Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης: Αυτονόητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων-Θετικό ισοζύγιο για πρώτη φορά από το 1948

37

«Όλοι θέλουν η Ελλάδα να πετύχει και για αυτό θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης την Τρίτη στην ομιλία του στην 2η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών με θέμα «Ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας- Η πορεία προς την ανάπτυξη».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι σύντομα η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές, συνδέοντας αυτή την επιλογή
με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία έχει βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε.

Παράλληλα, προέβλεψε φυγή προς τα μπρος για την οικονομία το 2015, ενώ τόνισε ότι η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 2,9% το 2015 θα στηριχθεί στην κατανάλωση, στις επενδύσεις και στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.

Για άλλη μια φορά ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο εξωστρεφούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος, τέλος, στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι αναμένονται έσοδα 4,2 δις ευρώ από 32 πρότζεκτ τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Θετικό ισοζύγιο για πρώτη φορά από το 1948

Mεταξύ άλλων ο κ. Χαρδούβελης τόνισε:

-«Το 2011 η μέση λήξη του χρέους ήταν 6,3 χρόνια και τώρα είναι 16,4. Δηλαδή χρωστάμε μεν πολλά αλλά έρχονται αργότερα.

-Οι δαπάνες για τόκους, μειώθηκαν από 7,8% του ΑΕΠ το 2011, σε 3,7% το 2013, μέχρι το 2020 στο 3%.

-Δεν μπορούμε να αψηφήσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά είχαμε από το 1948 θετικό ισοζύγιο.

-Μετά από τις ρυθμίσεις που προωθούμε ιδίως με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μετά την ολοκλήρωση των στρες τεστς, σταδιακά η ρευστότητα θα αρχίσει να αποκαθίσταται. Παράλληλα όπως ξέρετε και οι αποφάσεις της κεντρικής μας τράπεζας για παροχή ρευστότητας μας βοηθάει».

Πηγή: tovima.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.