Ειδησεογραφικό site

Χουντής: Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση

41

Αποφασισμένη να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χουντή ο οποίος ευχαρίστησε τη Γαλλία για την πολιτική στήριξη κατά την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Χουντής υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα υπογράμμισε, ακόμη, ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από τους κανόνες της ΕΕ και δεν θέλει να φορτώσει βάρη στους Ευρωπαίους φορολογούμενους και εργαζόμενους.

Το πρόβλημα, επισήμανε, είναι πως η Ευρώπη θα πάρει αναπτυξιακή πορεία, κάτι που δεν γίνεται με τις πολιτικές της λιτότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ζήτησε το ταμείο Γιούνκερ να λειτουργήσει με κριτήρια πολιτικής συνοχής και όχι μακροοικονομικές αιρεσιμότητες.

Οι κ.κ. Χουντής και Ντεζίρ συζήτησαν τόσο θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών όσο και διμερών σχέσεων.

Η Γαλλία είναι στο πλευρό των Ελλήνων και θα παραμείνει και στο μέλλον, υποστήριξε ο Γάλλος αξιωματούχος, που τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ελλάδα στον πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα και να δουλέψει μαζί με την Αθήνα για τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ενέργεια και το κλίμα.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει μεγάλο ρόλο να παίξει στις διεθνείς κρίσεις, ιδίως στη Μεσόγειο και για τη διαφοροποίηση των οδών ενεργειακού εφοδιασμού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.