Ειδησεογραφικό site

Όλοι οι Έλληνες θέλουν ένα smartphone ως δώρο για τα Χριστούγεννα

35

Πρωταγωνιστές των αγορών της φετινής εορταστικής περιόδου στην Ελλάδα αναδεικνύονται τα smartphones. Αφενός αποτελούν το πιο επιθυμητό δώρο για τους Ελληνες τα Χριστούγεννα, αφετέρου αυξάνονται οι καταναλωτές, που θα κάνουν τις αγορές τους μέσω «έξυπνων» κινητών.

Εξι στους δέκα Έλληνες (το 59%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το smartphone ή το tablet τους για αγορές προϊόντων, με το 34% να σημειώνει ότι έχουν, ήδη, κάνει αγορές μέσω των συσκευών αυτών.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη χριστουγεννιάτικη έρευνα της Deloitte για το 2014. Σύμφωνα με την έρευνα, οι αγορές σήμερα γίνονται «πολύ-καναλικά», με τους καταναλωτές να αγοράζουν τόσο μέσω των φυσικών καταστημάτων όσο και μέσω του διαδικτύου.

Το 2014 οι Ευρωπαίοι καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν, κατά μέσο όρο, 488 ευρώ στις αγορές τους κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ποσό το οποίο είναι 3% μειωμένο σε σχέση με τις πραγματικές δαπάνες, που οι ίδιοι δήλωσαν ότι έκαναν την εορταστική περίοδο του 2013.

Στην Ελλάδα, οι καταναλωτές δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να ξοδέψουν 406 ευρώ μειώνοντας τον προϋπολογισμό τους κατά 12,5% σε σχέση με τις πραγματικές δαπάνες, που οι ίδιοι δήλωσαν ότι έκαναν την εορταστική περίοδο του 2013.

Τον προϋπολογισμό αυτό θα μοιράσουν σε φαγητό (163 ευρώ), δώρα (162) και σε κοινωνικές δραστηριότητες (81). Σχετικά με τον καταμερισμό των δώρων των Ελλήνων, ένα 58% του προϋπολογισμού αναμένεται να διατεθεί σε δώρα εντός της οικογενείας (24% στα παιδιά τους, 17% για τον/την σύντροφό τους και 17% για τον εαυτό τους), ενώ 39% του προϋπολογισμού αναμένεται να διατεθεί σε δώρα προς άλλους ενήλικες (22%) και άλλα παιδιά (17%). Ενα 3% αναμένεται να διατεθεί σε φιλανθρωπικές δωρεές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.