Ειδησεογραφικό site

Χάος Τσίπρα – Τασίας – Η συνέχεια: Πάνω από 9.000 μετανάστες στην Αθήνα σε 5 μέρες – Το «Ελ.Βενιζέλος» άφησε σήμερα άλλους 2.500

73

Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε λίγο μετά τις 11:00 της Δευτέρας το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας περίπου 2.500 μετανάστες, κυρίως συριακής καταγωγής,  από το νησί της Λέσβου, όπου η κατάσταση είναι «εκρηκτική».

Οι μετανάστες, που πλήρωσαν 50 ευρώ εισιτήριο για ενήλικες και 25 ευρώ για τα παιδιά, μιλώντας στο protothema.gr τονίζουν πως δεν ήρθαν στην Ελλάδα, για να δημιουργήσουν πρόβλημα, παραδεχόμενοι, ωστόσο, πως η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι αποπνικτική.

Συνολικά, στη Μυτιλήνη, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι βρίσκονται περί τους 9.500 μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Σύροι, ενώ νέες καραβιές καταφθάνουν καθημερινά, μεταφέροντας εκατοντάδες από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλοίο από την περασμένη Πέμπτη έχει καταπλεύσει τέσσερις φορές στον Πειραιά, μεταφέροντας μετανάστες από νησιά του Αιγαίου, όπου η κατάσταση είναι ασφυκτική, όπως την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λέσβο. Έτσι, μέσα σε πέντε ημέρες πάνω από 9.000 μετανάστες από τη Συρία έχουν φτάσει στην Αθήνα.

Όμως, οι περισσότεροι δεν έμειναν στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά συνέχισαν το μακρύ ταξίδι τους, ταξιδεύοντας με λεωφορεία των ΚΤΕΛ και με τρένα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη, ώστε μέσω Σκοπίων να φύγουν για κάποια χώρα της Ευρώπης. Κύριες χώρες προτίμησης τους είναι η Γερμανία, η Σουηδία κι η Νορβηγία.

Όπως δήλωσαν στο protothema.gr, για να έρθουν στην Ελλάδα, κάποιοι χρειάστηκαν να περιμένουν αρκετούς μήνες στην Τουρκία, ενώ δεν έλειψαν κι οι περιπτώσεις, όπου Τούρκοι δουλέμποροι τους εξαπάτησαν κι εξαφανίστηκαν, παίρνοντας όλα τους τα χρήματα.

Οι τιμές για να περάσουν απέναντι στα ελληνικά παράλια, όπως τόνισαν, κυμαίνονται από 1.000 έως 2.000 δολάρια κατά κεφαλήν για τους ενηλίκους, ενώ για τα παιδιά είναι είτε δωρεάν είτε μέχρι και 1.000 δολάρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.