Ειδησεογραφικό site

Χάος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Καταγγέλλουν «φράξια» Λαφαζάνη

27

 

Στα πρόθυρα της διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «από δυο χωριά», έχουν γίνει πλέον οι σύντροφοι, με το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνει στα ύψη και τις δύο παρατάξεις που πλέον έχουν απροκάλυπτα συσταθεί, να απευθύνονται με βαριές κουβέντες η μία προς την άλλη. Την ώρα που η Αριστερή Πλατφόρμα συνεχίζει τις «προεκλογικού τύπου» συγκεντρώσεις, μέσω του iskra.gr, τα «όπλα» παίρνουν και οι «προεδρικοί», όσοι πρόσκεινται στην πολιτική Τσίπρα δηλαδή, αλλά και οι «πασοκογενείς», και ζητούν ξεκάθαρα από τον Λαφαζάνη να συστήσει το δικό του κόμμα.Οι πρόσφατες ανοιχτές ομιλίες Λαφαζάνη – Στρατούλη σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, όπου διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους πως οι ίδιοι και οι βουλευτές που τους ακολουθούν δεν πρόκειται να ψηφίσουν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή Στρατούλη κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Βόλο, όπου αναφέρθηκε στο μνημόνιο ως «πολιτική ταφόπετρα», και πιστός στη γραμμή Λαφαζάνη, όπως είχε εκφραστεί σχεδόν 24 ώρες νωρίτερα, συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση, εγώ ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανα και με το προμνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο».

Την ίδια ώρα, βουλευτές και στελέχη της «απέναντι» πλευράς, καλούν την Αριστερή Πλατφόρμα να διαχωρίσει τη θέση της, να αποχωρήσει «οικειοθελώς» από το ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει νέο κόμμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μάλιστα σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης, είπε επανειλημμένως πως με τη στάση τους «κάνουν λάθος για άλλη μια φορά», ενώ σκληραίνοντας το ύφος του χαρακτήρισε «απίστευτο που μια ιστοσελίδα κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις» και τέλος «προκάλεσε» την ομάδα των βουλευτών αυτών «να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα».

Ακόμα σκληρότερους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, που έκανε λόγο για «φράξια»,  που «εγκαταλείπει τους κομματικούς συνεταίρους» και η οποία «ανεξαρτητοποιείται όταν έρχεται η στιγμή να διαχειριστεί το σύστημα».

Την εκτίμηση ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης και τα υπόλοιπα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας θα προχωρήσουν στη δημιουργία κόμματος εξέφρασε, ένα ακόμα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο ΓΓ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς: «Πιστεύω ότι ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι που θα κάτσουν στο σπίτι τους. Είναι πολιτικά όντα και θα το εκφράσουν, προφανώς με νέο κόμμα» δήλωσε και παράλληλα τόνισε αναφερόμενος στη στάση της πλευράς Λαφαζάνη ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η τακτική στηρίζω ολίγο».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.