Ειδησεογραφικό site

Ψαριανός: Προειλημμένη απόφαση η στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

58

Σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ο κ. Ψαριανό άσκησε κριτική σε αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ενώ υποστήριξε ότι προσπάθησε να ενημερώσει, τηλεφωνικά, τον Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει προειλημμένη απόφαση κάποιων «κύκλων» της ΔΗΜΑΡ να υπάρξει στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εκ προοιμίου λάθος, αλλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του σε αρκετά ζητήματα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «καμία ιδεολογική συγγένεια με τον κ. Σαμαρά και τους Μπαλτάκους, αλλά καμία σχέση και με τους γουναράδες της Κουμουνδούρου. Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιό του. Διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας; Μάλιστα, θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαπραγμάτευση του χρέους, διακανονισμό και συμφωνία με τους εταίρους; Μάλιστα, να το δούμε, αλλά όχι σκισίματα, διαγραφές και ένα άρθρο ή επιστροφή στη δραχμή. Γιατί τα έχουν πει όλα…».

Αναφερόμενος στην αυτοκριτική από αρκετά μέλη της ΔΗΜΑΡ, για το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε ότι αυτά που τώρα λέγονται, ήταν θέσεις που ο ίδιος και κάποιοι άλλοι βουλευτές υποστήριζαν αλλά τότε δέχονταν επιθέσεις με την επωδό ότι «υπηρετούσαμε αντίπαλο πολιτικό σχέδιο».

Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι ο τρόπος και η στιγμή που η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να φύγει από την κυβέρνηση ήταν λανθασμένος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.