Ειδησεογραφικό site

Χωρίς συνέντευξη η επιλογή των προϊσταμένων του Δημοσίου

36

Σε αλλαγή και του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο προσανατολίζεται ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος. Το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος έχουν τεθεί διάφορες απόψεις, ωστόσο αυτή που διαφαίνεται να επικρατεί επί του παρόντος είναι ότι βασικό στοιχείο για την επιλογή προϊσταμένων θα είναι ο υπηρεσιακός τους φάκελος, δηλαδή τα τυπικά τους προσόντα, η προϋπηρεσία κ.λπ. Ως προς τη συνέντευξη, η οποία βάσει του ισχύοντος νόμου αποτελεί βασικό εργαλείο για την επιλογή των προϊσταμένων, είναι άγνωστο πώς και αν θα συνεχίσει να υφίσταται καθώς ήδη η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της, επισημαίνοντας ότι «θα λειτουργήσει ως face control για το πελατειακό κράτος».

Στο πλαίσιο της χθεσινής πρώτης συνάντησης μεταξύ της ΑΔΕΔΥ και του αναπλ. υπουργού ετέθησαν όλα τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του υπουργείου. Οι ανακλήσεις των απολύσεων που έγιναν βάσει Μνημονίου, η κατάρτιση νέου μισθολογίου, η δημιουργία ενός νέου συστήματος αξιολόγησης, ο νέος τρόπος επιλογής των προϊσταμένων καθώς και ο έλεγχος στις μετατροπές των συμβάσεων. Ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις απόψεις της ΑΔΕΔΥ και αναμένει τις προτάσεις της, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο –άλλωστε, το έχει προαναγγείλει και ο ίδιος με δημόσιες δηλώσεις του– ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.