Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 7 Ιουνίου 2014

109

Καλά θα κάνουν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς να συνεργαστούν. Αλλιώς κερδισμένα από όλη την ιστορία θα βγουν τα άκρα.

Σπύρος

Όπως θα διαβάσατε στο φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας, αλλά και σε προηγούμενα φύλλα, αυτή είναι και η δική μας θέση: μια ενοποιημένη και ισχυρή Κεντροαριστερά.

 

 

Ακούω δημοσιογράφους και πολιτικούς να φωνάζουν για την ανεργία. Πού να δουλέψει ο κόσμος, αφού μικρές και μεγάλες βιοτεχνίες τις έδιωξαν; Μπορείτε να μου πείτε που είμαι γεροντάκι και δεν ξέρω; Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Κάνουν όλοι τη φιγούρα τους, μιλάνε για ανεργία, αλλά κανείς δεν προτείνει κάτι. Περιμένω από εσάς, που είστε σοβαρή εφημερίδα, να μου δώσετε μια απάντηση, είτε πολιτική είτε οτιδήποτε άλλο πιστεύετε. Μόνο στα χωράφια να πάει να δουλέψει αυτός ο κόσμος; Είναι λύση να κάθεται να σκάβει;

Γεροντάκι, από Πρέβεζα

Δίκαιες απορίες από έναν πολίτη που είδε την παραγωγική βάση της χώρας του να μαραζώνει. Χρειάζονται επιχειρήσεις καινοτόμες, που θα βασίζονται στη γνώση, και όχι επενδύσεις στην κατανάλωση με δανεικά και αγύριστα.

 

Ο ανεύθυνος Τσίπρας επιχειρεί πλέον να αποφύγει καταστάσεις στα άκρα και φάλτσα στο ευρωπαϊκό πεδίο, ενώ επιδιώκει να ηρεμήσει τα πνεύματα στο εσωτερικό του κόμματος επαναδιατυπώνοντας: «Καμιά θυσία για το ευρώ». Πριν από λίγο καιρό άλλα έλεγε για το ευρώ και τους Ευρωπαίους, βρίζοντας τους αντιπάλους του. Θα ήθελα να ’ξερα πώς ο λαός θα του δείξει εμπιστοσύνη στο εσωτερικό, αλλά περισσότερο στο εξωτερικό… Για να είναι υπεύθυνος για τη χώρα, απαιτούνται σοβαρότητα και ευστροφία, χαρακτηριστικά που του λείπουν. Άσε τον Κουβέλη, που άλλα λέει το πρωί κι άλλα το βράδυ. Κρίμα για το λαό αν κάνει λάθος.

Καλοχωριανός, από Ηράκλειο

Κουβέντες με βαρύ πολιτικό απόσταγμα.

 

 

Τόσο γελοίο άνθρωπο σαν τον Λαζόπουλο δεν έχω δει ποτέ ξανά στα 85 μου χρόνια. Ήθελα να ’ξερα, κάνει σάτιρα ή προπαγάνδα για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να βρίσκεται πάντα μπροστά; Απορώ πώς ο κόσμος πάει να δει και να ακούσει αυτόν το γλοιώδη. Ξέχασε που, όταν ήταν να πάει στο στρατό, κατέθεσε ψεύτικα χαρτιά για να μην παρουσιαστεί; Με αυτά και με αυτά, «ρουφάει» χρήματα από τον Κοντομηνά. Ο άνθρωπος δεν είναι ηθοποιός, είναι τρελός, γελοίος. Τι άλλο να πω; Είναι λυπηρό. Δεν μπορώ να καταλάβω πού ζει.

Τακτικός Αναγνώστης

Σεβαστή η κριτική σας για το υποκριτικό ταλέντο και όχι μόνο του Λαζόπουλου. Και εμείς έχουμε ασκήσει ανάλογη κριτική.

 

Τα εφιαλτικά σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας με το σχέδιο Β’, που είχαν έτοιμο οι Γερμανοί με τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, αποτελούν τα φοβερά ντοκουμέντα μιας πραγματικότητας. Με γκανγκστερικές μεθόδους θα οδηγούσαν έναν υπερήφανο λαό στην πλήρη διάλυση με τραγικές επιπτώσεις, όπως την περίοδο του Μεσοπολέμου. Θα έκλειναν όλες τις τράπεζες και τα ΑΤΜ, θα έδιναν με το δελτίο σε κάθε οικογένεια 50 έως 100 ευρώ, όπου το ευρώ θα είχε τη μισή τιμή, ενώ ο στρατός θα φρουρούσε όλες τις εξόδους της χώρας, για να εμποδίσουν την εκροή συναλλάγματος στο εξωτερικό. Πίσω από όλα αυτά θα καραδοκούσε ο… Εφιάλτης που συναλλασσόταν με τον Μπαρόζο, για να αναλάβει την εξουσία με την παύση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Γεράσιμος, από Κεφαλονιά

Η ιστορία της χώρας είναι γεμάτη Εφιάλτες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να μη ζήσει η πατρίδα τον εφιάλτη της χρεοκοπίας.

 

 

 

Άκουσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου και θέλω να του στείλω ένα μήνυμα: Για να γίνεις Ανδρέας Παπανδρέου, Alex, πρέπει να γεννηθείς εκατό φορές, να γεννηθείς και να ξαναγεννηθείς, να κάνεις τον τρόπο ζωής και τους αγώνες του Ανδρέα, για να μπορέσεις ίσως να τον πλησιάσεις, να τον δεις από εκατό χιλιόμετρα μακριά. Είσαι πολύ μικρός, φθηνός και χαμηλής νοημοσύνης. Μπορείς να αποκτήσεις δική σου προσωπικότητα; Κάν’ το. Αλλιώς μη μιμείσαι κανέναν. Τι προσπαθείς να δείξεις;

Φανατική Αναγνώστρια

Να χρησιμοποιήσουμε ένα σκίτσο του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή», όπου ο Ανδρέας λέει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τις μιμήσεις του Τσίπρα: «Ο Χάρρυ Κλυνν ήταν καλύτερος».

 

Κύριε διευθυντά, θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τον έκτακτο συνεργάτη/συντάκτη των αρκετά χρήσιμων ενθέτων για τα μνημεία της Πόλης και των Αγίων Τόπων. Δείχνει άτομο με καλή γνώση της ιστορίας και της αρχαιολογίας, αισθητική, ποιότητα και πίστη. Τα κείμενα είναι σύντομα, πλήρη, ευκολονόητα και αρκετά χρήσιμα για όποιον θέλει να γνωρίζει κάτι παραπάνω από την επιφάνεια. Παίρνω τακτικά το «Καρφί» και νομίζω ότι τα ένθετα καλύπτουν μεγάλο κενό για την πολιτιστική μας ταυτότητα, ενημερώνοντας τον απαιτητικό αναγνώστη σωστά. Γιατί ο εκλεκτός συνεργάτης σας δεν τοποθετεί το επίθετό του εκεί στη δεύτερη σελίδα μετά το λογότυπο «Καρφί»;

Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, καθηγητής Πανεπιστημίου, από Νέα Σμύρνη

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

 

 

Έβλεπα παλιά στη Βουλή 170 βουλευτές. Αυτοί οι άνθρωποι πού έχουν πάει, πού έχουν χαθεί; Είναι δυνατόν να προδώσουν το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο φάγανε ψωμί; Είναι δυνατόν να βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια χωρίς να ντρέπονται λιγάκι; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, από την Πελοπόννησο, από τα νησιά, από τη Χαλκιδική, από τη Μακεδονία, που είναι; Αφήσανε έναν Βενιζέλο μόνο του. Τι να πρωτοκάνει ο άνθρωπος; Πού να πάει και πού να τρέξει; Δεν καταλαβαίνω, τι κακό τους έχει κάνει; Από αυτά αποκαλύφθηκαν Διαμαντοπούλου, Καστανίδης, Οικονόμου, Αγραφιώτης, Μπόλαρης και πολλοί άλλοι.

ΚαρφοΠασόκος

Δίκαιο μαράζι για ένα Κίνημα που παλεύει να επιβιώσει εξαιτίας των ερίδων των ηγετών του, ενώ η κοινωνική του βάση αγωνίζεται καθημερινά σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

 

 

Άκουσα τον Τσίπρα να μιλάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι πράγμα είναι αυτό; Τι μαγκιά πουλούσε; Τι τρόπος ήταν αυτός και τι συμπεριφορά; Αυτή είναι η διαγωγή μας προς τα έξω και θέλουμε να μας εκτιμούν κιόλας; Δεν είχε καθόλου πολιτισμό αυτός ο άνθρωπος. Δεν γνωρίζει τι ποιεί ακόμη κι ο ίδιος και είμαι σίγουρη για αυτό που σας λέω. Πήγε και έβριζε τους ανθρώπους. Θα μάθει ο Τσίπρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι συμβαίνει ανά τον κόσμο; Τι μας λες, κύριε Τσίπρα; Όντας επιπόλαιος, πήγε εκεί και τους έκανε σκόνη. Με έπιασε ναυτία, πάρα ταύτα στάθηκα να ακούσω τι λέει.

ΚαρφοΑναγνώστρια

Σωστά κάνατε. Εξάλλου, για να κρίνεις κάποιον, πρέπει πρώτα να τον ακούσεις.

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», ο πολιτικός χρόνος έφτασε στο τέλος του πριν από τις ευρωεκλογές, στις 25 του Μάη. Τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ –από το σημερινό πρόεδρο μέχρι και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς– αλλά και πρώην υπουργοί και βουλευτές δεν βλέπουν τον κίνδυνο; Δεν βλέπουν ότι κινδυνεύει η παράταξη; Τόσο μικρή είναι τελικά; Δεν είναι δύσκολο, ούτε αργά. Μια συνάντηση των ανωτέρων, με τη συμμετοχή και του Λαλιώτη, θα έφτανε για να πάρει η Ελιά 15%. Ο δημοκρατικός λαός περιμένει να γίνει συνάντηση, ενώ μια κοινή ανακοίνωση αρχών και θέσεων θα τον συσπειρώσει. Περιμένει και ελπίζει.

Τροπαιάτης

Όλοι περιμένουμε και ελπίζουμε για το αυτονόητο: την ενότητα της παράταξης.

 

Για να χτιστεί και να γίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας με πρωταγωνιστικό ρόλο τα περισσότερα χρόνια της μεταπολίτευσης, όλοι συμβάλαμε με αγώνες και θυσίες. Διατηρούμε, λοιπόν, αγαπητοί νεοπαπανδρεϊκοί, το δημοκρατικό και κομματικό δικαίωμα να έχουμε άποψη. Έτσι, πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής και που τελευταία πήραν στα χέρια τους τις τύχες της παράταξής μας διαλύοντάς την, είναι εκτεθειμένοι σε αυστηρή πολιτική κριτική. Εσείς, όμως, δεν σηκώνετε δεύτερη κουβέντα για τον ΓΑΠ. Αναλώνεστε σε συνωμοσίες και σε προσωπικές επιθέσεις, ακόμη και με ύβρεις σε συναγωνιστές σας. Γιατί; Δεν πιστεύετε στο διάλογο; Δεν αντέχετε τον αντίλογο; Ή μήπως τα επιχειρήματά σας, αν έχετε, είναι διάτρητα; Το χειρότερο βέβαια είναι οι χαιρέκακες απειλές σας προς το «Καρφί» μας.

Ν.Π., Αντιδεξιοσταλινικός, από Κέρκυρα

Κατανοητή η αντιπαράθεση αλλά και οι διαφορετικές απόψεις, αλλά οι απειλές, απ’ όπου και εάν προέρχονται, να ξέρετε ότι πέφτουν στο κενό.

 

Θέλω να ρωτήσω τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρουν τι θα ψηφίσουν; Τι ιδεολογία έχουν αυτοί και τι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι αντιεξουσιαστής, τι από όλα είναι; Ίσως αυτό δεν το ξέρουν και οι ίδιοι που θα ψηφίσουν. Και τι ακριβώς θα βγάλουν; Πώς θα κυβερνήσει και με τι; Ποιος ο στόχος της κυβέρνησής του; Θα φτιάξει την Ελλάδα ή θα τη διαλύσει ολόκληρη; Προσέξτε λιγάκι και βάλτε μυαλό, γιατί αυτές οι αμφιταλαντεύσεις καταστρέφουν την Ελλάδα. Καλά μυαλά!

Παππούς, από Κολιάτσου

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

 

Στο φύλλο στις 17/5/2014 πλέκετε το εγκώμιο του Άδ. Γεωργιάδη για το πόσο καλά έκανε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Φαίνεται ότι δεν έχετε χρειαστεί ποτέ φάρμακα. Ζω στην Κέφαλο με 3.200 μόνιμους κατοίκους. Τους τελευταίους 10 μήνες είμαστε χωρίς αγροτικό γιατρό και, για να γράψω φάρμακα, κάνω 17 χιλιόμετρα μέχρι την Αντιμάχεια, όπου ο αγροτικός γιατρός καλύπτει και το αεροδρόμιο, που ονομάζεται Ιπποκράτης. Το δε νοσοκομείο είναι στα 40 χλμ., αλλά κι αυτό το άφησαν χωρίς γιατρούς, οπότε πάμε στον ιδιώτη γιατρό (ευτυχώς έχουμε) και πληρώνουμε 10 ευρώ. Έχει κάνει επερώτηση ο βουλευτής Κόνσολας, αλλά ο Άδωνις τον αγνοεί. Στις 24/5/2014 λέτε ότι ο ΓΑΠ ζήτησε να του κρατάνε το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσης για τις απουσίες του. Μήπως θα έπρεπε να παίρνει το 1/30, γιατί δεν νομίζω ότι πάει στη Βουλή πάνω από μια φορά το μήνα; Έχει καθιερώσει το θεσμό του επισκέπτη βουλευτή.

Νίκος Αλεξάνδρου, συνταξιούχος ΙΚΑ

Συμφωνούμε μαζί σας πως υπάρχουν ακόμα τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας, που πρέπει να λυθούν. Δεν πλέξαμε κανένα εγκώμιο στον Άδωνι. Γράψαμε πως η Ελλάδα πήρε τα εύσημα από τους Ευρωπαίους για την εντυπωσιακή πρόοδο την τελευταία τριετία στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας. Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα χτυπηθεί η υπερσυνταγογράφηση, που ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και απομυζά τον ιδρώτα του λαού.

 

 

Αλέξη Τσίπρα, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, είσαι ο νικητής των τοπικών εκλογών. Παράτα τους άλλους αντιπάλους στην κοσμάρα τους και τράβα μπροστά. Να είσαι σίγουρος ότι στις εθνικές εκλογές θα είσαι θριαμβευτής. Και εσείς του «Καρφιού» να αλλάξετε το τροπάριο της τοποθέτησης που έχετε για το τέως ΠΑΣΟΚ και το δεκανίκι του Σαμαρά και της παρέας του.

Αναστασία, η Κορίνθια

Ο διάλογος, όταν είναι καλόπιστος, είναι πάντα ευπρόσδεκτος, όπως και οι διαφωνίες, αφού είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας.

 

Φίλοι μου, τι θα γίνει με αυτά τα μεσημεριανά σίριαλ του ΑΝΤ1; Βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και είκοσι χρόνια. Ας κάνουν κάτι διαφορετικό επιτέλους. Έλεος!

Αναγνώστρια, από Ικαρία

Έλεος… η φτώχεια πλήττει και την TV.

 

 

Κύριε Αμανατίδη, το πρόβατο που θαυμάζει τον τσοπάνη του θα μείνει μια ζωή πρόβατο. Κι όσο υπάρχουν πρόβατα που θαυμάζουν τον τσοπάνη τους, θα υπάρχουν και τσοπανόσχημοι λύκοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο νοών νοείτω.

Γ.Π., από Πειραιά

Δικαίωμα σας να μιλάτε με υπονοούμενα, αλλά στο δημόσιο διάλογο καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

 

Σεβαστοί δημοσιογράφοι του «Καρφιού» και κ. Βούλγαρη, που μίλησα μαζί σας, προκαταβολικά σας ευχαριστώ θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί σε εσάς χρωστάω τη σύνταξη του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βόλου. Και αυτό μετά τη δημοσίευσή σας για το «Βάσανό μου» στην εφημερίδα. Θέλανε και θέλουν ακόμα να έχω τον ΑΦΜ του αποθανόντα συζύγου μου, που απεβίωσε στις 17/6/2007. Μέχρι σήμερα η ΔΟΥ Βόλου, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση, έχει κάνει τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου κόλαση από τους κατ’ επανάληψη εκβιασμούς σχετικά με τον ΑΦΜ του αποθανόντα συζύγου μου. Μου έχουν κάνει κατασχέσεις σπιτιού στην Αθήνα. Στις 6/6/2013 ο δικηγόρος υπέρ του Δημοσίου δεν παρέστη στο δικαστήριο, ούτε σε καμία άλλη δίκη μέχρι στιγμής. Τη δικαίωση θα τη βρω από τη μήνυση. Επιπλέον, μου κλέψανε την αστυνομική ταυτότητα, όταν πήγα να πάρω κωδικούς για τον κλειδάριθμο.

Κωνσταντινιά Αδαμάκου, από Βόλο

Μας ικανοποιεί ότι συμβάλαμε στην επίλυση του προβλήματός σας. Υπομονή, όλες οι ατυχίες θα ξεπεραστούν.

 

 

Ο Αβραμόπουλος και ο Κακλαμάνης ως υπουργοί χρέωσαν την υγεία 36 δισεκατομμύρια ευρώ για 15 εκατομμύρια εμβόλια γρίπης. Είναι ψέματα; Επίσης, Έβερτ, Μιχαλολιάκος, Σαμαράς, Βουλγαράκης και άλλοι έδερναν με καδρόνια και αλυσίδες τους δημοκρατικούς πολίτες. Είναι κακό να δημοσιεύσετε ονόματα και διευθύνσεις υπηρεσιών οικονομικού εγκλήματος για να καταγγείλουμε αυτούς που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα; Περιμένω…

Αναγνώστης της εφημερίδας

Τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις των υπηρεσιών αντιμετώπισης οικονομικών εγκλημάτων είναι γνωστά και έχουν δημοσιευτεί, όπως και θα ξαναδημοσιευτούν.

 

 

Στις 18 και 25 Μαΐου έπρεπε όλοι να τεθούμε ενώπιον των ευθυνών μας. Θέλουμε σταθερότητα και ομαλότητα ή πολιτική αστάθεια με ό,τι απρόβλεπτο θα ακολουθήσει; Να ρίξουμε μαύρο στους υβριστές του μεσσία εθνάρχη και ψευτοπαλικαρά Τσίπρα, που παραπλανά και συκοφαντεί λέγοντας ότι, εκτός από την Ελλάδα, θα αλλάξει την Ευρώπη και τον κόσμο. Η μυθομανία του μόνο με καζούρα ίσως τον κάνει να συνέλθει. Να ρίξουμε μαύρο στους αποκρουστικούς φασίστες της εγκληματικής συμμορίας που προσβάλλουν την πατρίδα μας. Να καταψηφίσουμε τον Κουβέλη, που μάζεψε τους γυρολόγους, ρετάλια και φίλους του Παπανδρέου προτρέποντας τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να στραφούν εναντίον του Βενιζέλου. Χάρισμά του η αξιολύπητη και γελοία Κοππά. Ντροπή τους!

Κεντρώος αναγνώστης

Θεμιτές οι απόψεις σας, αλλά ο λαός αποφάσισε και έστειλε μηνύματα προς όλους και για όλα.

 

 

Παρακολούθησα τη βράβευση στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Πού να κατατάξω και πώς να κατονομάσω το νικητή; Σε ποια μερίδα ανθρώπων; Είναι γεγονός ότι είναι άνθρωπος, αλλά μέχρι πού το πάνε αυτά τα άτομα; Τι προσπαθούν να κάνουν; Τι είναι αυτή η καρικατούρα με τη γυναικεία τουαλέτα και περούκα, με τα ψεύτικα στήθη, το τεράστιο μούσι και το βλέμμα το αγριωπό, αντρικό; Τι είναι αυτό το πράγμα και βραβεύτηκε ως καλύτερη ενδυμασία και επιτυχία; Για τη φωνή; Περάσανε πολλές καλές φωνές. Προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους και είναι δράμα για τη νεολαία. Παρουσιάζουν τη ζωή τους ευτυχισμένη, ενώ είναι τα πιο δυστυχισμένα πλάσματα στον κόσμο, γιατί είναι χωρίς ταυτότητα. Ούτε οι ίδιοι ξέρουν ποιοι είναι. Λυπάμαι αφάνταστα. Κάνουν χίλια δυο για να προκαλέσουν.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Εμείς μαζί σας και εν πολλοίς συμφωνούμε.

 

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, βλέπετε πώς τρέμουν μπροστά στην κάλπη; Η αγανάκτηση και η οργή του εξαθλιωμένου λαού θα τους στείλει στα σπίτια τους. Δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο παρά μόνο για το πώς θα παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία και αδιαφορούν για τους χιλιάδες που αυτοκτόνησαν, για τα εκατομμύρια των ανέργων, για τους νέους επιστήμονες που παίρνουν το δρόμο για την ξενιτιά, για τους συνταξιούχους που ισοπέδωσαν, για τα νοσοκομεία που διέλυσαν, για τους τρομοκράτες που αφήνουν ελεύθερους… Ή μήπως μας περνούν για λωτοφάγους και ότι μπορούμε να ξεχάσουμε τις υποσχέσεις που έδινε μόλις δύο χρόνια πριν; Τις λύσεις που είχε έτοιμες για τα Ζάππεια και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά ότι κάνει τα αντίθετα και ισοπεδώνει ό,τι έχει απομείνει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος.

Ο Παραπολιτικός

Συμφωνούμε απόλυτα… μόνο που ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει και πληρώνει τις επιλογές του.

 

 

Βλέπω ότι τον Κακαουνάκη ορισμένοι τον ξέχασαν. Εγώ, όμως, δεν τον ξεχνάω και είμαι 81 ετών. Θυμάμαι τους αγώνες τους οποίους είχε κάνει. Μαζί με αυτόν είχα αγωνιστεί κι εγώ. Όσον αφορά τον Βενιζέλο, τον οποίο μια σελίδα στο facebook αποκαλεί γουρούνι, ας μου επιτραπεί να πω ότι είναι. Διότι αυτό που έκανε με το χαράτσι, μου θύμισε την περίοδο της τουρκοκρατίας. Το χαράτσι οι Τούρκοι το έβαλαν. Ντροπή του και αίσχος και κρίμα που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί άλλοι δεν θα τον ψηφίσουμε με τίποτα. Το ΠΑΣΟΚ θα το ψηφίσουμε, αυτόν όχι.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Στηρίζουμε τις ιδέες και τις θέσεις του Κινήματος και όχι τους αρχηγούς.

 

Αγαπητοί δημοσιογράφοι του «Καρφιού», απευθύνομαι σε εσάς, γιατί είστε η μοναδική εφημερίδα που αγοράζω ανελλιπώς και σας εμπιστεύομαι. Ο σύντροφός μου πήγε στο ιατρείο του ΙΚΑ στη Σαλαμίνα, να κάνει εξαγωγή, αλλά δεν είχαν ενέσεις. Εδώ και 25 μέρες τις έχουν παραγγείλει, αλλά τίποτα. Δεν υπάρχουν φάρμακα για την αναισθησία. Καταλαβαίνετε ότι υποφέρει από φρικτούς πόνους. Παθολόγος δεν υπάρχει και εξυπηρετεί το κοινό ένας γιατρός από το κέντρο υγείας, εξετάζοντας καθημερινά 25 άτομα. Φαντάζεστε, λοιπόν, την τύχη που έχει ο 26ος στη σειρά περιμένοντας την επόμενη ημέρα… Θεωρώ ότι έχετε χρέος να έρθετε στην πόλη μας προκειμένου να κάνετε ένα ζωντανό ρεπορτάζ, ρίχνοντας φως στην υπόθεση.

Βασιλική Κωνσταντίνου, από Σαλαμίνα

Αντιλαμβανόμαστε και αναδεικνύουμε τα προβλήματα του συστήματος υγείας, όπως και τις αβελτηρίες των κυβερνώντων. Σύντομα θα φιλοξενήσουμε ρεπορτάζ για τη Σαλαμίνα.

 

 

Μίλησα με μια κοπέλα δημοσιογράφο και θέλω να ξαναμιλήσω για μια καταγγελία. Σε ποιο τηλέφωνο πρέπει να καλέσω;

Αναγνώστρια

Το τηλέφωνο είναι 210 6901100 και ζητήστε μια από τις συναδέλφους του κοινωνικού ρεπορτάζ.

 

 

 

Πιστεύω να είστε δημοκρατικοί και να δημοσιεύσετε όλα τα μηνύματά μου. Είμαι παλιός αναγνώστης της εφημερίδας και σταθερός. Να ξέρετε ότι, όταν μαθαίνουν οι γνωστοί μου ότι είμαι στην εφημερίδα, στο «Ό,τι πεις», πάνε και την αγοράζουν, αλλά, όταν δεν είμαι μέσα, δεν την παίρνουν. Αλήθεια, για όνομα της Παναγίας, πήρε ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ… καρπούζι και το έκανε… Ελιά; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Δεν ντρέπεται λίγο; Δεν έχουν αξιοπρέπεια. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ώστε να σας στείλω κάποια απομνημονεύματα; Παρά την ηλικία μου, τα έχω τετρακόσια.

Θωμάς

Τα μηνύματά σας πάντα δημοσιεύονται και τα τηλέφωνα επικοινωνίας τα ξέρετε.

 

Κακώς σαν έχουν πληροφορήσει ότι η ανεργία στην Αμερική είναι υψηλή και ότι ένας στους πέντε εκεί ζει με κουπόνια. Κάνετε λάθος. Η ανεργία αυτή τη στιγμή στην Αμερική είναι 6,3% πανεθνικά.

Ελληνοαμερικανός

Ναι, αλλά υπάρχει και η κοινωνία του περιθωρίου, που ζει χάριν των κουπονιών και της φιλανθρωπίας.

 

 

Εσείς στηρίζετε τον Βενιζέλο και βρίζετε τον Παπανδρέου. Καλά κάνετε. Εγώ δεν σας αγοράζω ξανά. Να στηρίζετε τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά παρεΐτσα να κάνουνε κυβέρνηση.

Γιώργος Κ.

Σεβαστή η απόφασή σας, αλλά εμείς στηρίζουμε μόνο το Κίνημα και τα συμφέροντα του λαού.

 

 

Θέλω να ρωτήσω εάν το βιβλίο του Δημήτρη Ψαθά «Γη του Πόντου» θα εκδοθεί στο επόμενο «Καρφί».

Ανώνυμη

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Δημήτρη Ψαθά το είχε προσφορά η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

 

 

Αγαπητό «Καρφί», το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά τι εστί ΄’89. Αυτό για τους συριζαίους κι όχι μόνο.

Προκόπης, από Γιάννενα

Σωστή ιστορική επισήμανση.

 

 

Αξιότιμοι κύριοι του «Καρφιού», Ελληνίδες και Έλληνες, προσέξτε γιατί οι καιροί είναι πολύ πονηροί, όχι μόνο για μας, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Δεν βλέπετε τι γίνεται παντού τριγύρω μας στα κανάλια; Γι’ αυτό, όσο δίκιο κι αν έχετε, μην ψηφίζετε με μίσος στις κάλπες. Ακούστε με γιατί θα πέσουν από τη Σκύλλα –τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ– στη Χάρυβδη –τον ΣΥΡΙΖΑ– που δεν θα μπορέσει να μας κάνει αυτά που λέει. Μετά από ένα χρόνο, το πολύ, θα γίνουμε σαν τη Συρία και την Ουκρανία και δεν θα συμμαζεύεται πλέον η Ελλαδίτσα. Τώρα υπάρχουν δύο εκατομμύρια αλλοδαποί, χιλιάδες ακροδεξιοί, αναρχικοί, ακροαριστεροί και λοιποί εγκληματίες. Ενώστε τα χέρια για να ανάψει μια φωτιά και να δράσουμε ανεξέλεγκτα. Σκεφτείτε λογικά πριν πάτε να ψηφίσετε στις κάλπες. Μην ψάχνεστε για περιπέτειες, καθίστε στα αυγά σας.

Συνεπής Αγωνιστής

Ο καθείς ψήφισε εν γνώσει των συνεπειών των επιλογών του.

 

 

Τώρα είναι η ώρα του πολίτη. Αυτός αποφασίζει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έτσι, μπορεί να στείλουμε στις εκλογές ένα μήνυμα.

Σπύρος

Ο λαός έστειλε μηνύματα προς όλους, το θέμα είναι εάν εισακούστηκαν από αυτούς που έπρεπε.

 

 

 

Παρακολουθώ στον ημερήσιο Τύπο και τα κανάλια το τι έγινε στις Κάννες και το παρασκήνιο για την ανατροπή του Παπανδρέου και τη στάση του Βενιζέλου, την οποία προσπαθούν να ωραιοποιήσουν κάποια κανάλια, ειδικά το Mega και κάποιες εφημερίδες. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στο «Καρφί» το φύλλο 546 τις 26/10/11, που έγραφε στην τρίτη σελίδα για ένα άλλο παρασκήνιο, εδώ στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Σημίτη για την ανατροπή του Παπανδρέου, και μια συνεδρίαση στην Καλαμάτα με τον Κωνσταντόπουλο και τον Γιαννίτση για κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο κόσμος δούλευε τότε, οι τράπεζες ήταν από πίσω κι όλοι.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Τραγικές στιγμές για την ιστορία μιας χώρας και ενός λαού, που θα καταγραφούν με ακρίβεια όταν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός της πολιτικής.

 

 

Χάρισαν 220 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής. Τα λεφτά που έχουν πάρει επίσης τα κόμματα, προσπαθούν να τα χαρίσουν και να μην τα πληρώσουν. Τα 500 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τι έγιναν; Τα δομημένα ομόλογα τι έγιναν; Το Βατοπέδι τι έγινε; Είναι πάρα πολλά χρήματα, που τελικώς τα παίρνουν από εμάς που δεν έχουμε φράγκο. Εσείς, κ. Βενιζέλε, τι κάνετε; Μήπως νομίζετε  ότι σας ψηφίζουμε μόνο για να γίνετε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και να γυρνάτε στο εξωτερικό; Βρίζουν τον Σημίτη, βρίζουν τον Παπανδρέου και εσείς δεν λέτε τίποτα. Από αυτά έπεσε το κόμμα και πήγε εκεί που είναι, στο τίποτα.

Νίκος, από Νίκαια

Όπως έχετε διαπιστώσει, πάντα καταγράφουμε και αναδεικνύουμε τις «αμαρτίες» της Δεξιάς και τις ευθύνες της για την κρίση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.