Ειδησεογραφικό site

Ψέματα και προσωπικές επιθέσεις καταλογίζει στη Λαϊκή Ενότητα ο Τρύφων Αλεξιάδης

34

Για παραπληροφόρηση, ψέματα και προσωπικές επιθέσεις από τη Λαϊκή Ενότητα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, αφορμής δοθείσης από την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία χρέωνε στον κ. Αλεξιάδη «παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες» σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως τονίζει ο κ. Αλεξιάδης, δεν μίλησε ποτέ και πουθενά σαν αναπληρωτής υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. «Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016 το ύψος του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δισ. Το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. Λέει λοιπόν ψέματα η Λαϊκή Ενότητα και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της» προσθέτει ο κ. Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προκαλεί ερωτηματικά η εξαγγελία της Λαϊκής Ενότητας για αφορολόγητο 12.000 σε τετραμελή οικογένεια, γιατί τώρα (σε μισθωτούς και συνταξιούχους) ισχύει οικογενειακό αφορολόγητο 19.000 (9.500 για κάθε σύζυγο)».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης υποστηρίζει ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών που εξαγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα, θα γίνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017, όπως προβλέπει ο Ν.4336/14.8.15 (σελ. 1017, 2.2ν) που ήδη ισχύει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα διατύπωσης των πολιτικών απόψεων της Λαϊκής Ενότητας.

«Ας μην μετατραπεί όμως αυτή η προσπάθεια, σε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο και περιεχόμενο που θυμίζει παλαιοκομματικές μεθόδους συντηρητικών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων. Ας σεβαστούμε όλοι τους κοινούς αγώνες και την κοινή πορεία μέχρι πρόσφατα», καταλήγει ο κ. Αλεξιάδης.

Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Ενότητα καταλόγισε στον κ. Αλεξιάδη ότι προσπαθεί «να δικαιολογήσει τη διαιώνιση της λαφυραγώγησης της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας μέσω του ΕΝΦΙΑ» και αφού η κατάργησή του πήγε περίπατο, «ακολουθεί τώρα τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν προεκλογικές υποσχέσεις για τη δήθεν μείωσή του».

«Ο κ. Αλεξιάδης ψεύδεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα «γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός», αφού από τη φύση του είναι δημευτικός για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες, ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα», συμπλήρωσε η Λαϊκή Ενότητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.