Ειδησεογραφικό site

Χειρουργείται σήμερα ο Ν. Αναστασιάδης

37

Σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας θα υποβληθεί σήμερα στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Η επέμβαση θα ξεκινήσει γύρω στις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να διαρκέσει τρεις έως έξι ώρες.

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου, ο οποίος είναι ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Χθες το βράδυ, στον κ. Αναστασιάδη τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη σημερινή χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα του Αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα».

Στο μεταξύ, τον Κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Λόγω του γεγονότος ότι κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο κ. Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνομίλησε με τη σύζυγο του Κύπριου προέδρου, Άντρη Αναστασιάδη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.