Ειδησεογραφικό site

Χανιά: Η έκθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 56χρονης-Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά

51

Η τελευταία πράξη του τραγικού θανάτου της 56χρονης από τα Χανιά θα παιχτεί σήμερα στις 16:00, στο Νεκροταφείο του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου στο Πατελάρι του δήμου Πλατανιά, όπου θα γίνει η κηδεία της.

Αγαπημένοι, φίλοι και γνωστοί θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην 56χρονη, ο θάνατος της οποίας έχει σοκάρει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει προβληματισμό και ερωτηματικά.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, και αφού είχε γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε παρουσία τεχνικού συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη, «δεν προκύπτει σαφές εύρημα τέτοιο που να δικαιολογεί το θάνατο της 56χρονης. Υπάρχει πρόβλημα και με το καρδιαγγγειακό σύστημα και με το αναπνευστικό. Περιμένουμε περαιτέρω εκτενή ιστολογική εξέταση και φυσικά η όλη διάγνωση θα ολοκληρωθεί με την πραγματογνωμοσύνη των ειδικών μηχανολόγων που θα εξετάσουν τα ευρήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομανωλάκη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν προκύπτει από τα μέχρι τώρα ευρήματα, ευθεία συσχέτιση μεταξύ της διακοπής του ρεύματος, της παροχής μηχανολογικής υποστήριξης και του θανάτου της 56χρονης γυναίκας ο οποίος τοποθετείται χρονικά μεταξύ 10:30 και 14:30.

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, θα προχωρήσει σε διοικητική προανάκριση για την πλήρη καταγραφή της υπόθεσης του θανάτου της 56χρονης τετραπληγικής αξιολόγησης των συμβάντων και διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από την επιχείρηση. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Να περιμένουμε τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα», λέει ο δ/ντης Επικοινωνίας ΔΕΗ

Παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα για το θέμα της 56χρονης τετραπληγικής που πέθανε επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, έκανε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ, αυτή τη στιγμή βάσει των ρεπορτάζ έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όταν κόβεται το ρεύμα, κόβονται και τα μηχανήματα. «Όλα τα μηχανήματα φορτίζονται και έχουν μία διάρκεια ζωής», είπε ο κ. Στεργιώτης, προσθέτοντας: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε γιατί πρέπει να δούμε τα ακριβή αίτια του θανάτου».

Σύμφωνα με τον διευθυντή Επικοινωνίας, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε καταχωρηθεί στο Μητρώο Ευάλωτων Προσώπων, κάτι που αναφέρθηκε και στη χθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού. Γι’ αυτό η ΔΕΗ όρισε δικό της πραγματογνώμονα για να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της 56χρονης.

Ωστόσο, η οικογένεια περιμένει τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα και με το δικηγόρο της θα συζητήσει για τις επόμενες κινήσεις της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.