Ειδησεογραφικό site

Χωρίς βελτιώσεις η υπουργική τροπολογία για την υπόθεση Νίκου Ρωμανού

24

Την πρόταση της κυβέρνησης που περιλαμβάνει όλα τα νόμιμα μέσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ρωμανός για να παρακολουθήσει τις σπουδές του υπερασπίστηκε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου στην Βουλή απορρίπτοντας τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Η πρόταση του υπουργού περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση με ειδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στον χώρο των φυλακών και θα επιτρέψουν στον 21χρονο προφυλακισμένο να παρακολουθήσει τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα και στην συνέχεια, όταν θα είναι έτοιμο το σύστημα με τα «βραχιολάκια» να τα χρησιμοποιήσει εφόσον πληροί της προϋποθέσεις.

Νωρίτερα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν ξεχωριστές νομοθετικές προτάσεις οι οποίες μετά από διαβουλεύσεις ενώθηκαν σε ενιαίο κείμενο για να δοθεί λύση στην υπόθεση του απεργού πείνας. Σύμφωνα με τη ρύθμιση «οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται υποχρεωτικά σε κρατούμενους οι οποίοι έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Επικρατείας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους ως υποδίκων ή καταδικασθέντων και ανεξαρτήτως του αδικήματος για το οποίο είναι υπόδικοι ή έχουν καταδικασθεί».

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής, Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Μπόλαρη, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) και η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.