Ειδησεογραφικό site

Χρυσοχοϊδης: Δεν πέφτει η κυβέρνηση, δεν θα τινάξουμε τίποτα στον αέρα

60

Προτεραιότητά μας είναι η πολιτική σταθερότητα δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από την Κρήτη όπου βρέθηκε για να ανακοινώσει την έναρξη διαδικασίας για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.

«Έχω δύο πράγματα στο μυαλό, το πρώτο είναι η πολιτική σταθερότητα και όταν λέω πολιτική σταθερότητα, δεν εννοώ στασιμότητα. Όταν λέω πολιτική σταθερότητα εννοώ την κυβερνητική σταθερότητα ώστε να πάμε στο επόμενο βήμα. Και το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη. Όπου γυρίσουμε αυτή την στιγμή και δούμε, σε όλους τους δείκτες της οικονομίας, φαίνεται καθαρά πλέον ότι η Ελλάδα στρίβει προς την ανάπτυξη. Άρα λοιπόν χρειαζόμαστε αυτό το μεγάλο αγαθό. Γι αυτό το μεγάλο αγαθό πονέσαμε, στερηθήκαμε, δημιουργήθηκαν τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Τώρα δεν θα τινάξουμε τίποτα στον αέρα. Είναι λάθος να πιστεύουν ορισμένοι, ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ώριμος και δεν είναι ψύχραιμος. Θα το αποδείξει στις εκλογές» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, στο κανάλι «Κρητη tv».

Τι είπε για την κεντροαριστερά

Αναφερόμενος στο θέμα της ανασυγκρότητης της κεντροαριστεράς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε:
Το δεύτερο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι η κεντροαριστερά, αυτή που εμείς εκπροσωπούμε, το ριζοσπαστικό κέντρο, την προοδευτική αριστερά. Εμείς που ξέρουμε και μάθαμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις με μέτρο και σεβασμό και κοινωνική ευαισθησία.

Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε έναν άγονο διπολισμό; Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε έναν διπολισμό όπου το κριτήριο δεν ήταν ποιος είναι καλύτερος, αλλά ποιος είναι ο λιγότερο χειρότερος; Θέλουμε να πάμε σε έναν άγονο διπολισμό, όπου θα κυριαρχεί από τη μία πλευρά η συντήρηση και από την άλλη πλευρά ο λαϊκισμός; Αυτό που έχω λοιπόν στο μυαλό μου είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι η κεντροαριστερά και η προοδευτική αριστερά, τη χρειαζόμαστε και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να στηρίξουμε στις επόμενες εκλογές.

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα αν η Ελιά δεν πάει καλά τώρα στις ευρωεκλογές θα τεθεί θέμα προέδρου, ο υπουργός Μεταφορών απέφυγε να απαντήσει, αν και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

«Ακούστε, αυτή η συζήτηση, η οποία κάθε φορά ανοίγει ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων, δεν είναι συζήτηση που αφορά και πρέπει να αφορά τα κόμματα και τη χώρα. Το πρώτο βασικό ερώτημα είναι η χώρα, είναι η πατρίδα. Το πρώτο βασικό ερώτημα είναι αν την επόμενη μέρα θα προχωρήσουμε, όπως είπα προηγουμένως, με σταθερότητα, για να ανοίξουμε το κεφάλαιο της ανάπτυξης και της απασχόλησης, δεν είναι τα κόμματα μας.
Η δεύτερη προτεραιότητα είναι να σκύψουμε με ευαισθησία πάνω σε αυτούς που υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια και οι πρώτοι είναι οι άνεργοι, οι δεύτεροι είναι οι συνταξιούχοι, οι τρίτοι είναι οι νέοι που κυρίως είναι άνεργοι ή αμείβονται με μισθούς πείνας. Στη συνέχεια οφείλουμε, πάλι πατριωτικά, να δούμε με ποιο τρόπο θα ανασυντάξουμε ο καθένας από την πλευρά του το κόμμα του.

Εμείς λοιπόν θέλουμε την επόμενη μέρα πηγαίνοντας σε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για τη δημοκρατική παράταξη, την κεντροαριστερά, την προοδευτική αριστερά να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε χρήσιμοι, ότι θα είμαστε παρόντες και ότι θα ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη παράταξη, όπως ήτανε, θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια, θα αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα και θα δώσουμε στο λαό μια νέα πρόταση εξουσίας, χωρίς να είμαστε παρακολούθημα κανενός» δήλωσε.

Αεροδρόμιο στο Καστέλι

Στην Κρήτη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορείς του νησιού και ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου του Καστελίου, άμεσα, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.