Ειδησεογραφικό site

Βίντεο-Χάριετ Τόμσον: Μια αξιοθαύμαστη γιαγιά!

29

Η Χάριετ Τόμσον έγινε σήμερα σε ηλικία 92 ετών και 65 ημερών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο που μετείχε σε μαραθώνιο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Σαν Ντιέγκο.

Η υπέργηρη που μετείχε για 16η φορά στον μαραθώνιο της Καλιφόρνιας χρειάστηκε 7 ώρες, 24 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα για να διανύσει 42.195 χλμ.

Στη γραμμή τερματισμού η μαραθωνοδρόμος έγινε δεκτή με επευφημίες και θερμά χειροκροτήματα από δεκάδες θεατές και δημοσιογράφους.

«Πονάω λίγο αλλά όλα είναι καλά», εξήγησε στην εφημερίδα Charlotte Observer, της πόλης της Βόρειας Καρολίνας όπου ζει.

«Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι κατάφερα να τερματίσω σε αυτό τον μαραθώνιο. Σε μια κάποια στιγμή ήμουν πράγματι κουρασμένη. Υπήρχε μια ανηφόρα μπροστά μου και είχα την εντύπωση πως έπρεπε να ανεβώ ένα βουνό. Και είπα μέσα μου: ‘στην ηλικία σου, μήπως αυτό που κάνεις είναι λίγο τρελό;'», πρόσθεσε.

Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ κατείχε μια άλλη Αμερικανίδα, η Γκλάντις Μπάριλ, η οποία ήταν 92 ετών και 19 ημερών όταν είχε αγωνιστεί στον μαραθώνιο στη Χονολουλού το 2010.

Η Χάριετ Τόμσον μετείχε στον μαραθώνιο που διοργανώθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του καρκίνου, νόσου της οποίας επέζησε δύο φορές. Ωστόσο ο καρκίνος σκότωσε τον σύζυγό της, τους δύο γονείς της και τρία από τα αδέλφια της.

Αυτή η γιαγιά δέκα μικρών εγγονών δεν κατάφερε, ωστόσο, να βελτιώσει το ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου στην κατηγορία των 90-94 ετών, το οποίο κατείχε από το 2014 με χρόνο 7 ώρες, 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.
Η δρομέας είχε δηλώσει πριν από την έναρξη του αγώνα ότι το προπονητικό της πρόγραμμα περιοριζόταν στα 17 χλμ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.