Ειδησεογραφικό site

Ψηφοφορία των «28» για τον Γιούνκερ θα ζητήσει ο Κάμερον

57


Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει από τους ηγέτες της Ε.Ε. να πραγματοποιήσουν μια «χωρίς προηγούμενο» ψηφοφορία για το διορισμό του μελλοντικού προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, με την ελπίδα να αποφύγει το διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ανακοίνωσαν πάντως ότι θα στηρίξουν η Πολωνία και η Ισπανία.

«Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει με σαφήνεια ότι, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώξει να προχωρήσει στο διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να διεξαχθεί ψηφοφορία για το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Κάμερον.

Στη Βαρσοβία, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα του θα υποστηρίξει τον κ. Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, αν η υποψηφιότητά του τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία και βρισκόταν δίπλα στον κ. Τουσκ κατά τη συνέντευξη Τύπου, είπε πως και η Ισπανία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Γιούνκερ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.