Ειδησεογραφικό site

Χαρακτήρα μάχης για την εξουσία παίρνει η αδυσώπητη κόντρα δύο γυναικών στη ΝΔ

40

Ένα ολόκληρο πλέγμα από πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες βρίσκεται πίσω από το σκληρό ανταγωνισμό δύο κυριών της πολιτικής σκηνής με «βαριά» ονόματα στο κυβερνόν κόμμα. Οι εξελίξεις της επόμενης μέρας.

Έστω κι αν ακόμα απομένει η πιο μεγάλη μέρα της μάχης για να σωθεί η παρτίδα για την κυβέρνηση, δηλαδή στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα να εκλεγεί τελικά πρόεδρος κι έτσι να πάρει μία γερή δόση παράτασης η θητεία της σημερινής κυβέρνησης, ήδη τα βαριά «τζάκια» στη Νέα Δημοκρατία κάνουν τους υπολογισμούς τους και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα πιθανόν πρόωρων εκλογών με ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έστω κι αν κανένας δεν αναφέρει ανοιχτά τη λέξη «αμφισβήτηση», είναι γνωστό σε όσους κάνουν το ρεπορτάζ της ΝΔ ότι σε ενδεχόμενη ήττα, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, όλα τα θέματα θα πέσουν στο τραπέζι από μηδενική βάση.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει μία σκληρή κόντρα στην Α’ Αθήνας, ανάμεσα στα δύο πιο “βαριά” ονόματα της ΝΔ, την Όλγα Κεφαλογιάννη και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

kefalogianniΈχοντας βαριά παράδοση, ως κληρονομιά, στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και πανίσχυρους παράγοντες που τη στηρίζουν, η νεαρή Υπουργός Τουρισμού θεωρείται σύμφωνα και με τις ανεπίσημες σφυγμομετρήσεις το φαβορί για την πρωτιά στην Α’ Αθήνας, όποτε διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση.

Φαίνεται όμως ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη, στην προσπάθειά της αυτή έχει τις ευχές και την υποστήριξη δύο πολύ σημαντικών πολιτικών παραγόντων: του «καραμανλικού μπλοκ» αλλά και του πρώην δημάρχου, βουλευτή της Α’ Αθήνας και νυν Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ως γνωστόν εκλεγόταν στην Α’ Αθήνας.

Από την άλλη, η Ντόρα Μπακογιάννη, επιχειρεί το ολικό come back, στη διεκδίκηση του ηγετικού ρόλου στο κόμμα τον οποίο είχε πριν την ήττα της στις κομματικές εκλογές του 2010 από τον Αντώνη Σαμαρά και το αποτυχημένο προσωπικό πολιτικό της εγχείρημα «Δημοκρατική Συμμαχία».

mpakogianniΣτην προσπάθειά της αυτή, φαίνεται να έχει τη στήριξη όλης της οικογένειας, αλλά και προσπαθεί να επανενεργοποιήσει και παλιές συμμαχίες, όπως εκείνη με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να μην είναι διατεθειμένος να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές και μάλιστα στο ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ πιθανό η εκλογική του βάση, όπως καταμετρήθηκε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, να στραφεί σε μεγάλο ποσοστό προς τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη, έχει κάνει ήδη και κινήσεις προσέγγισης προς το βουλευτή της Α’ Αθήνας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος φέρεται να σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος με την ΝΔ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Εντούτοις, το ρεπορτάζ από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει ότι αυτή η προσπάθεια συναντά πολλές δυσκολίες, με δεδομένο ότι και ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος θεωρείται από τους «ηρακλειδείς» του πρώην Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό των προσωπικών του φίλων και ψηφοφόρων στην Α’ Αθήνας κατατάσσονται στο «καραμανλικό μπλοκ» , το οποίο φέρεται να «τροφοδοτεί» εκλογικά την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Βασίλη Κικίλια αλλά και το Νικήτα Κακλαμάνη.

Δεδομένο είναι πάντως, ότι αυτός ο ανταγωνισμός παίρνει διαστάσεις μεγαλύτερες από μία απλή κόντρα πρωτιάς, καθώς φαίνεται να εξελίσσεται σε ένα παιχνίδι εξουσίας για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση ήττας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι τότε μπορεί να τεθεί ακόμα και θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει παλιότερα ότι «στη ΝΔ οι πρόεδροι που χάνουν παραιτούνται», πράγμα το οποίο έπραξε και ο ίδιος μετά την ήττα του το 1994, φαίνεται ότι τόσο το «καραμανλικό» στρατόπεδο όσο και το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη ποντάρουν πολλά στην πρωτιά της Α’ Αθήνας και στις συνέπειες που θα έχει αυτή στο ποια τάση θα αποκτήσει το πάνω χέρι και παράσταση νίκης στη διεκδίκηση των πρωτείων στο ίδιο το κόμμα.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.