπτερο λόγω προβλημάτων υγείας.

Κύριος Θανάσης

Λυπούμαστε, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να στέλνουμε με συνδρομή την εφημερίδα.

 

Κύριε διευθυντά, μη μου πείτε ότι ο κόσμος έχει άγνοια ή ότι ψηφίσαμε από αγανάκτηση Χρυσή Αυγή. Στη γειτονιά του θύματος Φύσσα το 10% έβγαλε ΧΑ. Τι άλλο να πω; Αυτό μας αξίζει, αυτό βγάζουμε.

Σοφία, από Άλιμο

Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Το πρόβλημα για τη δημοκρατία είναι ότι η Χρυσή Αυγή αποκτά σταθερή κοινωνική βάση με αναφορές στην κατεστραμμένη μικρομεσαία τάξη.

 

Βλέπω τον Παπαδάκη και μου φαίνεται εντελώς ψεύτικη η εικόνα που θέλει να παρουσιάσει, εκείνη του καλού ανθρώπου. Δεν τον συμπαθώ. Όταν έπαιρνε 18 εκατομμύρια το μήνα, δεν ήταν κομμουνιστής και τώρα ξαφνικά έγινε;

Τακτική Αναγνώστρια

Ο πολίτης έχει δικαίωμα και στην τηλεοπτική κριτική…

 

Παρακολουθούσα το κρατικό κανάλι, όπου ήταν ο υφυπουργός Μηταράκης και κάποια πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από την Κόρινθο. Από τις τοποθετήσεις τους αναρωτιέμαι ποιος από τους δύο είναι της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοια στήριξη στην κυβέρνηση του Σαμαρά; Καμία διαφοροποίηση; Όλα καλά τα κάνει αυτή η κυβέρνηση;

Ο συνταξιούχος

Εμείς θα διαφωνήσουμε και θα γράψουμε ότι η κυβέρνηση έχει λάθος ρότα και με ευθύνη των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πρέπει να αντιδρούν έγκαιρα και αποφασιστικά.

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», οι συντεχνίες των ισχυρών ξαναχτυπάνε τώρα που η χώρα με τις εξουθενωτικές θυσίες των απλών Ελλήνων αρχίζει να δείχνει σημάδια οικονομικής βελτίωσης. Οι δικαστικοί, οι στρατιωτικοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι ξενοδόχοι πεινάνε. Αυτοί που περνάνε καλά είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μαγαζάτορες, οι εργάτες, γενικά η μικρομεσαία τάξη της χώρας. Σαν δεν ντρεπόμαστε! Κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, μη διανοηθείτε να πάρετε από τον απλό ελληνικό λαό τα χρήματα για τους δικαστικούς, στρατιωτικούς κ.λπ. Το πολιτικό σας τέλος θα είναι σίγουρο.

Τροπαιάτης

Να συμφωνήσουμε ότι ορισμένες συντεχνίες ξαναχτυπούν το λαό, όπως και εσείς θα συμφωνήσετε ότι η αποκατάσταση των αδικιών θα πρέπει να αφορά όλους όσοι αδικήθηκαν, αρχής γενομένης από τους πιο αδύναμους.

 

Η δημοκρατία στην Ελλάδα ποτέ δεν ευδοκίμησε, διότι πάντα είχε εχθρούς την εκκλησία και το βασιλιά. Έχετε γνωρίσει πότε, ανά τον κόσμο, ένα βασιλιά επαναστάτη, αγωνιστή για τη δημοκρατία; Ποτέ. Kαλή επάνοδο να έχουμε όλοι όσοι ταξιδεύουμε.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Να σας ευχηθούμε και εμείς καλές διακοπές, αν και πολλοί Έλληνες και φέτος δεν θα απολαύσουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

 

Ο Σαμαράς δεν μας έκανε μόνο περήφανους με το γκολ που πέτυχε αλλά και με τη συμπεριφορά του.

Σπύρος

Να επικροτήσουμε και να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής.

 

Κύριε Αμανατίδη, καλό καλοκαίρι σε εσάς και σε όσους εκδίδετε την εφημερίδα, το «Καρφάκι» μας. Πάλι βρίσκομαι στην Κέρκυρα, όπως κάθε χρόνο, σε ένα πρακτορείο που πουλάει εφημερίδες και φέρνει ένα φύλλο του καρφιού των 3 ευρώ και ένα φύλλο των 2 ευρώ. Εγώ πρέπει να τον παρακαλέσω να μου κρατήσει ένα, γιατί, αν ζητήσει κάποιος άλλος, δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Αν θέλετε, ελέγξτε το.

Η Μελβουρνιώτισσα

Στέλνουμε εφημερίδες σε κάθε περιοχή ανάλογα με τη ζήτηση που υπάρχει και τις πωλήσεις. Θα ήταν κρίμα να στέλνουμε πολλά φύλλα σε ένα σημείο που το «Καρφί» δεν πουλάει και να τα στερήσουμε από κάπου αλλού, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση. Θα το κοιτάξουμε για την Κέρκυρα, αλλά θα ήταν καλύτερο να ζητήσετε από τον περιπτερά σας να σας κρατάει ένα φύλλο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 

Βλέποντας στην τηλεόραση ορισμένους ηλικιωμένους συνταξιούχους να έχουν διοριστεί σε θέσεις-κλειδιά του Δημοσίου αναρωτιέμαι αν αυτός που τους διόρισε είχε μυαλό… Έχουμε τόσους καλούς επιστήμονες και διορίζεται ένας συνταξιούχος σε θέση-κλειδί του Δημοσίου; Γι’ αυτό και οι περισσότεροι νέοι φεύγουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, ενώ εμείς εδώ αδιαφορούμε για το πόσο μπορεί να αποδώσει ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος ή ένας νέος, κάτι που  επηρεάζει την επιτυχία του τομέα του. Ασχοληθείτε, αγαπητό μου «Καρφί».

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Δυστυχώς συνεχίζει να βασιλεύει ο παλαιοκομματισμός και το αυτονόητο για τους πολιτικούς μας αποτελεί επανάσταση.

 

Κύριε διευθυντά, θέλω να κάνω μια καταγγελία. Στην παραλία στο Καβούρι, ένας εφοπλιστής έχει χτίσει παράνομη βίλα. Έχει καταπατήσει 45 στρέμματα και περισσότερα από το δημόσιο χώρο. Στείλτε φωτορεπόρτερ να το καταγράψουν και να το φωτογραφήσουν.

Αναγνώστης

Επικοινωνήστε με κάποιο συντάκτη μας από το ελεύθερο ρεπορτάζ, ώστε να έρθουμε να σας βρούμε και να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία για να καταγράψουμε την καταγγελία σας.

 

Στις 29/6 μετέφερα τη μητέρα μου στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για νευροχειρουργική επέμβαση. Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Το νοσηλευτικό προσωπικό στην υποδοχή, ο γιατρός, καθώς και η νευροχειρουργός με εντυπωσίασαν. Τα καλά πρέπει να λέγονται ,όπως και τα άσχημα. Θερμά συγχαρητήρια!

Διονύσης

Οι άνθρωποι του λαβωμένου ΕΣΥ δίνουν καθημερινά μάχες αλληλεγγύης προς τους άρρωστους συνανθρώπους μας και ας λένε κάποιοι το αντίθετο, για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

 

Οι ένστολοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και κερδίσανε. Οι εργατοπατέρες στον ιδιωτικό τομέα τι κάνανε; Στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έκοψαν τίποτα, σε εμάς τα έκοψαν που πληρώναμε σαν κορόιδα τόσα χρόνια.

Νίκος

Αβάσταχτος πόνος και δίκαιη αγανάκτηση από ένα λαό που πληρώνει πάντα αμαρτίες αλλωνών.

 

Σε πρόσφατη επιστολή «Ο φίλος συνταξιούχος» από Θεσσαλονίκη αναφέρει: Διαβάζω την αναγνώστρια από Λιβαδειά και τον Πρίφτη από την Κέρκυρα και λέω: Να ποιοι διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος και το σινάφι του. Αγαπητέ μου συνταξιούχε, όνειρα γλυκά! Το πιο εύκολο πράγμα είναι να τα φορτώνεις σε άλλους. Αυτό είναι το επιχείρημα του Γιώργου και των νεοπαπανδρεϊκών: φταίνε όλοι οι άλλοι! Οκτώ χρόνια πρόεδρός μας και δύο χρόνια πρωθυπουργός ούτε ένα δράμι αυτοκριτικής, ακριβώς όπως και ο καλός πελάτης της Χασιάς. Οι αναφορές μου ήταν συγκεκριμένες και όχι αφηρημένες. Καλό θα είναι να αποδείξετε με στοιχεία την ακρίβεια του ισχυρισμού σας, γιατί έτσι γενικά και αόριστα είναι αέρας κοπανιστός, αγαπητέ μου συνομήλικε!

Πρίφτης, Αντιδεξιοσταλινικός, από Κέρκυρα

Ο διάλογος είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, όπως και η αντιπαράθεση απόψεων σε ένα κόμμα είναι η ζωντάνια της κοινωνίας. Όμως, αυτή η αντιπαράθεση, όταν παίρνει προσωπικά χαρακτηριστικά αντιπαλότητας, δεν συμβάλλει σε τίποτα.

 

Διάβασα στο «Καρφί» την περιπέτεια του επιχειρηματία Μιχάλη Αδάμ και τη δήλωσή του ότι, για να συνεργαστεί κανείς με το ελληνικό Δημόσιο, θα πρέπει να είναι σοβαρά διαπλεκόμενος. Επίσης κάπου αλλού διάβασα για ένα σύλλογο γονέων ενός σχολείου που αποφάσισε να κάνει δωρεά στη μνήμη ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του. Όταν όμως πήγαν να σηκώσουν τα 5.000 ευρώ από τον κοινό λογαριασμό των μελών του συλλόγου που αφορούσε τη δωρεά, τον βρήκαν μπλοκαρισμένο από την εφορία! Αιτία η οφειλή ποσού ΦΠΑ σε τελείως άσχετη εταιρεία με το λογαριασμό που είχε γονέας-μέλος του ΔΣ του συλλόγου. Πώς να μη φεύγουν στην αλλοδαπή οι Έλληνες επιχειρηματίες και πώς να μην αυξάνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής; Έλεος πια! Μια ζωή στην Ελλάδα ζούσαμε το θέατρο του παραλόγου και ούτε οι οικονομικές ή κοινωνικές κρίσεις ήταν ικανές να μας αφυπνίσουν από αυτόν το σουρεαλισμό. Ο κ. Δένδιας με τον κ. Γιακουμάτο είναι στα μαχαίρια για τα έπιπλα του Άκη. Ο κ. Παπανδρέου θέλει επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Λοβέρδος ξαφνικά μας το παίζει φιλεύσπλαχνος, όπως και ο Ντινόπουλος που έβριζε το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα πάνελ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί όλα τα μπουμπούκια του ΠΑΣΟΚ και εκείνο με τη σειρά του αλληθωρίζει, μία δεξιά, μία αριστερά, για καμιά κυβερνητική θεσούλα. Όλοι οι κρατικοδίαιτοι και τα κομματόσκυλα στην πίστα και εμείς η «πλέμπα», όπως έλεγε ο Τσιφόρος, να χειροκροτούμε. Κανένας σοβαρός, βρε παιδιά;

Πάνος, από Κατερίνη

Αυτόν ψάχνουμε και εμείς, μήπως και κυβερνήσει τη χώρα.

 

Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας τελευταία στρέφεται προς τα δεξιά. Θέλει συνεργασία, λέει, για να κυβερνήσει, γιατί τα κουκιά δεν βγαίνουν και έχει τάξει τα πάντα. Απλώς θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εκτός της ηγεσίας του. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν προβλήματα στο κόμμα του, που το ελέγχουν πρώην κουκουλοφόροι, άνθρωποι περίεργοι, που βρίσκονται πολλές φορές στα δικαστήρια για να υποστηρίξουν αναρχικούς ή τρομοκράτες, και φυσικά πλειάδα πολιτικών που τους ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα τους έχει στη γωνία. Ουδείς γνωρίζει τι οικονομική πολιτική προτείνει. Είναι σίγουρο ότι δεν θα δώσει αυξήσεις, ούτε θα μειώσει την ανεργία, αλλά και οι φόροι θα συνεχίσουν να είναι δυσβάστακτοι. Επομένως πρέπει να βρει εξιλαστήριο θύμα. Το ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό το θέλει. Όπως και η Δεξιά που χρεοκόπησε τη χώρα και έκανε Ζάππεια, για να τη σώσει, και τώρα ζητά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφο για δύσκολα μέτρα και να συνεχίσει να φορτώνει σε άλλους την ευθύνη. Ο αριστερός του Κολωνακίου στρέφεται προς τα δεξιά, δηλαδή προς το πολύπαθο ΠΑΣΟΚ – είτε Ελιά είτε Κεντροαριστερά, το ίδιο κάνει. Έβαλε και το Ποτάμι μέσα και ζητά στήριξη για να κυβερνήσει. Φυσικά ζητάει κάτι αντισυνταγματικό. Να συνεργαστούν μαζί του οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διότι οι ηγέτες είναι ανεπιθύμητοι.

Στέλιος, από Ρέθυμνο

Είναι και αυτό μια ανάγνωση των πολιτικών εξελίξεων, αλλά όλοι, όπως λέτε, θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στις πλάτες του Κινήματος για τα δεινά του τόπου.

 

Τα κανάλια βάζουν στις εκπομπές τους κάποια τηλέφωνα συνεννόησης στα οποία τηλεφωνεί κάποιος, αλλά δεν απαντούν ποτέ.  Γιατί τα βάζουν τότε; Και το δεύτερο: μιλάμε για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους κ.λπ. Τη φοροδιαφυγή ποιος την έχει κάνει μέχρι σήμερα; Την έχει κάνει ο ιδιωτικός τομέας, ναι ή όχι; Τις εισφορές στο κράτος, στο Δημόσιο, ποιος πλήρωνε φόρο; Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, ναι ή όχι; Γιατί δεν το λέει κανένας από όλους τους δημοσιογράφους και τους προπαγανδιστές;

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Το θέμα της φοροδιαφυγής έχει αναλυθεί τόσες φορές που θα καταντήσει βαρετό. Το ζήτημα, όμως, είναι η σύλληψη και η απόδοση στο Δημόσιο των διαφυγόντων φόρων. Εκεί κολλά το σύστημα, όπως και οι πολιτικοί μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.