Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης: Νέο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα από το 2015

38

Στους βασικούς άξονες του νέου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2015, στο πλαίσιο της νέας σχέσης της Ελλάδας με τους εταίρους στην μετά το μνημόνιο εποχή, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2014» του ΕΒΕΑ και του Ι.Ε.Α.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, οι βασικοί άξονες αυτού του μεταρρυθμιστικού σχεδίου περιλαμβάνουν:

Τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
Τη βελτίωση της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα
Την ενίσχυση των θεσμών
Την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος
Το φορολογικό

«Θέλουμε, πράγματι, να αναδείξουμε μια εξωστρεφή και ανταγωνιστική ελληνική οικονομία, η οποία να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και θα αξιοποιεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε πως η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί το κεντρικό σημείο αυτής της πολιτικής, εκεί θα στηριχθεί η προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας από εδώ και πέρα.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, πάντως, πως στόχος δεν είναι μόνο να επιτευχθούν ρυθμοί μεγέθυνσης των επενδύσεων αλλά κυρίως η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του επενδυτικού υποδείγματος της χώρας.

«Το νέο επενδυτικό υπόδειγμα δεν θα είναι προσανατολισμένο απλώς προς την εσωτερική κατανάλωση. Αυτό ήταν το πρόβλημα των περασμένων δεκαετιών. Αλλά ούτε θα είναι προσανατολισμένο και στα κέρδη που εξασφάλιζαν οι προστατευμένες εξαιτίας των διαφόρων στρεβλώσεων στις εσωτερικές αγορές επιχειρήσεις. Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τις στρεβλώσεις. Να τις εξαφανίσουμε, να έχουμε πραγματικό ανταγωνιστικό περιβάλλον στον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε.

Ο κ. Χαρδούβελης δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει την κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα. «Είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση αυτή που περνάμε, είμαστε στη μέση μίας διαπραγμάτευσης. Ελπίζουμε το καλύτερο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε», ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.