Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 12 Απριλίου 2014

199

Μπράβο σας, παιδιά! Χαίρομαι πολύ για την άνοδο της κυκλοφορίας του «Καρφιού» μας, που οφείλεται στην προσφορά του εξαιρετικά χρήσιμου για κάθε οικογένεια οδηγού υγείας της Mayo Clinic. Συνεχίστε να μας ενημερώνετε έγκυρα με τα μοναδικά ρεπορτάζ σας και φροντίστε ώστε και οι επόμενες προσφορές να ενδιαφέρουν και να αγγίζουν εξίσου το κοινό. Καλή δύναμη στο έργο σας! Εμείς, από τη μεριά μας, θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε δυναμικά!

Συνεπής Αναγνώστρια

Ευχαριστούμε για καλά σας λόγια.

 

Είναι δυνατόν ο Ανώνυμος Συνταξιούχος από τη Θεσσαλονίκη να υβρίζει και να αποκαλεί προδότη τον πρόεδρο Βενιζέλο, ο οποίος έχει εκλεγεί από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ; Δεν κατάλαβε ότι οι προσωπολατρίες έχουν τελειώσει;

Μάριος, από Καλαμαριά

Η πολιτική αντιπαράθεση που γίνεται με χαρακτηρισμούς και ύβρεις δεν αποτελεί δημοκρατικό διάλογο και οξυγόνο της παράταξης.

 

 

Φίλοι μου, μου λείπει πολύ η Ελλάδα όταν φεύγω. Θέλω να πω για τον κ. Παπούλια. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που υπάρχει στη ζωή μας. Για τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια κι όλη αυτή τη στάση του στην πολιτική ζωή εδώ και χρόνια. Έδωσε αίγλη στη Βουλή των Ελλήνων και στο ψευτοπαλάτι, το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ και η σύζυγός του είναι μια αξιοπρεπέστατη κυρία. Δεν είναι εύκολο να βρεις τέτοιους ανθρώπους στην εποχή μας, σεμνούς, σοβαρούς, αξιόλογους. Εύχομαι να λάβετε το μήνυμά μου, κ. Παπούλια.

Δυναμική Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Το μήνυμά σας ελήφθη και είναι κατανοητό.

 

 

Αυτός ο ανεκδιήγητος Θεοχάρης του υπουργείου Οικονομικών πού νομίζει ότι βρίσκεται; Τα οικονομικά της χώρας τα ανακοινώνει ένας γενικός γραμματέας, χωρίς να σκέφτεται τους ανέργους, τους ανθρώπους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή απολύθηκαν και δεν έχουν να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Αυτός βγάζει συνέχεια νέα μέτρα; Μπορεί να μας πει πόσα παίρνει από τη θέση που βρίσκεται; Ή μήπως έχει συνεννοηθεί με το μέγα οικονομολόγο Τσίπρα για το πώς θα καταστρέψουν τη χώρα και το λαό;

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Υπάρχουν τεχνοκράτες που ασκούν πολιτική και λειτουργούν με βάση τους αριθμούς και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες. Το πρόβλημα είναι αυτοί που τους διορίζουν σε αυτές τις θέσεις.

 

 

Δεν σε εμπιστεύομαι, κ. Τσίπρα, γιατί είσαι ο μεγαλύτερος λαϊκιστής που γνώρισε ποτέ η χώρα. Γιατί ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός δεν γίνεται να λέει «όχι» σε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ σε όλες τις διεκδικήσεις των διάφορων κοινωνικών ομάδων όχι μόνο λέει «ναι», αλλά παράλληλα τίθεται μαζί με τους βουλευτές του επικεφαλής των διαδηλώσεων. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ακούσαμε το σαχλό «Καληνύχτα σας, κ. Σαμαρά – Καληνύχτα σας, κ. Μέρκελ», αλλά τίποτα για ανεργία, παιδεία, επενδύσεις. Πέφτεις πολύ χαμηλά λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι πήγε στη Γερμανία με σκοπό να εκλιπαρήσει τη Μέρκελ για μια καλή κουβέντα. Ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε ενιαία γραμμή. Ο κ. Λαφαζάνης, διαπιστώνοντας ότι αντιπροσωπεύει το 30% των μελών, ξεσάλωσε… ντιπ για ντιπ. Έχετε γίνει κόμμα διαμαρτυρίας. Πες στο λαό, κ. Τσίπρα, αλήθεια κι όχι ψέματα. Διαφορετικά ο λαός δεν θα σου εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση.

Σταμάτης Κακαλιάς

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας… να τα γράφει. Όποιος θέλει να κυβερνήσει τον τόπο να ξέρει ότι ο λαός δεν τρώει πλέον κουτόχορτο.

 

 

 

 

Πώς γίνεται ο κ. Σαμαράς να παριστάνει τον ανήξερο μετά την παραίτηση του Μπαλτάκου; Αλλά ο λαός δεν μασάει πια κουτόχορτο. Η κατάσταση με δαύτους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Με τι μούτρα βγαίνει ο κ. Σαμαράς και υπόσχεται ακόμη και τώρα στον κόσμο λαγούς με πετραχήλια; Θα πάρουν πόδι στις εκλογές μια και καλή. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή του λαού. Η υπομονή έχει και τα όριά της. Δεν θα ανεχτούμε άλλο το ψέμα και την υποκρισία. Θα πάνε σπίτια τους και δεν θα πούνε και κουβέντα κιόλας. Ενωθείτε, Έλληνες, να σωθεί η καημένη η χώρα μας!

Κωνσταντίνος

Φωνή λαού, οργή Θεού, λέει η παροιμία, αλλά στη ζωή χρειάζεται και η εναλλακτική λύση.

 

 

Ένας πατριώτης Πούτιν για τη χώρα του βρέθηκε και στάθηκε όρθιος απέναντι στους δανειστές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Οι λαοί χαμογέλασαν μαζί του, γιατί βλέπουν έναν αληθινό ηγέτη και όχι υποτελή σε ξένα συμφέροντα. Ακόμη και το «Spiegel» παραδέχτηκε ότι ο μέσος Γερμανός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης στενάζουν και δυσφορούν πλέον, γιατί υποχρεώνονται να πληρώσουν τα σπασμένα των κακών πολιτικών υπολογισμών των αρχηγών τους. Και προπάντων της χιτλερικής Μέρκελ, αφού οι λαοί καλούνται να πληρώσουν τους τοκογλύφους αλαζόνες και άπληστους μεγάλων συμφερόντων. Νεκροί λαοί.

Καλοχωριανός, από Ηράκλειο

Οι λαοί της Ευρώπης στενάζουν από τη λιτότητα, αλλά για τα δικά μας χάλια μην αθωώνουμε τους εγχώριους πολιτικούς.

 

Είδα σε πάνελ την Κανέλλη να έρχεται σε ρήξη με ένα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  και να τον αποκαλεί «τσογλάνι». Και ο άνθρωπος αυτός της είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια άτομα στο χώρο του, διότι δεν το αξίζει. «Το ύφος του ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με το δικό σας» της είπε ο κύριος αυτός. Κι αναρωτιέμαι: Ένα τέτοιο… τσογλάνι την έσπασε στο ξύλο on camera. Της αρέσει αυτό; Δεν έχει πολιτικό λόγο; Δεν έχει μάθει να εκφέρει γνώμη; Τον τρόπο ζωής που κάνεις, τον έχεις αναγάγει σε επιστήμη, κ. Κανέλλη. Για αυτό βρομάει ο τόπος όταν βγαίνεις. Είσαι μια γλωσσοκοπάνα!

Συνεπής Αναγνώστρια

Θεμιτή η κριτική σας στην κ. Κανέλλη για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί.

 

 

Κύριε διευθυντά, το «Καρφί» πρέπει αφενός να θυμίζει στο λαό τα αίσχη της κυβέρνησης, όπως το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, που είχαν κέρδη 500 εκατομμύρια, την περικοπή συντάξεων, μισθών, δώρων, επικουρικών, εφάπαξ, επιδομάτων. Και αφετέρου την αγορά, από τον Προβόπουλο και τον Τουρκολιά, ενός κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη 300 εκατομμυρίων – ένα ποσό που θα μπορούσαν να δώσουν στην ελληνική αγορά, ώστε να υπάρξει ρευστότητα. Ακόμη και σήμερα κλέβουν. Δεν υπάρχει εισαγγελέας; Ο λαός πρέπει να μαυρίσει αυτή την ελεεινή κυβέρνηση για να δούμε άσπρη μέρα.

Όλγα Α., από Παγκράτι

Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά η προοδευτική παράταξη οφείλει να δώσει λύση για τον εαυτό της και τη χώρα.

 

Κύριοι Σαμαρά και Στουρνάρα, έχω ένα σπίτι που χτίστηκε το 1955. Θα μου βάλετε χαράτσι; Εάν το κάνετε αυτό, θα είναι άδικο και απάνθρωπο. Είμαι συνταξιούχος με 16.925 ένσημα και 48 χρόνια δουλειά. Έπαιρνα 1.374 ευρώ, τώρα παίρνω 1.116. Εμένα δεν θα μου δώσετε 500 ευρώ; Εάν δεν το κάνετε, δυστυχώς μας λέτε ψέματα για το χαράτσι. Εάν δεν πάρουμε εμείς που έχουμε τόσα ένσημα, ποιος θα πάρει; Μια ζωή δουλεύουμε. Είμαι πολλά χρόνια οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, μην κάνετε αυτό το λάθος γιατί θα πιάσουμε πάτο στις εκλογές. Λυπάμαι πολύ.

Ένας 85χρονος αναγνώστης

Φωνή απελπισίας ενός λαϊκού ανθρώπου για τα χαράτσια και τους φόρους που του απομυζούν όλες τις οικονομίες.

 

Σας διαβάζω από την αρχή που κυκλοφορήσατε. Θέλω ένα σχόλιο. Είμαι καθηγητής κι έχω βγει στη σύνταξη. Βλέπω το νυν αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ τον Καλομοίρη να κάνει την ίδια δουλειά που έκανε εδώ και 25 χρόνια, δηλαδή να συγκρούεται με τους αστυνομικούς και να προκαλεί επεισόδια. Δεν έχει δουλέψει ποτέ, ούτε έχει μπει ποτέ σε αίθουσα. Αυτό δεν συμβαδίζει με τη λογική. Δεν ξέρω τι σύνταξη θα πάρει αυτός ο άνθρωπος που δεν πρόσφερε στην εκπαίδευση. Πιστεύω ότι είναι αρκετά ήπιο το μήνυμά μου.

Φανατικός Αναγνώστης

Αρκετά ήπιο για κάποιους που έχουν κάνει επάγγελμα το συνδικαλισμό και την επαναστατική γυμναστική.

 

 

Ήθελα να μιλήσουμε προσωπικά, γιατί απουσίαζα και ανακάλυψα τον οδηγό υγείας. Πήρα μόνο τον έκτο. Πώς θα πάρω τα προηγούμενα; Εννοείται πως τα επόμενα θα συνεχίσω να τα παίρνω.

Αναγνώστης, από Χανιά

Ο πρώτος κι ο δεύτερος τόμος υπάρχουν ήδη στα περίπτερα της Αθήνας και από τις 17 του μήνα θα μπορείτε να τους βρείτε και στα περίπτερα της επαρχίας. Για τους υπόλοιπους τόμους που χάσατε θα ενημερωθείτε σύντομα σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσουν μεμονωμένοι στα περίπτερα.

 

 

Θέλω να συμπληρώσω το σεβαστό Παππού από το Χαλκούτσι. Υπενθυμίζω ότι ο Α. Παπανδρέου δημιούργησε τα ιατρικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Εγχείρημα πολύ δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα έχει 120 κατοικημένα νησιά! Επίσης, ο Α. Παπανδρέου αναγνώρισε τη νεανική εθνική αντίσταση ως στρατιωτική θητεία. Επιπλέον, ο γιος του, Γιώργος, ως υπουργός Εξωτερικών, κατόρθωσε να κάνει την Κύπρο μέλος της ΕΕ. Σκεφτείτε να μην το είχε κατορθώσει.

Γ.Παπ., από Παγκράτι

Το έχουμε ξαναγράψει. Όταν καθίσει ο κουρνιαχτός της Ιστορίας, τα σύγχρονα εθνικά επιτεύγματα θα καταγραφούν στη σελίδα που θα γράφει ΠΑΣΟΚ.

 

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική και όλα συνδέονται μεταξύ τους. Η αθώα αποχώρηση των νεοπαπανδρεϊκών και η ταυτόχρονη άρνηση από την ομάδα των υπουργών να είναι υποψήφιοι στην εκλογική μάχη, στην οποία όλοι θα έπρεπε να είναι παρόντες, μόνο τυχαία δεν είναι. Κάτι, λοιπόν, μου λέει ότι χωρίς την έγκριση του Γιώργου κανείς τους δεν θα λειτουργούσε αυτόνομα. Σιγά το πολιτικό τους εκτόπισμα. Το τραγελαφικό, βέβαια, είναι ο ισχυρισμός τους. Μας είπαν ότι δεν τους εκφράζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Μπα; Είχαν ποτέ ιδεολογικές ρίζες με το ΠΑΣΟΚ; Φιλαράκια του Γιώργου ήταν που από το πουθενά και ακούραστα απέκτησαν κομματικά αξιώματα και παχυλούς μισθούς. Με τα δυο χέρια τους υπέγραφαν κάθε μνημονιακό νομοσχέδιο. Σήμερα αυτοί οι πολιτικοί νάνοι δίχως ίχνος  ντροπής ζητούν και τα ρέστα. Να τους χαίρεστε, κ. Γ. Παπανδρέου!

Νικόλαος Πρίφτης, Αντιδεξιοσταλινικός, από Ηράκλειο

Το θέμα είναι ότι με τον εμφύλιο σπαραγμό και την ανακύκλωση γεγονότων που πληγώνουν, η προοδευτική παράταξη δεν πρόκειται να δει άσπρη ημέρα.

 

 

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της κατηγορίας του Μιχάλη Καρχιμάκη (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) από τη Δικαιοσύνη. Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, που επέβαλαν το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ στον Μ. Καρχιμάκη, για να αφεθεί ελεύθερος, και την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, μετά την απολογία του για την κατηγορία που του αποδίδεται και η οποία ανακινήθηκε από τον ανακριτή κ. Φουκά, μετά από οκτώ χρόνια. Ο πρώην υπουργός Μ. Καρχιμάκης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης της ΕΥΠ και πρόκειται για συκοφαντίες που προέρχονται από πολιτικά κίνητρα! Ο ίδιος υπεραμύνεται της αθωότητάς του και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει να δώσει ούτε ένα ευρώ για εγγύηση της ελευθερίας του και προαναγγέλλει τα επόμενα βήματά του για δικαίωσή του.

Μάριος Μ., από Αθήνα

Όπως για όλους, έτσι και για τον Μ. Καρχιμάκη ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Το ύψος της εγγύησης –1 εκατ. ευρώ– μάλλον παραπέμπει σε επικοινωνιακό εντυπωσιασμό και όχι σε δικονομική ανάγκη.

 

 

 

Κυβέρνηση Βολευτών

 

Το Σάββατο πότε θα ’ρθεί

Πότε θα ξημερώσει

Να πεταχτώ πρωί πρωί

Να πάω να πάρω το «Καρφί»

Που θα με ενημερώσει.

 

Να μάθω αυτοί που κυβερνούν

Οι ψεύτες, τα λαμόγια

Κι η τρόικα τι συζητούν

Για την Ελλάδα λύση θα βρουν;

Χορτάσαμε από λόγια.

 

Πατριδοκάπηλους ποτέ,

«Καρφί», μη συγχωρέσεις

Κι ό,τι κάνουνε κρυφά

Να το καρφώνεις πιο βαθιά

Όσο βαθιά μπορέσεις.

 

Είναι γεμάτη η Ελλάς

Όλη με Βολευτάδες!!!

Χρυσής Αυγής-Συνασπισμού

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Κομμουνισμού

Και άλλους μασκαράδες!!!

 

Από στερήσεις ο λαός

Πεθαίνει κάθε μέρα.

Γιατί η ελληνική Βουλή

Για όλα αδιαφορεί

Γι’ αυτήνε βρέχει πέρα.

 

Αυτό δεν ξέρουν τι θα πει,

Αρρώστια, φτώχεια, νοίκι

Και κλείνουν άστοργα αυτοί

Της φτώχειας σπίτι, μαγαζί

Με καπετανιλίκι.

 

Της φτώχειας η υπομονή

Κάποτε τελειώνει.

Κι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί

Πότε θα νιώσουν όλοι αυτοί

Τίποτα δεν τους σώνει.

 

Επίορκοι πολιτικοί

Προσβάλλουν την πατρίδα

Στον κάθε εργάτη και φτωχό

Να ’χει δικό του σπιτικό

Του σβήνουν κάθε ελπίδα.

 

Με τιμή

Μιχάλης Μιχαηλίδης, ΚαρφοΑναγνώστης

Ποιητικός οίστρος για την κατάσταση στη χώρα.

 

 

 

Έπρεπε να γράψετε για τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά σας πρόλαβε άλλη εφημερίδα. Τον Γιώργο εμείς θέλουμε.  Όσο εκείνος ήταν στην κυβέρνηση, ήμουνα μέλος. Τώρα δεν είμαι. Έφεραν, βλέπετε, τον Σαμαρά με 128 βουλευτές να τον στηρίξουν, ενώ τον Γιώργο, που ήταν νόμιμος και τον ψηφίσαμε, τον διώξανε. Καλά, με αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Όλα εδώ πληρώνονται και θα δικαιωθεί ο Γιώργος. Τον λατρεύουμε, γιατί βοήθησε τους αγρότες και μας έδωσε αυξήσεις. Είναι τίμιος και διαμάντι της πολιτικής, αλλά θέλανε να τον διώξουνε.

Σοφία Σταύρου, από Καλύβια Αττικής

Σεβαστές οι απόψεις σας, ωστόσο το θέμα δεν είναι η δικαίωση του ενός ή του άλλου ηγέτη, αλλά η δικαίωση της δημοκρατικής παράταξης.

 

Ο Σαμαράς θέλει να δώσει πεντακόσια ευρώ σε ένα εκατομμύριο φτωχούς, αν και το πλεόνασμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Δεν είναι σαν τα εικονικά χρήματα που έδιναν παλιά;

Σπύρος

Κάπως έτσι είναι και λίγο πριν από τις εκλογές θυμίζει προεκλογική παροχή προς άγραν ψήφων.

 

Διαβάζω στην εφημερίδα για τη δικαίωση Παπανδρέου και το ράπισμα Καραμανλή. Πόσα χρόνια το λέω αυτό; Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος μπορεί να έχει κάνει κάτι εις βάρος αυτής της χώρας. Δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο η οικογενειακή του ιστορία. Η οικογένεια Παπανδρέου έδωσε ολόκληρη τη ζωή της για την Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για να ρίξουν τον Γιώργο. Το καταφέρανε οι εσωκομματικοί κυρίως. Τι να μας πει ο Καραμανλής και τι να ομολογήσει; Για το θείο του να μιλήσει ή για τον εαυτό του; Το «Καρφί» αποκαλύπτει την αλήθεια για τη μεγάλη κρίση και όσα υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι για το μνημόνιο και τις ευθύνες των πολιτικών.

Αναγνώστρια

Το «Καρφί» πάντα υπηρετεί την αλήθεια και το συμφέρον του λαού και στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει να γράφει και για τα θετικά αλλά και για τα λάθη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ.

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Πολλά αλλάζουν στη ζωή

Επίκαιρα σημεία.

Βοσκοί δεν θα υπάρχουν πια

Αγρότες, τυροκομεία.

Μονάχα φαρμακεία.

 

Αντί για κρέατα, τυριά,

Φάρμακα θα πουλάνε.

Και δεν θα νοιάζονται αν αυτά

Κάνουν καλό για την υγεία.

Αρκεί να κονομάνε.

 

Τα σούπερ μάρκετ θα γενούν

Σχολές για φαρμακεία

Και θα εργάζονται σε αυτά,

Έστω και εποχιακά

Όσοι έχουνε πτυχίο.

 

Έχουν αλλάξει οι καιροί

Που γύφτοι και ζητιάνοι

Φαρμακοποιοί θα ’ναι κι αυτοί

Κι έτσι θα αλλάζουνε ζωή

Αρκεί να έχουν money.

 

Τα φαρμακεία θα ’ναι ΑΕ

Ανώνυμες εταιρείες

Και με συμβόλαια αυτά

Θα ’χουνε μέσα και παππά

Κι άτομα για κηδείες.

 

Έκπτωση θα ’χουνε οι ταφές

Και δωρεάν σαράντα

Πλεόνασμα θα ’χει ροή

Στο τάκα τάκα θα αυξηθεί

Στην Deutschland Ελλάδα.

 

Αυτή είναι η πολιτική

Που απόκτησε η χώρα.

Γι’ αυτό όλοι οι Έλληνες μαζί

Να μπήξουμε μια φωνή

Εμπρός, Ελλάς, προχώρα.

Μιχάλης Μιχαηλίδης, ΚαρφοΑναγνώστης

Ποιητική αποτύπωση των έμμονων νεοφιλελεύθερων υπουργών, που τις βαφτίζουν μνημονιακές υποχρεώσεις.

 

 

Είχα ραντεβού στη Βουλή των Ελλήνων και πήγα. Μετά από τόσα χρόνια ήταν στη σκέψη μου να παρακολουθήσω τη Βουλή από μέσα. Με ξενάγησαν και σε κάποια στιγμή φτάσαμε σε ένα σημείο με βιτρίνες με φωτογραφίες πρωθυπουργών – ανάμεσά τους του Καραμανλή και φυσικά του Παπανδρέου. Στη βιτρίνα με τις οικογενειακές φωτογραφίες του Παπανδρέου γινότανε χαμός. Ήταν νούμερο 1. Σας το λέω εγώ, αγαπητοί μου φίλοι, αυτό που είδα ήταν έργο τέχνης, με αξιοπρέπεια αριστοκρατικότητα και σοβαρότητα, χωρίς χρυσαφικά ή διαμαντικά. Πολύ σπουδαίο έργο από τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν στάθηκε κανείς στη βιτρίνα του Καραμανλή, σας μιλάω με πάσα ειλικρίνεια.

Δυναμική αναγνώστρια

Ο λαός συνεχίζει να αγαπά και να νιώθει κοντά στους πραγματικούς ηγέτες.

 

 

Η Κωνσταντοπούλου χρειάζεται ζουρλομανδύα. Η Δούρου κατάλαβε ότι το κόμμα της είναι σκουπιδότοπος. Το «Καρφί» έχει την υποχρέωση να βάλει πρωτοσέλιδο τον Τσίπρα με τη φωτογραφία του Τσάβες με την μπλούζα. Θα μας υποχρεώσει πολύ.

Μαρία, από Μοσχάτο

Θεμιτή η πρότασή σας.

 

 

Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο αχάριστοι στο ΠΑΣΟΚ – στα 35 χρόνια Ανδρέα, Σημίτη και  Γιώργου που άλλαξαν τα πάντα 100% προς το καλύτερο. Άλλαξαν ολόκληρη την Ελλάδα. Πότε είδαν να ανεβαίνουν τα μεροκάματα; Πότε είδαν να ανεβαίνουν οι συντάξεις και να υπάρχουν τόσα καλά; Με τόσες δουλειές, παίρναμε σπίτι, είχαμε και εξοχικό, αλλάζαμε αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες. Πότε είχαν τόσο καλή περίθαλψη; Τότε ο κόσμος έκανε παραθέριση και πήγαινε εκδρομές. Επί Καραμανλή και Σαμαρά δεν μπορούν να ζήσουν, ούτε ένα πατίνι να πάρουν! Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ με δύναμη για να ανέβει ψηλά το κόμμα. Να είναι καλά και ο Βενιζέλος.

Φανατικός πασόκος

Φωνή αγωνίας για την επιβίωση της παράταξης.

 

 

Την ευθύνη για όλα τα δεινά που περνάει η χώρα έχουν αποκλειστικά οι πολιτικοί. Γιατί δεν φρόντισαν να υπάρχει μια δίκαιη συμπεριφορά έναντι όλων των Ελλήνων, να διαφυλάξουν τους κόπους του λαού και να μην τους αφήσουν έρμαιο στα χέρια απατεώνων που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα. Κι ενώ τους γνωρίζουν, μένουν ατιμώρητοι. Η μόνη τους φροντίδα κατά την πολιτική τους θητεία ήταν πώς θα εξασφαλίσουν ψήφο για την επανεκλογή τους. Κι εκεί ακριβώς τελείωνε η δραστηριότητά τους. Σκεφτείτε ότι υπήρχε επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στους δημοσίους υπαλλήλους. Λες και δεν όφειλαν να είναι στην ώρα τους στη δουλειά τους. Αυτοί που εργάστηκαν πραγματικά 35-40 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα κλήθηκαν να καλύψουν τα ελλείμματα από τις φτωχές τους συντάξεις. Και τώρα ηλικιωμένοι και ανήμποροι ψάχνουν για γιατρό και φάρμακα.

Αναγνώστης του «Καρφιού»

Πληρώνουμε τις πελατειακές αμαρτίες ενός διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος, το οποίο όμως ανεχτήκαμε και εμείς οι πολίτες.

 

 

Θέλω να γράψω για αυτούς τους κλέφτες, για αυτούς τους απατεώνες, για αυτούς τους αλήτες που έγδυσαν τη χώρα και τώρα παριστάνουν τους τιμητές. Εάν είχα τον τρόπο, γιατί είμαι 85 ετών, θα σκότωνα ένα γιο βουλευτή από την επαρχία και μετά θα αυτοκτονούσα. Δεν πάει άλλο η βρομιά τους. Παίρνω 630 ευρώ το μήνα σύνταξη. Πήγα στον πνευμονολόγο και μου πήρε 70 ευρώ, ενώ έδωσα άλλα 40 για το φάρμακο. Με αυτή την αισχρή αδικία, πώς είναι δυνατόν να βγαίνει ο αρχιαποστάτης, ο ψεύτης, να κοροϊδεύει τον κοσμάκη; Όπως λέει μια παροιμία, «από το ρόδο βγαίνει το αγκάθι κι από το αγκάθι βγαίνει το ρόδο» κι ο Ανδρέας από το… ρόδο έβγαλε το… αγκάθι Βενιζέλο. Ας όψονται αυτοί που τον ακολουθούν. Τρέξε, Γιώργο, να μας γλιτώσεις, διάλυσε τους γερμανοφασίστες!

Δημήτρης, από Πλατανιώτισσα

Κατανοητή η οργή και η αγανάκτησή σας, όπως και οι ευθύνες που καταλογίζετε στους πολιτικούς, αλλά, όταν εκφράζεστε με αυτό τον τρόπο, μάλλον θα χάσετε το δίκιο σας. Η καλύτερη τιμωρία είναι η ψήφος του λαού.

 

Διάβασα στο «Καρφί», στις 22 Μαρτίου, για την προσπάθεια αναζήτησης υποψηφίων με λαμπερά ονόματα και απήχηση στην κοινωνία και στα media. Όμως, όπως κατάντησαν την πολιτική, λαμπερά ονόματα για το λαό είναι άνθρωποι άφθαρτοι, έντιμοι, που να λένε την αλήθεια όσο κι αν πονάει, να δέχονται τα λάθη τους, να ξέρουν να ζητούν συγγνώμη, να αποβάλλουν συναδέλφους τους διεφθαρμένους και όχι να τους καλύπτουν, να είναι πιστοί στο κόμμα που τους ανέδειξε κι όχι να το σκάνε στα δύσκολα για άλλες πολιτείες. Στις σελίδες 12 και 13 γράφουν κάποιοι λες και φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ, αφού είδαν τη φθορά των μνημονίων, που όλοι υπογράφουν, και πηδούν από το πλοίο για να γλιτώσουν την καρέκλα τους. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, οι οποίοι θα πρέπει να βγουν και να μιλήσουν με θάρρος για όλα. Στο κάτω κάτω για τα χάλια της οικονομίας δεν έχει ευθύνες μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ευθύνες έχει –και μάλιστα τραγικές– για λάθος χειρισμούς, παίρνοντας όλο το βάρος και το ανάθεμα πάνω τους και αφήνοντας το σιωπηλό «καταλληλότερο» να περιμένει για να μας σώσει.

Πάνος, από Κατερίνη

Συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανθρώπους με ήθος και αξιοπρέπεια.

 

 

Έχω μια απορία διαχρονική: Πώς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι όλοι οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων της χώρας – από την  πολιτική ηγεσία μέχρι τους διοικητές και τους υποδιοικητές, που δυστυχώς επιλέγονται από παλιές καραβάνες ασήμαντα ανθρωπάκια, πιστά κομματόσκυλα, με απίθανες αποδοχές που διοικούν διεφθαρμένα νοσοκομεία; Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί το φακελάκι; Δεν γνώριζαν ότι οι γιατροί και κυρίως οι καθηγητές χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ως ιδιωτικές κλινικές; Τι διδάσκουν στους φοιτητές; Ιατρική ή διαφθορά; Τι κάνουν όλοι αυτοί; Δεν γνωρίζουν ότι γίνονται συνυπεύθυνοι; Αυτά βλέπει ο κόσμος και τους απαξιώνει. Τοποθετούνται άνθρωποι εγκάθετοι κομμάτων και κυρίως αργόσχολοι.

Tακτικός αναγνώστης

Οι πολιτικάντηδες σε αυτή τη χώρα δεν παίζουν μόνο με το βιος αυτού του λαού αλλά και με την υγεία του.

 

 

Κύριε Γεώργιε Προκοπάκη, κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού εκτός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη δημοσιογράφων και καλλιτεχνικού προσωπικού, που διενεργήθηκε από την εταιρεία ICAP για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ ΑΕ, διαπιστώσαμε μετά λύπης μας τα εξής:

1. Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στα έγγραφα και πτυχία που κατέθεσαν οι υποψήφιοι, με αποτέλεσμα άτομα που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι να εμφανίζουν πτυχία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως πτυχία ΤΕΙ και Πανεπιστημίων.

2. Κατέθεσαν βεβαιώσεις πτυχίου ή διπλώματος κινηματογράφου-τηλεόρασης ή δραματικής σχολής χωρίς να είναι θεωρημένες από το ΥΠΠΟ.

3. Εμφανίζουν μεταπτυχιακά μη αναγνωρισμένα από το ελληνικό κράτος.

4. Εμφανίζονται ως άριστοι γνώστες ξένων γλωσσών χωρίς πιστοποίηση.

5. Δεν δικαιολογούν τον πραγματικό χρόνο προϋπηρεσίας.

Αν προσληφθούν, θα αμείβονται ως πτυχιούχοι, με αποτέλεσμα το κράτος να ζημιώνεται οικονομικά, πράγμα που επισύρει ποινικό αδίκημα και απάτη. Έχουμε συγκεντρώσει αδιάψευστα στοιχεία με ονοματεπώνυμα, που θα κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ιωάννης Αντωνόπουλος, από Αθήνα

Οι καταγγελίες που κάνετε είναι σοβαρές και θα πρέπει σύντομα τα στοιχεία που λέτε ότι έχετε να τα καταθέσετε στη Δικαιοσύνη.

 

Αναρωτιέμαι πολλές φορές πώς άνθρωποι, που αναμφισβήτητα έχουν μόρφωση όπως οι πολιτικοί μας, δεν διαθέτουν τη σοβαρότητα ώστε να αντιληφθούν ότι ελάχιστα μας ενδιαφέρουν οι… Ελιές, οι… 58, τα… ποτάμια και πάει λέγοντας. Μια χαρά ο Ήλιος είχε σκεπάσει όλη τη δημοκρατική παράταξη. Απλώς ένας ηγέτης του μεγέθους Ανδρέα Παπανδρέου είχε το χάρισμα, την ευλογία, τη φωτεινή προσωπικότητα να ξεσηκώσει το λαό. Δεν μπορούν να νιώσουν την απογοήτευση ενός ολόκληρου λαού και πόσο έχουν πέσει στα μάτια του; Θα πρέπει να βρεθεί ένας λεβέντης να παραδεχτεί τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, να μας πει αλήθειες, να ζητήσει ένα συγγνώμη από το λαό που πρόδωσαν, ενώ πολλοί από αυτούς, προκειμένου να γλιτώσουν τις καρέκλες τους, έτρεξαν σε άλλες αγκαλιές.

Πάνος

Είναι απορίας άξιο πώς ορισμένοι μεγαλοσχήμονες πολιτικοί δεν διαθέτουν την απλή σοφία ενός λαϊκού ανθρώπου, που ενδιαφέρεται για το μέλλον της παράταξης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.