Ειδησεογραφικό site

Όλγα Κεφαλογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν ρωτήθηκα για τον ΦΠΑ

108

Προβληματισμένη δήλωσε σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Γιώργο Κουβαρά, από ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουριστικής διαμονής η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός τουρισμού τόνισε πως «μια τέτοια κίνηση δεν έχει λογική» , λέγοντας χαρακτηριστικά με αυτό τον τρόπο «θα χύσουμε την καρδάρα με το γάλα» , ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δεν έχει ερωτηθεί σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του πλαισίου του ΦΠΑ στον τομέα της αρμοδιότητάς της.

Η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «ο Τουρισμός είναι ο τομέας που έχει βοηθήσει περισσότερο την ανάπτυξη στην Ελλάδα συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας «.

Μάλιστα όπως είπε ,«με βάση τις προκρατήσεις και τα τουριστικά πακέτα οι προβλέψεις για το 2015 είναι πάρα πολύ θετικές και ότι αύξηση του ΦΠΑ θα λειτουργήσει ανασταλτικά».

Η Υπουργός τουρισμού εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

« Εκεί παρά τη μείωση του φόρου σημειώνεται σημαντική φοροδιαφυγή της τάξης του 18 %» ,είπε χαρακτηριστικά , προτείνοντας άλλους τρόπους στήριξης των νησιωτών όπως «η μείωση των κανονικών συντελεστών φορολόγησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.