Ειδησεογραφικό site

Όπισθεν Κοτζιά: «Δεν είμαι μαριονέτα των Ρώσων. Είμαστε καλά παιδιά»

40

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Reuters για το τι ακριβώς είπε ο νέος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στους Ευρωπαίους ομολόγους του στο χθεσινό έκτακτο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη Ρωσία και τη στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα στο θέμα.

Η άρνηση της Ελλάδας επί των κυρώσεων τελικά είχε αίσια κατάληξη για την Ευρώπη και το Reuters κάνει λόγο για συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της τροποποίησης του κειμένου συμπερασμάτων, καθώς και στο γεγονός ότι ξεπεράστηκαν οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν για τη στάση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Ιταλός ΥΠΕΞ αποκάλυψε πως ο Νίκος Κοτζιάς του είπε: «Δεν είμαι μαριονέτα της Ρωσίας».

«Δεν είμαστε κατά όλων των κυρώσεων. Είμαστε συμβατικοί, υπέρ της επικρατούσας άποψης, δεν είμαστε τα κακά παιδιά», φέρεται να είπε ο κ. Κοτζιάς.

Στη συνέχεια υπέγραψε σε μια ξεκάθαρη δήλωση που διακήρυττε την ενοχή της Μόσχας για τη βία στην ανατολική Ουκρανία και την απαίτηση να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές.

Το πρακτορείο καταλήγει ότι ο Α. Τσίπρας δεν έχει καταστήσει ακόμα εντελώς σαφή τη θέση που θα τηρήσει για το θέμα της Ουκρανίας. Το κόμμα του έχει αριστερές ρίζες και είναι φίλα προσκείμενο στη Μόσχα, αναφέρει το Reuters, ωστόσο η Ελλάδα έχει μακρά θητεία και στο ΝΑΤΟ. Επίσης οι Ελληνες, σημειώνει είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι όπως οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί και δηλώνουν ότι συμπαθούν και τους δυο λαούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.