Ειδησεογραφικό site

Χάρης Θεοχάρης: Η Ζωή είναι αυτή που απειλεί το πολίτευμα

35

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των ψεμάτων της. Οι διαφορές μεταξύ των προεκλογικών υποσχέσεών της και αυτών που καλείται να υλοποιήσει είναι τέτοιες που οδηγείται η χώρα για τρίτη φορά σε εκλογές μέσα σε 8 μήνες». Αυτά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β Αθήνας Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι «η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Ο ίδιος ήταν ένας αδύναμος πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ούτε το μεταναστευτικό ούτε τα προβλήματα στα σχολεία ούτε στις φυλακές. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τη διαχειριστική ικανότητα ούτε τους ανθρώπους για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της χώρας. Για αυτό το λόγο χρειάζεται μια πλατιά πολιτική συμμαχία, η οποία θα εκπροσωπεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και θα δημιουργήσει μια συμμαχία ανθρώπων με εμπειρία από όλους τους χώρους. Αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να υλοποιήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ώστε να φύγουμε από τα μνημόνια».

«Αν η νέα Κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα τότε δυστυχώς -όπως προβλέπεται και στην ψηφισθείσα συμφωνία- κάθε τρίμηνο θα έχουμε διορθωτικά μέτρα, γεγονός που θα σημαίνει νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφορικά με τη δήλωση της Προέδρου της Βουλής για απειλή του πολιτεύματος από το μνημόνιο, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι αυτή που απειλεί το πολίτευμα με τις προσπάθειές της να καταπατάει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. «Η Πρόεδρος της Βουλής έχει ξεπεράσει κάθε όριο μετατρέποντας έναν πολιτειακό θεσμό σε «κουρελόχαρτο» για τις πολιτικές της επιδιώξεις και σε εργαλείο της προεκλογικής της εκστρατείας» ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Σχετικά με την πρόταση του κ. Λαφαζάνη και της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η υπόσχεσή τους είναι να γίνει η χώρα «Αλβανία του 1980. Ο κ. Λαφαζάνης είναι ουσιαστικά ο εκπρόσωπος της μιζέριας και της φτώχειας στη χώρα».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως η νέα διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ των κομμάτων που λένε ψέματα και αυτών που λένε αλήθειες. Στο παρελθόν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις εφαρμόζοντας διαφορετικά πράγματα. «Εμείς, το Ποτάμι δεν είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

Κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού δήλωσε πως» στη νέα εποχή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τις διχαστικές γραμμές μεταξύ «πατριωτών» και «μιασμάτων». Η κρίση έγινε βαθύτερη ακριβώς γιατί δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.