Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης: Η Αργεντινή ήταν μόνη της, η Ελλάδα συναποφάσισε με την Ε.Ε.

64

Το θέμα της Αργεντινής συνεχίζει να «απασχολεί» τη Βουλή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη να τονίζει τις διαφορές με την Ελλάδα, επισημαίνοντας, παράλληλα, τα λάθη στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

«Το κύριο ζητούμενο είναι εάν μια χώρα από μόνη της μπορεί να τα βάλει με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια» είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «η Αργεντινή ήταν μόνη της γι’ αυτό αντιμετωπίζει περιπέτειες και παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές. Η Ελλάδα συναποφάσισε με τους Ευρωπαίους. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια βρήκαν απέναντί τους ολόκληρη την ευρωζώνη».

Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε και στο «αλαλούμ» με τον ΕΝΦΙΑ, κάνοντας αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. «Έχουμε αναγνωρίσει πολλά λάθη. Διορθώσαμε πολλά λάθη που αφορούσαν 2 εκατ. κόσμο. Χρειάζεται πολλή δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε από την αντιπολίτευση να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στους εταίρους μας» τόνισε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.