Ειδησεογραφικό site

Φ. Κουβέλης: Δεν θα συμβάλουμε στην επιβίωση της κυβέρνησης

37

«Δεν μπορούμε με την ψήφο μας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να συμβάλουμε στην παράταση της θητείας αυτής της κυβέρνησης και στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών» δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση του κόμματος του με θέμα «Προοδευτική Διακυβέρνηση και  Μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και της λήψης νέων μέτρων αμέσως μετά από αυτές.

Το ζήτημα σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη είναι να μη ληφθούν νέα επαχθή μέτρα και γι΄αυτό το λόγο το κόμμα του δεν συναινεί στο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι οι εκλογές ως μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας δίνουν τη δυνατότητα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.

«Σε αυτή τη διακυβέρνηση θα συμβάλλουμε από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας» δήλωσε και πρόσθεσε πως ο στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι να υπάρξει προγραμματικός διάλογος για το περιεχόμενο αυτής της προοδευτικής διακυβέρνησης.

«Θα συμβάλλουμε ώστε η πολιτική αλλαγή να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, σταθερότητα και σύγχρονες προοδευτικές λύσεις».

Ακόμη ο κ. Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι απαιτείται ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους και προώθηση ενός διαφορετικού εσωτερικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική κατεύθυνση.

Βασικά στοιχεία της νέας συμφωνίας, όπως  είπε πρέπει να είναι:

  • Η διευθέτηση του χρέους με σημαντική ελάφρυνσή του.
  • Η προσγείωση των  δημοσιονομικών στόχων  και τη σύνδεση τους με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.
  • Η προώθηση ενός διαφορετικού εσωτερικού προγράμματος με μεγάλες δομικές αλλαγές, μείωση των ανισοτήτων και εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Υπογράμμισε πως η διεκδίκηση της λύσης πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση στο εσωτερικό της χώρας και τη δημιουργία ευρύτερων  συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.