Ειδησεογραφικό site

Ψαριανός: Να παραιτηθεί ο Κουβέλης από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ-Κόντρα με Μαχαίρα

36

Την άμεση παραίτηση του Φώτη Κουβέλη από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», ο κ. Ψαριανός εξέφρασε την άποψή του ότι ο κ. Κουβέλης «όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί, θέτοντας την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος», μετά το «καταστροφικό» αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ.

«Πήγαν το κόμμα στην ίδια κατηγορία με τους Κυνηγούς και κόμματα τύπου Πουλάω Οικόπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντας ευθύνες στον κ. Κουβέλη και τον στενό πυρήνα της ομάδας που τον περιβάλλει.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαριανό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έπρεπε να είχε πάρει πρωτοβουλίες για την κεντροαριστερά, «τότε που είχε 6 με 6,5%, ενώ τώρα που έχει πάει στο 1%, την πρωτοβουλία την έχει ο Βενιζέλος», ενώ κατήγγειλε ότι ο κ. Κουβέλης κάνει εσωτερικές διαπραγματεύσεις για να διασωθεί στην ηγεσία, ενόψει της συνεδρίασης των οργάνων την Παρασκευή, στην οποία ο κ. Ψαριανός μάλλον δεν θα λάβει μέρος.

Χρήστος Μαχαίρας: «Ο Ψαριανός είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες»

Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας δήλωσε ότι «κάθε πολιτικό πρόσωπο μεταφέρει το ύψος και την αισθητική του».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Μαχαίρας τόνισε πως η ανασυγκρότηση του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς, δεν πρόκειται να γίνει «ούτε με κραυγές ούτε με ύβρεις» αλλά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν άφησε μάλιστα αναπάντητη την προσωπική αιχμή σε βάρος του από τον Γρηγόρη Ψαριανό πως μπήκε από το παράθυρο μόλις είδε φως στη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν υπήρχε κανένα φως γιατί είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες». «Κάνουμε αγώνα για να ξαναβάλουμε φως», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Μαχαίρα.

Δήλωσε επίσης, πως είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό θέμα στη ΔΗΜΑΡ το οποίο «το δημιουργούν δηλώσεις που κινούνται έξω από τη λογική του χώρου μας», οποίος μπορεί να υπέστη ένα πλήγμα αλλά πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθεί πάλι στα πόδια του.

Δεν εξύβρισα κανέναν, απαντά ο Γρ. Ψαριανός

Δεν εξύβρισα κανέναν, ανταπάντησε ο Γρηγόρης Ψαριανός, παρεμβαίνοντας εκ νέου στον ΒΗΜΑ FM 99,5.
«Κατακεραύνωσα και θα το ξανακάνω τις απαράδεκτες πολιτικές που οδήγησαν τη βάρκα μας σε ναυάγιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ψαριανός, είπε πως «αγαπά» και «νοιάζεται» τον Φώτη Κουβέλη, τον Χρήστο Μαχαίρα αλλά και το κόμμα «που έφτιαξα μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους».

Σχολίασε τη δήλωση του κ. Μαχαίρα πως «έσπασε τις λάμπες της ΔΗΜΑΡ», λέγοντας πως ο ίδιος είναι πολύ καλύτερος στα ευφυολογήματα από τον κ. Μαχαίρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.