Ειδησεογραφικό site

Όταν ο Βαρουφάκης δήλώνε κατηγορηματικά πως δε θα ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί… (Βίντεο)

33

Κάποτε ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και μάλιστα κατηγορηματικά, πως δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακεί σε αυτό το χώρο.

Ηταν σε συνέντευξή του στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στην εκπομπή «Ευθέως» στον ΣΚΑΪ, όταν στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 ο νυν υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί θα τον διέγραφε οποιοδήποτε κόμμα.

Μετά από το 43′ του βίντεο, ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε αν θα ασχοληθεί με την πολιτική, αν επιστρέψει στην Ελλάδα. «Οχι, ποτέ, ποτέ», του απαντούσε κατηγορηματικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Μα ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική. Ασχολούμαι ως πολίτης και ως συμμετέχων στον δημόσιο διάλογο. Και είναι κάτι που θα κάνω πάντα. Καταρχήν, αν μπω σε ένα πολιτικό κόμμα μέσα σε μία εβδομάδα θα με έχει διαγράψει, όποιο κι αν είναι αυτό», εξηγούσε τότε, ενώ πρόσθετε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει κομματική γραμμή.

«Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσω μία κομματική γραμμή σε οτιδήποτε. Κάνεις μία συζήτηση με έναν εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος και ξέρεις ότι και να τον πείσεις εκείνη τη στιγμή για αυτό που λες δεν μπορεί να στο πει, γιατί αν στο πει θα γυρίσει το κόμμα του εναντίον του. Για αυτό δεν υπάρχει πιθανότητα να μπω εγώ στη δική του θέση, να αυτολογοκρίνομαι και να αυτο-λοβοτομούμαι», κατέληγε σε εκείνη τη συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.