Ειδησεογραφικό site

«Χιτσκοκικό» φινάλε στην προεκλογική περίοδο-Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

63

Οι αναποφάσιστοι θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που καταγράφει το «θρίλερ» δείχνοντας την απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό του ANT1, τα δύο κόμματα αναδεικνύονται ισόπαλα, τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 25,6%, με τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή (5,6%).

Ισοπαλία καταγράφεται και στην εκτίμηση ψήφου, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν από 31,6%, με τη Χρυσή Αυγή να ακολουθεί με 7,2%.

Στην παράσταση νίκης από την άλλη, υπερέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 57% εκτιμά ότι θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Μεγάλος είναι ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Από αυτούς, το 24% στις προηγούμενες εκλογές είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 16% Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο δημοφιλέστερος, ενώ ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Αλέξης Τσίπρας σε ό,τι αφορά τη θετική γνώμη.

«Αλμα» εμφανίζεται να έχει κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αυξάνοντας το ποσοστό του από 12% σε 22%, σε σύγκριση με τρεις εβδομάδες νωρίτερα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας «οδηγεί» αυτή την κούρσα με 29% και ποσοστό ελαφρώς αυξημένο σε σύγκριση με μέτρηση της Metron Analysis την περίοδο 20-24 Αυγούστου.

Ακόμη, αρνητικά κρίνουν οι ερωτηθέντες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, 7 στους 10 απάντησαν ότι αυτή την περίοδο η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.