Ειδησεογραφικό site

Χειμώνιασε ξαφνικά- Καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα με μικροπροβλήματα

45

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η πρωινή καταιγίδα. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δύο τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από τις περιοχές Ηρακλείου και Βύρωνα. Επίσης, κλήσεις έγιναν και για επτά κοπές δέντρων.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Σήμερα, τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τις πρωινές ώρες ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν κατά τόπους και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.