Ειδησεογραφικό site

Χυδαία ρατσιστική επίθεση σε 14χρονη μαθήτρια – «Μία νέγρα δεν αξίζει Άριστα»

39

«Μία νέγρα δεν αξίζει Άριστα», «Πότε θα πάτε πίσω στη χώρα σας;», «Αν πάρεις 10 στο διαγώνισμα θα σου αποκαλύψω ποιος είμαι», «Θέλω να σε καταστρέψω», «Πότε θα αλλάξεις σχολείο;», «Έχεις ωραίο σώμα και ωραίο πισινό, κρίμα που γεννήθηκες βρώμικη», είναι μόνο μερικά από όσα έχει γράψει μέχρι στιγμής ανώνυμος συμμαθητής μίας μαθήτριας από τη Σενεγάλη σε σχολείο της Πίζας στην Ιταλία.

Η 14χρονη που είναι άριστη μαθήτρια δέχεται τις απειλητικές και ακραία ρατσιστικές επιστολές από άγνωστο, ο οποίος προφανώς δε μπορεί να δεχθεί το γεγονός ότι η ανήλικη διαπρέπει στο σχολείο.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας της 14χρονης απευθύνθηκε στην αστυνομία όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου εξαιτίας των επιστολών που λαμβάνει τον τελευταίο μήνα η κόρη του.

Ο 56χρονος άνδρας που ζει στην Ιταλία τα τελευταία 15 χρόνια και είναι εργάτης, μίλησε και με τους ίδιους τους συμμαθητές της κόρης του, χωρίς να χρησιμοποιήσει επιθετικό τόνο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, ούτε αυτή η προσέγγιση έφερε αποτέλεσμα, καθώς η ανήλικη έλαβε ακόμα μία επιστολή με ρατσιστικό περιεχόμενο που έγραφε: «Πότε επιτέλους θα επιστρέψετε στη χώρα σας;».

Μιλώντας σε εφημερίδα της περιοχής η 14χρονη που θέλει να σπουδάσει Νομική είπε: «Μου λένε ότι είναι αδύνατον κάποια σαν εμένα να γίνει δικηγόρος».

Από την άλλη ο πατέρας της στην ίδια εφημερίδα εξήγησε ότι η επίθεση είναι κατά 50% αποτέλεσμα φθόνου και κατά 50% ρατσιστική, αλλά «τώρα πρέπει να σταματήσουν».

Η επιμελής μαθήτρια από την άλλη συμπλήρωσε: «Είναι μία κατάσταση που με κάνει να νιώθω άσχημα γιατί ξέρω ότι στην τάξη μου υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν αυτά τα πράγματα και με πονούν. Έγραψαν ότι δεν μπορεί μία νέγρα να γίνει δικηγόρος».

Μετά την αποκάλυψη των επιστολών, που ο άγνωστος αφήνει στο θρανίο της μικρής, το ζήτημα συζητήθηκε στη συνέλευση καθηγητών, ενώ την υπόθεση πρόκειται να διερευνήσει η αστυνομία με πρώτο βήμα την επικοινωνία με τους καθηγητές ώστε να διαπιστωθεί αν κατά το παρελθόν η 14χρονη είχε πέσει θύμα ανάλογης επίθεσης από συμμαθητές της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.