Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: «Όποιος μιλάει για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα»

53

«Όποιος μιλάει για εκλογές, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα».

Με αυτή τη φράση απάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, όπως διατυπώθηκε από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Σαμαράς προέβη στη δήλωση αυτή, προσερχόμενος στο απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός, εδώ και καιρό, έχει απορρίψει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, σε παρέμβασή του στη Βουλή, έχει διαβεβαιώσει ότι θα γίνει προσπάθεια στο Κοινοβούλιο για εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει προηγηθεί εκλογική αναμέτρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει «εκλογές χθες».

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση, την οποία θα επιδιώξει με τους εταίρους της χώρας, ως πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει».

Γι’ αυτό το λόγο, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.