Ειδησεογραφικό site

Όταν ο Βαρουφάκης αποχώρησε από το Μαξίμου θυμωμένος και σκυθρωπός (Φωτο)

69

Δύο ώρες κράτησε το ραντεβού Τσίπρα – Βαρουφάκη το βράδυ της Κυριακής, μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών να διορίσει την Ελενα Παναρίτη στο ΔΝΤ, αψηφώντας τη θέληση του πρωθυπουργού.

Ο διορισμός Παναρίτη παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε μια στιγμή κατά την οποία η συμφωνία με τους δανειστές κρέμεται από μια κλωστή και όλες οι δυνάμεις της κυβέρνησης είναι προσανατολισμένες σε αυτό τον στόχο.

Οι αντιδράσεις πήραν χαρακτήρα καταιγίδας στο εσωτερικό του κόμματος και υψώθηκαν φωνές από όλες τις πτέρυγες του κόμματος εναντίον της επιλογής Παναρίτη, την οποία συνδέουν με τη μνημονιακή εποχή και τη θεωρούν σύμβολο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επιπλέον, την Κυριακή, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν ένα κείμενο-φαρμάκι στον πρωθυπουργό υψώνοντας τείχος στον διορισμό της κ. Παναρίτη. Ειδικότερα, οι βουλευτές -από τις περισσότερες τάσεις του κόμματος- εκφράζουν την έκπληξή τους για τον διορισμό Παναρίτη γιατί είναι αντίθετη με τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν για λάθος απόφαση.

Στους διαφωνούντες συμπεριλαμβάνεται και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς ο οποίος κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι επέβαλε στην κυβέρνηση το πρόσωπο της Έλενας Παναρίτη με το ζόρι και την χαρακτήρισε ως το πλέον ακατάλληλο άτομο για την θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ!

Στο κλίμα αυτό έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την επιλογή του υπουργού του, τον οποίο έχει στηρίξει ως σήμερα απέναντι σε κάθε επίθεση.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης έφτασε με τη μηχανή του στο Μέγαρο Μαξίμου και με το κεφάλι σκυφτό πέρασε το κατώφλι του. Δύο ώρες αργότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης βγαίνει πιο σκυθρωπός από ποτέ. Είναι από τις λίγες φορές που κανένα χαμόγελο δεν διαγράφεται στο πρόσωπό του. Αντίθετα, δείχνει ιδιαίτερα σκεπτικός, θυμωμένος και σκυθρωπός και στο πρόσωπό του είναι ζωγραφισμένη όλη η σκηνή που προηγήθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Πηγή φωτό: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.