Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης στο CNBC : Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα κερδίσουν

37

Την εκτίμηση πως όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα κερδίσουν εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC.

«Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί έπειτα από μια μακρά περίοδο ύφεσης έξι χρόνων, οι επενδυτές βλέπουν πως το στοίχημα θα κερδηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.
Συνεχίζοντας είπε πως «η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από το εξωτερικό και ένας τρόπος να το πετύχεις είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια… υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς επενδυτές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επενδυτές βλέπουν τις προοπτικές ανάπτυξης».

Στην ερώτηση για το αν πιστεύει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλο πρόγραμμα ο υπουργός απάντησε πως το «πρόγραμμα είχε κάποια πλεονεκτήματα, οι δανειστές υποχρέωσαν τη χώρα να κάνει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις, για δύο-τρία χρόνια είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΑΣΕ για τις μεταρρυθμίσεις».

«Για εμένα οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι προσεκτικές και ο πληθυσμός να έχει την ιδιοκτησία τους. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο κόσμος να δει λεφτά στην τσέπη του. Πρέπει να συνδέσει τις μεταρρυθμίσεις με τα πλεονεκτήματα της επικείμενης οικονομικής επέκτασης».
Κληθείς να αξιολογήσει τον βαθμό που οι Έλληνες αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις ο κ.Χαρδούβελης, είπε: «Ειλικρινά οι Έλληνες ωρίμασαν ως άτομα. Συνέδεσαν τις δημόσιες δαπάνες για συντάξεις και άλλες παροχές με τη φορολογία τους. Πλέον ξέρουν πως αυτοί πρέπει να πληρώνουν για τις κρατικές δαπάνες. Αυτό είναι ένα δείγμα μεγάλης ωριμότητας για έναν πληθυσμό που υποφέρει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.