Ειδησεογραφικό site

Ο Θεόφιλος και η ερωτευμένη… απελπισθείσα

192

Το «Θέατρο Τέσσερις Εποχές» (Κυψέλης 15) παρουσιάζει από απόψε, Τρίτη 25 Νοεμβρίου το  έργο του Γιάννη Σολδάτου «Όταν ο Θεόφιλος συνάντησε  την ερωτευμένη απελπισθείσα»  σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου που ερμηνεύει και τον ομώνυμο ήρωα.

Πρόκειται για τη συνάντηση και τη συνομιλία ανάμεσα σε δύο πίνακες του Θεόφιλου: Την «Ερωτευμένη απελπισθείσα» και τις «Οθωμανίδες εκ της Υπαρχίας Κωνσταντινουπόλεως Νικομηδείας». Όλα αυτά παρουσία μιας τοιχογραφίας  που παριστάνει τη γοργόνα , την αδελφή του Μεγαλέξανδρου.

Ο Θεόφιλος δημιουργεί με τη ζωγραφική του έναν κόσμο, το δικό του κόσμο, με τη φόρμα του λαϊκού παραμυθιού και πάνω σ αυτή τη φόρμα ο Γιάννης Σολδάτος επιχείρησε να στήσει ανάλογη ενός λαϊκού θεάτρου και ο Γιάννης Μόρτζος μια λαϊκή παράσταση. Κάποια στιγμή ο Θεόφιλος έγινε κλασσικός και τοποθετήθηκε στο πάνθεον των μεγάλων ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα. Το μεγάλο δίδαγμα που μας άφησε παραμένει σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς… «Σώπασε κυρά –Δέσποινα πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι».

Πρωταγωνιστούν:
Μέλανι Μαρχάινε
Αγγελική Παρδαλίδου
Μύρια Δημητροπούλου
Τιτίκα Μαρίνου
Ελισάβετ Δημητρίου

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Δευτέρα: 9.30
Τρίτη: 9.30
Τετάρτη: 7.30

Τα σχόλια είναι κλειστά.