Ειδησεογραφικό site

Ψήφισαν 4.308 Αθηναίοι δικηγόροι για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

32

Την πρώτη ημέρα του δημοψήφισμα που διεξάγεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για το νομοσχέδιο του  Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προσήλθαν και ψήφισαν 4.308 από τους 21.615 εγγεγραμμένους Αθηναίους δικηγόρους.

Το δημοψήφισμα συνεχίζεται και αύριο από τις 7 π.μ. έως 7 μ.μ., όπου θα υπάρξουν και τα τελικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, δημοψήφισμα διεξάγεται και σε ακόμα 59 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους δεν διεξάγεται δημοψήφισμα στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου.

Πανελλαδικά στις κάλπες καλούνται 41.710 δικηγόροι. Την απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος έλαβε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, (κατ΄ εφαρμογήν του άρθρου 138 του Κώδικα Δικηγόρων).

Στόχος του δημοψηφίσματος είναι να εκφράσουν οι δικηγόροι την θέση τους για το  νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τον   Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την στάση που θα τηρήσουν (αποχή από τα καθήκοντα τους, κ.λπ.

Για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχέδιου υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από τον δικηγορικό κόσμο, όσο και από το δικαστικό σώμα.

Να σημειωθεί ότι οι Αθηναίοι δικηγόροι επανέρχονται μεθαύριο Πέμπτη στα καθήκοντα τους μετά από εννέα μέρες αποχή, ενώ οι δικηγόροι των άλλων Δικηγορικών Συλλόγων επανέρχονται την ερχόμενη Δευτέρα.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή, στην Αθήνα  θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθοριστεί η  περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.