Ειδησεογραφικό site

Φ. Κουβέλης: Επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους η μόνη λύση για το χρέος

29

Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους από το να υπάρξει μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει με μια υποτιθέμενη και εύκολη προσφυγή στις αγορές, ούτε με την κατάργησή του με έναν νόμο.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα κανένα άλλο μνημόνιο και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για να αναδιαρθρωθεί το χρέος, «είτε με την αμοιβαιοποίηση μέρους του χρέους, με την έκδοση ευρωομολόγων, τα οποία θα αναλάβει η ΕΚΤ, είτε με την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση».

Επίσης σημείωσε πως υπάρχει κι ένα μέρος του δανείου, το οποίο μπορεί να περικοπεί.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει η αναγκαία συναίνεση στη βάση της πολιτικής που ασκείται και θα ασκηθεί έως το Φεβρουάριο, που είναι ο κρίσιμος μήνας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα τηρήσουν ενιαία στάση και τόνισε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα σε προσεχείς εκλογές, παρά τις μέχρι τώρα αρνητικές δημοσκοπήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.