Ειδησεογραφικό site

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων

45

Την τακτική των διαφοροποιήσεων στις ονομαστικές ψηφοφορίες συνεχίσει ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης προκαλώντας μικρής ισχύος αναταράξεις και δυσφορία στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής καταψήφισε το έβδομο άρθρο του νομοσχεδίου για τον νέο τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων που προβλέπει χρηματοδότηση και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. «Ναι» ψήφισε ο ίδιος στο άρθρο 5 για τα ονομαστικά κουπόνια ενίσχυσης των κομμάτων, συντασσόμενος αυτή την φορά με την επίσημη γραμμή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο άρθρα πέρασαν τελικά κατά πλειοψηφία μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, σε σύνολο 263 ψηφισάντων, το άρθρο 5 πέρασε με 148 «ναι» και 115 «όχι» και το άρθρο 7 με 147 «ναι» και 115 «όχι».

Μετά και από την σημερινή ψηφοφορία, το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, αποτελεί νόμο του κράτους.

Στο νομοσχέδιο εντάσσεται βουλευτική τροπολογία που προβλέπει ότι ποσοστό 40% της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα δεν μπορούν  να κατασχεθούν από τις τράπεζες. Η εν λόγω ρύθμιση θα δώσει μικρή «ανάσα» στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται υπερδανεισμένα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.