Ειδησεογραφικό site

«Χαστούκι» για την Τουρκία, η παρέμβαση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στον ΟΑΣΕ

41

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, συμμετείχε και φέτος στις εργασίες της Συνδιάσκεψης «2014 Human Dimension Implementation Μeeting» του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που οργανώθηκε από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βαρσοβία (22/9 – 3/10).
Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν διπλωματικές αντιπροσωπείες των 57 χωρών – μελών του ΟΑΣΕ καθώς και ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων.
Εκτέθηκαν αναλυτικά:
-Τα χρονίζοντα εκπαιδευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία.
-Η άρνηση των τουρκικών Αρχών για τα κληρονομικά δικαιώματα των εκδιωχθέντων Ελλήνων και των απογόνων τους από την Κωνσταντινούπολη, καθώς και οι πρόσφατες πρακτικές σοβαρών διακρίσεων και εγκλημάτων μίσους εις βάρος των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία.
-Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ειδικότερα, η συνεχιζόμενη άρνηση της αναγνώρισης της νομικής προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δόθηκε δε. ιδιαίτερη έμφαση στο χρονίζον ζήτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Επίσης, κατετέθηκαν λεπτομερείς «Εκθέσεις» και «Συστάσεις» προς τις τουρκικές Αρχές, οι οποίες έχουν πρωτοκολληθεί και αναρτηθεί στις    επίσημες ιστοσελίδες του ΟΑΣΕ.
Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Α. Λαμπίδη, τον γ.γ. Φ. Κουβαρά και τον τ. πρόεδρο Θ. Παχόπουλο. Σημειώνεται, ότι τα πλήρη κείμενα των Εκθέσεων και Εισηγήσεων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του OΑΣE:
http://www.osce.org/odihr/hdim_2014˃ Resources ˃ BY SOURCE > Non-Governmental Organizations > Constantinopolitan Society.

Τα σχόλια είναι κλειστά.