Ειδησεογραφικό site

Φωτογραφικό ντοκουμέντο – Από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής ο άντρας που γρονθοκόπησε τον Κουμουτσάκο

48

Στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, δίπλα στους βουλευτές Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο, βρισκόταν ο ψηλός άνδρας με το μαύρο τζόκεϊ, που καταγράφηκε από το φωτογραφικό φακό, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, να επιτίθεται και να γρονθοκοπεί τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Το περιστατικό της άγριας επίθεσης σημειώθηκε μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αμαύρωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που μίλησε για εθνοκάθαρση και αμφισβήτησε τη γενοκτονία.

Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ, με σκισμένο σακάκι και γεμάτος αίματα και μώλωπες στο πρόσωπο, κατήγγειλε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ότι, ένα λεπτό πριν από την επίθεση εις βάρος του, μαζί με τα άτομα που του επιτέθηκαν, βρισκόταν ο βουλευτής της ΧΑ, Αντώνης Γρέγος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, ο κ. Κουμουτσάκος, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, τόνισε ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν: «Τι κρατάτε τον Φίλη; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;» και συνέχισαν: «Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν θα είναι κατά αγνώστων ή αν θα στραφεί εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, τονίζοντας ότι τη νομική υπόσταση θα τη συζητήσει με τους νομικούς του.

«Η τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια ήταν πολιτική, θα δούμε το νομικό» επισήμανε. Όπως τόνισε, θα καταθέσει μήνυση, γιατί στην πολιτική «και οι πολιτικοί πρέπει να κινούμαστε θεσμικά».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε τα επεισόδια είναι καταγεγραμμένα στις κάμερες και υπογράμμισε ότι, όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας, τότε ο καθένας πρέπει να τοποθετείται θεσμικά.

Έκανε επίσης λόγο για ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και ότι είναι το έδαφος που καλλιεργείται ο φανατισμός. «Tέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν το έθνος» υπογράμμισε.

Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής ο άντρας που γρονθοκόπησε τον Κουμουτσάκο

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.