Ειδησεογραφικό site

“Ψυχρό” το κλίμα ανάμεσα σε Τσίπρα-Σαμαρά στο γεύμα στο Προεδρικό

24

Δεν έσπασε ο πάγος μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά το ότι παρακάθισαν στο ίδιο τραπέζι με αφορμή το γεύμα που παρέθεσε ο Κ. Παπούλιας στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός» φέρεται να σκέφτηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όταν πρότεινε στον Κάρολο Παπούλια να παραθέσει γεύμα με αφορμή τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει σε λίγες ημέρες και να καλέσει εκτός από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκαν την πρόταση ωστόσο οι πάγοι μεταξύ τους δεν έλιωσαν. Το «ψυχρό» κλίμα το διαισθάνθηκαν όλοι ακόμα και ο Πέτρος Μολυβιάτης που αρκετοί μπορεί να απόρησαν για την παρουσία του, αλλά ουσιαστικά ήταν εκείνος που, όπως είχε αποκαλύψει η «Αγορά», έκανε τον «αρραβώνα» που κατέληξε σε «γάμο» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου στη μυστική συνάντηση που είχε ο κ. Μολυβιάτης με τον πρωθυπουργό στο σπίτι του πρώτου στα Βόρεια προάστια.

Οι εξελίξεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ελάχιστα συζητήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ο Κάρολος Παπούλιας δεν έκρυψε την ανησυχία του και τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπήκε στην ουσία των διαπραγματεύσεων αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Άλλωστε, το κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ήδη βαρύ μετά τις «πολεμικές» ανακοινώσεις που είχαν ανταλλάξει Μαξίμου και ΝΔ, με αφορμή τα κέντρα μεταναστών και το έγγραφο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, όσοι παραβρέθηκαν στο γεύμα υποστήριξαν ότι το κλίμα μπορεί να ήταν τυπικό αν και οι δύο καθόντουσαν μακριά λόγω πρωτοκόλλου, αλλά εκτιμούν ότι το πρώτο βήμα για να έρθουν πιο κοντά Τσίπρας και Σαμαράς έγινε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.