Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 5 Ιουλίου 2014

165

Κύριοι, σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ, διότι έχετε δημιουργήσει μια εφημερίδα με καλό, δυνατό και κατανοητό περιεχόμενο. Πρώτη φορά στη ζωή μου, 80 χρονών επιχειρηματίας, αγόρασα εφημερίδα για το DVD. Όμως, είδα ότι έχετε βρει το μεστό, ορθό, δεκτικό και αυστηρό λόγο. Διαπίστωσα ότι έχετε ορθές απόψεις για τον πολίτη, ο οποίος εργάζεται 7 φορές την εβδομάδα και 12 ώρες την ημέρα και θέλει να διαβάσει ορθές κι όχι γλυκές σκέψεις του κάθε άρρωστου πολιτικού. Αφού ο Νίκος έφυγε, εσείς που έχετε ζωντανέψει το λόγο, είναι άδικο να μη σας γνωρίζει και να μη σας διαβάζει ο κάθε καλόπιστος δεξιός, όπως είμαι εγώ. Πώς αλλιώς θα φύγει η καταχνιά; Η γνώμη σας είναι η σωστότερη, ποια άλλη εφημερίδα θα γράψει τα πάντα με το όνομά τους; Σας συγχαίρω!

Παναγιώτης Αγγελόπουλος, από Μαρούσι

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και την έμπρακτη στήριξή σας.

 

Το αγαπημένο μου «Καρφί» το παίρνω από την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε. Είμαι μεγάλος σε ηλικία. Αγαπώ το μακαρίτη τον Νίκο και θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Είμαι Πειραιώτης. Ο δήμαρχος Πειραιά παραιτήθηκε μετά την εκλογική του ήττα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρομάει ο Πειραιάς. Και ακούω κάτι άλλο που με εκνεύρισε ακόμη περισσότερο. Πρόκειται να γίνει πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.  Να φύγει ένας καταξιωμένος άνθρωπος, για να βάλουμε κάποιον που δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του;

Γιώργος, από Πειραιά

Ο Μιχαλολιάκος τιμωρήθηκε από το λαό του Πειραιά για όλα αυτά που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ την τετραετία που ήταν δήμαρχος στο μεγάλο λιμάνι. Μην ακούτε φήμες. Δεν πιστεύουμε πως θα «επιβραβευθεί». Έχουν γνώση οι φύλακες…

 

Διαβάζω το «Καρφί» γιατί τα λέει όλα και μιλάει στη γλώσσα του δημοκρατικού λαού. Είναι δυνατόν να υπάρχει σήμερα στη χώρα μας πολιτικός αρχηγός κόμματος να μιλάει με δύο γλώσσες; Άλλα λέει στους Ευρωπαίους υποκλινόμενος και στη χώρα του κάνει τον παλικαρά και υβρίζει τους αντιπάλους του, χωρίς να έχει τη δύναμη να εντοπίσει τους 53 που του έστειλαν την επιστολή.  Είναι ο Τσιπράκος, ανεκδιήγητος και ανεύθυνος, που το «Καρφί» μας αυτή τη φορά τα λέει όλα.

Καλοχωριανός, από Ηράκλειο

Εμείς πάντα θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όσο πικρή και εάν είναι για ορισμένους πολιτικούς.

 

Παρακολουθώ το κρατικό κανάλι. Είναι δυνατόν να μιλάει ή να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Μπίστης, ο οποίος δηλώνει: «Δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ»; Και το ΠΑΣΟΚ να μην εκπροσωπείται στο κρατικό κανάλι, αλλά να το κατηγορούν όλοι οι άλλοι; Να μη μιλάει κανείς για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ; Ο Βενιζέλος και οι επιτελείς του τι κάνουν και δεν διαμαρτύρεται κανένας; Δεν βλέπουν τηλεόραση;

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Ο κ. Μπίστης εκπροσωπεί την Ελιά, στην οποία, καλώς ή κακώς,  συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ.

 

Απευθύνομαι στο ΠΑΣΟΚ και στο βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη. Εάν τη θλίψη μας για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2012 την κρύψαμε, σήμερα δεν μπορούμε να σιωπήσουμε με το 8% από το 44%. Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ατομική ευθύνη, αλλά και τα κρατικοδίαιτα όργανα φέρουν συλλογική ευθύνη, όταν αυτά ήταν εξαρτώμενα από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς. Όλοι αυτοί κρύφτηκαν. Εμείς, όμως, ο λαός πολλάκις σας τιμήσαμε. Για αυτή τη συντριπτική ήττα του Κινήματος όλοι εσείς μας είπατε «μειδιόντες», ότι κάνατε την αυτοκριτική σας για τα τραγικά σας λάθη και ότι πήρατε τα μηνύματά μας. Ο λαός δεν σας συγχώρησε, ούτε για τη χρεοκοπία ούτε για τη συγκυβέρνηση με την επάρατη Δεξιά. Σήμερα έκπληκτοι πληροφορούμαστε ότι εσείς, ο Ρέππας και μερικοί άλλοι, ίσως να επαναπροσδιορίσετε την πολιτική φυσιογνωμία του Κινήματος. Αποφασίσατε και τη συνεργασία ή συγχώνευση με το ευκαιριακό λαϊκιστικό μόρφωμα, τον «Ανεμοδούρα» ΣΥΡΙΖΑ.

Θεόφραστος Λιούμης, από Μεσολόγγι

Εκφράζετε την πίκρα του απλού λαϊκού αγωνιστή που βλέπει το Κίνημα να αλληλοσπαράσσεται από πάθη και μίση στελεχών, τα οποία φέρουν  ευθύνες για τη σημερινή κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Ανοικτός διάλογος με όλους και για όλα, ενότητα και  κοινωνική αγωνιστικότητα είναι τα φάρμακα για την ανάταση του Κινήματος.

 

Καλή δουλειά σε όλους σας παιδιά! Έβλεπα τις πρωινές ειδήσεις στα κανάλια και μεταξύ των άλλων ήταν καλεσμένος και ο κ. Μητρόπουλος. Ο καθηγητής με την ταμπέλα από κάτω να γράφει βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Και εκείνη την ώρα σκέφτηκα: Δεν ντρέπεται καθόλου αυτός ο άνθρωπος; Εγώ, ειλικρινά σας μιλάω, ντράπηκα για λογαριασμό του.

Η 75χρονη πασοκτζού

Και εμείς ντρεπόμαστε για την κατάντια πολιτικών, που ακόμη και τώρα μετά την ουσιαστική χρεοκοπία, «δουλεύουν» τον ελληνικό λαό.

 

Κύριε διευθυντά, καταρχάς συμφωνώ με τον Αλέξανδρο από Θεσσαλονίκη. Πολύ σωστή η παρατήρησή του. Εδώ γίνεται απάτη-μαμούθ με πλαστές εγγυητικές επιστολές. Έπαιρναν τα χρήματα από τα κοινοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα τσέπωναν οι επιτήδειοι. Ο Χατζηδάκης ο υπουργός, δεν είχε αντιληφθεί τίποτα; Αλλά μήπως και είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του για να παρακολουθεί τα γεγονότα; Ντροπή και αίσχος. Ευτυχώς που έφυγαν οι Κεδίκογλου. Ηρέμησε η τηλεόραση μετά από τόση καταστροφή που έγινε.

Όλγα Α., από Παγκράτι

Ορισμένοι στην κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπονται για πολλά, για τα οποία κώφευαν αρκετό καιρό και τώρα κάνουν ότι τα ανακαλύπτουν.

 

Μου λέτε σας παρακαλώ πάρα πολύ, γιατί εγώ πρέπει να λυπηθώ τον Ξηρό; Ποιος τον πείραξε; Εκρηκτικά κρατούσε και πήγαινε να σκοτώσει. Και έγινε αυτό που έγινε. Τυφλώθηκε, κουφάθηκε και μακάρι να είχε και σκοτωθεί κιόλας. Έτσι, για να δικαιωθούν και όλοι οι άλλοι που ζουν και λυπούνται τους δικούς τους. Ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα.

Μαρία, από Μοσχάτο

Οι εγκληματίες πρέπει να πληρώνουν για τις πράξεις τους και αυτό ισχύει για όλους σύμφωνα με τους κανόνες της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.

 

 

Στη σημερινή κατάσταση περισσότερο ταιριάζει το πολύ πετυχημένο που γράψατε στο φύλλο στις 06/06/2014. Δηλαδή, ότι το πρόβλημα είστε εσείς, η ηγεσία, και όχι εμείς, δηλαδή η βάση του ΠΑΣΟΚ. Η πέμπτη φάλαγγα έφερε το ποσοστό που πετύχαμε στις τελευταίες εκλογές. Και αυτό σε γνώση των  μεγάλων που πρέπει ο λαός να τους αποστρατεύσει.

Ένας της φάλαγγας του 1974

Συμφωνούμε απόλυτα.

 

Το κύριο άρθρο σας «Χωράνε όλοι στην κεντροαριστερά» στις 6 Ιουνίου, απηχεί όλους μας. Ωστόσο, καλού κακού, δεν πάμε κατά Παπανδρέου και Βενιζέλου μεριά να τους πούμε «τι χαμπάρια παλικάρια»; Διαισθάνεστε ότι η αντιπαλότητα και τα μίση μεταξύ σας είναι μέρος της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ; Και τελικά είστε διατεθειμένοι να πείτε «τους ζυγούς λύσατε»; Μεταξύ μας, εγώ το θεωρώ ουτοπία. Και μόνο οι πράξεις ασέβειας από την τελευταία πολιτική κατρακύλα του Γιώργου τα λέει όλα. Κρίμα για αυτόν που όλα τα τελευταία χρόνια μας παραμύθιαζε για αξίες. Ενωμένο λοιπόν ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο και Παπανδρέου να τρώνε τις σάλτσες τους ούτε σαν όνειρο. Γι’ αυτό ας τους στείλουμε εμείς στον αγύριστο.

Πρίφτης, αντιδεξιοσταλινικός, από Κέρκυρα

Ενότητα, αγώνας και μια γενναία πράξη από όλες τις ηγεσίες της παράταξης. Να εγγυηθούν την ενωτική πορεία και να πάνε σπίτια τους, αφήνοντας χώρο στους νέους.

 

Στην πλουσιότερη περιοχή των Αθηνών ήταν μια γυναίκα που επαιτούσε. Όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες με τις πανάκριβες μπλούζες και τα πανάκριβα αυτοκίνητα. Όλοι μαζί δεν μπορούσαν να βάλουν 100 ευρώ το μήνα να της νοικιάσουν ένα σπίτι να μένει; Συγχαρητήρια πατριώτες! Εγώ πίστευα ότι υπάρχει αλληλεγγύη σε αυτή τη χώρα. Μπράβο σας! Στην περιοχή που μένω έχουμε συνεννοηθεί όλοι και προσφέρουμε τα πάντα από το υστέρημά μας. Ας μην κυκλοφορήσουν μια μέρα την κάμπριο μερσεντές τους, ας μη βγουν με τα βαρύτιμα κοσμήματά τους, ας δώσουν κάτι σε αυτούς τους συνανθρώπους. Η γυναίκα τόσα χρόνια κοιμόταν στο παγκάκι κι εκείνοι περνούσαν με άνεση; Με ψυχική ηρεμία;  Ε ναι, λοιπόν, αυτοί είμαστε.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Οι λαϊκοί άνθρωποι πάντα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους γείτονές τους, οι έχοντες και κατέχοντες εκφράζουν ποικιλοτρόπως την απληστία τους, αδιαφορώντας για όσα γίνονται στη γειτονιά τους.

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», θέλω να θίξω δύο θέματα. Πρώτον, μένω έκπληκτος από τη δυναμική και αποφασιστικότητα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Το δίκιο τους είναι μεγάλο κι ας είναι ο αδύναμος κρίκος. Έχουν κατορθώσει να βάλουν τα γυαλιά στους μεγαλοσυνδικαλιστές και λοιπούς μεγαλοσχήμονες. Η κυβέρνηση πρέπει να τους δείχνει κατανόηση και σεβασμό. Να απορροφήσει τις περισσότερες που μπορεί και για τις άλλες, ας κάνουν μια εταιρεία καθαρισμού και με μια πριμοδότηση να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς καθαριότητας του Δημοσίου. Δεύτερον, το έχω ξαναγράψει. Το κράτος δεν θέλει να παίρνει χρήματα από τους οφειλέτες πολίτες, διευκολύνοντάς τους στη δύσκολη περίοδο που περνάνε όλοι; Γιατί δεν κάνουνε διευκόλυνση;

Τροπαιάτης

Η κυβέρνηση είναι αυστηρή εκεί που δεν πρέπει , βλέπε καθαρίστριες, και ανεκτική λόγω ψήφων στους δικαστικούς, οι οποίοι για τους εαυτούς τους επιδικάζουν αυξήσεις.

 

 

Θέλω να ασχοληθώ με κάποια μηνύματα των αναγνωστών σας.

«Παππού από Κολιάτσου», γράφετε ότι δεν περνάνε τα ψέματα της Δεξιάς. Περνάνε, σεβαστέ Παππού, αφού τα στηρίζει και το δεκανίκι αυτής, ο Βενιζέλος. Κυρία «Φένια», δεν βλέπω για ποιο λόγο να μη συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ όλα τα κεντροαριστερά κόμματα και ο Γιώργος Παπανδρέου, τη στιγμή που συνεργάζεται με τη ΝΔ ο Βενιζέλος. Κύριε «Μιχάλη Κασσοκεράκη», ο κόσμος πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή στις 25/5/2014, γιατί δεν έκανε χρήση της υπερφυσικής δύναμης που έχει (της ψήφου). Ξέρετε, κύριε «Θόδωρε», δεν θα ακολουθήσει τίποτα ποτέ, γιατί ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν ξέρει τη δύναμη της ψήφου. Άρα θα ζει στην εξαθλίωση. Μακάρι να γίνει το αντίθετο. Εγώ όμως τι τους φταίω; Είναι κι άλλα πολλά μηνύματα που θέλουν κουβέντα. Σεβόμενος το χώρο σας σταματώ εδώ.

 Γιάννης

Ο διάλογος μεταξύ των αναγνωστών είναι πάντα ευπρόσδεκτος, ειδικά όταν γίνεται με περιεκτικά μηνύματα, χωρίς εμπάθειες και σκοπιμότητες. Αυτή είναι και η ζωντάνια της Δημοκρατίας.

Κύριε διευθυντά, το 1974 και 1977 ήμουν αντικομμουνιστής. Ένα από τότε συνθήματα της Δεξιάς ήταν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας πάρει όχι μόνο το σπίτι αλλά και την κατσίκα». Όχι σπίτι, αλλά ούτε κατσίκα δεν είχα. Το 1981, λόγω μεταπήδησης πολλών χουντικών στη Νέα Δημοκρατία, από αντίδραση ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Ομολογώ ότι η οκταετία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ό,τι καλύτερο για τη χώρα μας. Δυστυχώς, Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Βενιζέλος και οι γύρω από αυτούς, εκτελώντας εντολές Γερμανίας, όπως ο Καραμανλής, μας χρεοκόπησαν. Το ανθρωπάκι ο Βενιζέλος, για να γλιτώσει το τομάρι του, πούλησε την ψήφο τη δική μου στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση Σαμαρά καλύπτει τα λαμόγια.

Δυσαρεστημένος αναγνώστης

Μπορεί να διαφωνούμε με τη φρασεολογία σας και τη συνωμοσιολογική αντίληψη των πραγμάτων, θα συμφωνήσουμε όμως ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, που ταλανίζουν τη χώρα και απομυζούν το λαό.

 

Το «Καρφί» το αγαπούσα υπερβολικά, αλλά βλέπω ότι εκθειάζετε το μεγάλο Βενιζέλο, που κατέστρεψε το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν συμπαθούσε τον Παπανδρέου, ούτε τον πατέρα ούτε το γιο. Τρικλοποδιές έβαλε πολλές ώστε να φύγει ο Γιώργος. Από το 48% ο κ. Βενιζέλος το έφτασε στο 8%, κάνοντας κι ένα άλλο κόμμα, που το αποκάλεσε Ελιά.

Πόπη, από Καλλιθέα

Δεν εκθειάζουμε κανέναν. Ασκούμε κριτική προς όλους για την κατάντια του Κινήματος. Αγωνία μας, όπως και δική σας, το μέλλον της παράταξης, η οποία σπαράσσεται από έναν εμφύλιο που εξυπηρετεί μόνο προσωπικές σκοπιμότητες.

 

Συγχαρητήρια, παιδιά, βλέπω την αύξηση της κυκλοφορίας του «Καρφιού» μας και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Θέλω μια χάρη όμως. Εγώ φυσικά θα συνεχίσω να σας στηρίζω, εσείς όμως θα μπορέσετε να κάνετε ένα αφιέρωμα στο νησί της Τήνου, ανάλογο με το ένθετο που είχατε βάλει για τα μοναστήρια της Πάτμου;

Κωνσταντίνα, από Άνω Πατήσια

Θα το κοιτάξουμε κι αν είναι εφικτό θα ικανοποιήσουμε την επιθυμία σας.

 

Διαβάζω στο, all greek news: πανωλεθρία Σαμαρά με Σόιμπλε. Υπό παραίτηση ο Χαρδούβελης. Πιο κοντά σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Παρακαλώ για την τοποθέτησή σας επ’ αυτού.

Γιάννης

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις, να σας υπενθυμίσουμε ότι πολλές φορές σε στήλες της εφημερίδας έχουμε αναφερθεί στα τεκταινόμενα παρασκηνιακώς για το θέμα του μεγάλου συνασπισμού. Για τις εκλογές, έτσι και αλλιώς, η χώρα βρίσκεται οιονεί σε προεκλογική περίοδο.

 

Αγαπητό μου «Καρφί», διαβάζω συνεχώς στην εφημερίδα μας για τα δάνεια και τους δανειολήπτες των τραπεζών. Κάποια με δικαστικές αποφάσεις διαγράφονται κι άλλα μειώνονται κατά το ήμισυ. Σκέφτηκε ποτέ κανείς για το δάνειο που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι με υπέρογκα επιτόκια; Ούτε καν μειώσεις των τόκων δεν έχουν υποστεί. Μόνο το έτος 1997 είχαν μειωθεί. Θα μου πείτε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μισθό. Ναι, αλλά όταν πήραν τα δάνεια πού ήταν οι μισθοί και πού βρίσκονται σήμερα; Πολλοί από αυτούς είναι σε απόγνωση διότι δεν γνώριζαν τις υπέρογκες μειώσεις και τώρα έχουν φτάσει σε σημείο να μην παίρνουν ούτε δεκαπενθήμερο για να ζήσουν. Βάλτε το πρωτοσέλιδο μήπως και συγκινηθεί κάποιος και ενδιαφερθεί για αυτούς που εγκλωβίστηκαν στα γρανάζια του κράτους. Τα δάνεια ελήφθησαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μ.Β.

Έχετε απόλυτο δίκιο για το θέμα. Το έχουμε και εμείς στο παρελθόν αναδείξει, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

 

 

Τελικά, ούτε τις στοιχειώδεις αρχές της δημοσιογραφίας δεν μπορείτε να τηρήσετε, δηλαδή, τη στοιχειώδη υποχρέωση που πρέπει να έχετε, που ήταν και το γνώρισμα αυτής της εφημερίδας. Να μας πληροφορεί αυτά που δεν ήθελαν να μας πληροφορούν οι κυβερνώντες. Στο φύλλο της 6ης Ιουνίου, μας λέτε ότι ενώ ζούμε στην Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ έχει ξεκινήσει η απογείωση της οικονομίας με τα 20 εκατομμύρια τουριστών και την ανάπτυξη με την COSCO, ιδού και πάλι η σεισμολογία του ανασχηματισμού. Όλα αυτά είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Ο λαός όμως, τα εκατομμύρια των ανέργων, των άστεγων και των εξαθλιωμένων συνταξιούχων και μισθωτών από τις συνεχείς μειώσεις, ζουν μια άλλη σκληρή πραγματικότητα. Αυτό θέλουν να αποκρύψουν με τον ανασχηματισμό. Ότι τάχα πήραν το μήνυμα της κάλπης και θέλουν να διορθώσουν.

Κώστας, από Χίο

Λυπούμαστε που δεν έχετε καταλάβει το νόημα των παρεμβάσεών μας για τον ανασχηματισμό, δηλαδή  ότι μετράει τι θα γίνει με τις πολιτικές και όχι με τα πρόσωπα που απασχολούν μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς, αγνοώντας το μήνυμα του λαού. Για  την τραγική κατάσταση της κοινωνίας συμφωνούμε, όπως και εσείς, ότι απαιτείται σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης.

 

Αν ζούσε o μακαρίτης Κακαουνάκης, θα έγραφε στο κύριο άρθρο του σχετικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Γιατί έχετε σαν στόχο τον Αλέξη Τσίπρα; Είναι ένας νέος πολιτικό με οράματα. Καθημερινά τον βλέπω να βελτιώνεται. Αυτός είναι ο στόχος της εφημερίδας; Τις μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις δεν τις έκανε ο Τσίπρας. Αν συνεχίσετε να τον έχετε στόχο, θα χάσετε τους αναγνώστες σας. Κι ένας-ένας θα σας εγκαταλείπει. Αν σας έχουν διορίσει κυβερνητικούς εκπροσώπους να μας το πείτε. Αλλά δεν χρειάζεται. Το βλέπουμε καθημερινά με τα άρθρα σας. Το μόνο αξιόλογο άρθρο είναι της κ. Ζαρακέλη.

Γιώργος, από Χαλκίδα

Εάν διαβάζατε πιο προσεκτικά την εφημερίδα, θα διαπιστώνατε ότι ασκούμε την πιο σκληρή κριτική στη Δεξιά για τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη χώρα. Για τον Αλέξη, επειδή ακριβώς είναι νέος και άφθαρτος πολιτικός, του ασκούμε κριτική για να μην καταντήσει και αυτός Μαυρογιαλούρος… της Αριστεράς.

 

Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με το δεκαήμερο που ίσχυσε η επαίσχυντη τροπολογία, που πέρασαν νύχτα στη Βουλή, για όσους καταχραστές του δημόσιου χρήματος αθώωσαν;

Μάντης

Επαίσχυντη δεν λέτε τίποτα… θα σας ενημερώσουμε σύντομα για όσους νομοθετούν κρυφίως προς εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών.

 

Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Πάνο που γράφει για την Ελιά και τα σχετικά. Θα τον παρακαλέσω πάρα πολύ να συνεχίζει να γράφει, γιατί μόνο αυτός αισθάνεται ότι είναι πραγματικά ΠΑΣΟΚ.

Απόστολος, από Κυψέλη

Ο διάλογος μεταξύ αναγνωστών ευπρόσδεκτος.

 

Παίρνω το «Καρφί» τακτικότατα. Δυστυχώς όμως έτυχε να λείπω όταν είχατε δώρο τους Αγίους Τόπους στα Ιεροσόλυμα. Επειδή το θέλω, αν έχετε την καλοσύνη, καλέστε με να με ενημερώσετε.

Αναγνώστρια του «Καρφιού»

Στην επόμενη επικοινωνία σας με το «Καρφί» αφήστε μας τηλέφωνο ή μιλήστε εσείς μαζί μας στο 2106901000 και ζητήστε τον κ. Χαράλαμπο Καρύδη.

 

Κύριε διευθυντά, μη μου πείτε ότι ο κόσμος έχει άγνοια ή ότι ψηφίσαμε από αγανάκτηση ΧΑ. Στη γειτονιά του θύματος Φύσσα, το 10% έβγαλε ΧΑ. Τι άλλο να πω; Αυτό μας αξίζει, αυτό βγάζουμε.

Σοφία, από Άλιμο

Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Το πρόβλημα για τη δημοκρατία είναι ότι η ΧΑ αποκτά σταθερή κοινωνική βάση με αναφορές στην κατεστραμμένη μικρομεσαία τάξη.

 

Βλέπω τον Παπαδάκη και μου φαίνεται εντελώς ψεύτικη η εικόνα που θέλει να παρουσιάσει, εκείνη του καλού ανθρώπου. Δεν τον συμπαθώ. Όταν έπαιρνε 18 εκατομμύρια τον μήνα δεν ήταν κομμουνιστής και τώρα ξαφνικά έγινε;

Τακτική αναγνώστρια

Ο πολίτης έχει δικαίωμα και στην τηλεοπτική κριτική…

 

Το βάσανο της ελληνικής οικονομίας και οικογένειας ξεκίνησε εδώ και μια τετραετία. Γίναμε πρώτο θέμα ακόμα και σε διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων. Αχ καημένη Ελλαδίτσα μας, μέχρι και τόμπολα έγινες. Τα μηνύματα που έρχονται από παντού είναι ότι το πορτοφόλι της μικρομεσαίας τάξης άρχισε να κλονίζεται σοβαρά. Η φορολογική ατμόσφαιρα της οικονομίας μας, όπως αποκαλείται η μεσαία τάξη, αρχίζει να βγάζει καπνούς απελπισίας με τις αβάσταχτες πιέσεις που δέχεται. Γιατί η κυβέρνηση, ρωτάει ο απλός κόσμος, δεν δεσμεύει όλη την περιουσία αυτών που έχουν καταχραστεί δημόσια περιουσία και απλώς τους τιμωρεί με φυλάκιση και τους ταΐζει τζάμπα; Αφήστε τους ελεύθερους με 300 ευρώ σύνταξη και πολλά τους είναι και έκθετους στα μάτια του λαού. Πότε θα υπάρξουν επιτέλους συγκεκριμένες οικονομικές αποφάσεις για αντίστροφη ροή στην ανεργία, την οικονομική σταθερότητα και ένα δίκαιο φορολογικό σχέδιο;

Κωνσταντίνος Γ. Τσαρτσάρης

Μιλάτε για τα αυτονόητα, αλλά στην Ελλάδα το αυτονόητο αποτελεί επανάσταση.

 

Δεν κατεβάσαμε υποψήφιο δήμαρχο στην Πτολεμαΐδα για πρώτη φορά, ενώ άλλοτε εκλέγαμε και δήμαρχο. Η Κοζάνη έχασε το δήμαρχό της, διάδοχο του βουλευτή Κουκουλόπουλου. Περιφερειακές εκλογές Κοζάνης ποσοστό 10,8% και ευρωεκλογές 8,8%. Χάσαμε 2%. Τι προσέφεραν οι της Ελιάς; Τίποτα απολύτως. Αποδεικνύεται από τα ποσοστά λεκανοπεδίου 6,5%,  πανελλαδικά μέχρι και 13%. Άλλωστε, πώς να πάρουμε μεγαλύτερα ποσοστά, όταν τα ψηφοδέλτια μας ήλθαν την Τρίτη προ των εκλογών; Χωρίς υπεύθυνους, εκλογική επιτροπή, οικονομική αυτοτέλεια; Όλα έγιναν από εθελοντικές προσφορές πασόκων. Χωρίς κεντρική καθοδήγηση. Μιλάνε για συνεργασίες από τώρα. Δηλαδή, να μην αγωνισθούμε για καλύτερα αποτελέσματα επερχόμενων εκλογών. Γιατί δεν τίθεται το ερώτημα στις υπάρχουσες οργανώσεις και τα μέλη που υπάρχουν; Πρέπει να βάλουμε μέσον εσάς για να μας πάτε στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν πάμε μόνοι μας να βολευτούμε και σε καμιά θέση παρά του υπουργού; Μια λέξη ταιριάζει: ΝΤΡΟΠΗ.

Κωνσταντίνος Κούσης

Ανοικτό συνέδριο, πραγματικής έκφρασης της βούλησης των μελών του Κινήματος, χωρίς καιροσκοπισμούς και προσωπικές σκοπιμότητες.

 

Κάθε Σάββατο αγοράζω την εφημερίδα «Καρφί» και τη διαβάζω.  Πρόσφατα είχε μέσα ένα ωραίο βιβλίο για το μοναστήρι Σινά. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εάν μπορείτε, να βρείτε και το σχετικό βίντεο να βάλετε. Λένε ότι υπάρχει κι ότι είναι καταπληκτικό.

ΚαρφοΑναγνώστης

Θα το κοιτάξουμε και θα σας απαντήσουμε σύντομα.

 

Γύρισα από το Παρίσι στα Σεπόλια! Τι ωραίο που ακούγεται, είναι για γέλια! Λαχτάρησα την τηλεόραση και έβλεπα το MTV και τη Δούκισσα. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουνε καριέρα, ρε παιδιά; Καριέρα ξέρετε ποιοι φτιάξανε; Όλοι οι σταρ του Χόλιγουντ που έχουνε κάνει παιδιά και παράλληλα βροντοφωνάζουν και οι καριέρες τους. Όχι αυτή η αηδία. Τα παιδιά εδώ δεν είναι καριέρα αυτό που κάνουνε. Καριέρα έκανε η Μούσχουρη, ο Μπιθικώτσης. Πόσοι ονειρεύονται την καριέρα της Αντζελίνα Τζολί ή του Μπραντ Πιτ; Κι άλλους σοβαρότατους ηθοποιούς που προσφέρουν και στην κοινωνία.  Ο Ρέμος τι καριέρα να κάνει; Κάντε οικογένειες, κάντε παιδιά, αυτά θα σας μείνουν. Κάτι τραγουδιστριούλες τι να κάνουν εδώ την Ελλάδα;

Φανατική αναγνώστρια

Είστε ακόμη επηρεασμένη από την ατμόσφαιρα του Παρισιού, όμως η Ελλάδα μαραζώνει στη μιζέρια και την καταστροφολογία.

 

Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λυπήθηκαν τον Σάββα Ξηρό γιατί έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και θέλουν να τον αθωώσουν, να τον βγάλουν από τη φυλακή του Κορυδαλλού. Επειδή πάσχω κι εγώ από σκλήρυνση κατά πλάκας, αν ληστέψω μία τράπεζα, θα με λυπηθούν και θα με αθωώσουν; Να ξέρω κι εγώ, μπας και κονομήσω μερικά εκατομμύρια. Άλλωστε μου κόβουν τη σύνταξή μου.

Εκπαιδευτικός, από Θεσπρωτία

Έχετε δίκιο, δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

 

Είμαι ένας παππούς 76 χρονών. Παλιός φίλος και αγωνιστής με τον Νίκο Κακαουνάκη. Θα ήθελα να κάνω μια επαφή μαζί σας για να μου στείλετε την εφημερίδα σπίτι. Δεν μπορώ να πάω στο περίπτερο λόγω προβλημάτων υγείας.

Κύριος Θανάσης

Λυπούμαστε, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Δεν έχουμε τη δυνατότητα  να στέλνουμε με συνδρομή την εφημερίδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.